Tartelette Amazonian Clay Matte recenzija

04:05


Ovu recenziju sam vam davno obećala, a reakcije na njen predlog su bile i više nego pozitivne. Na Instagramu sam vam ostavila glasanje za koju biste paletu voleli da čitate recenziju, i Tartelette je odnela ubedljivu pobedu.
U trenutku kada je hiperprodukcija u zamahu, ova paleta još uvek uspeva da zadrži svoje mesto, i da se o njoj priča, što nije ni malo lako. To je uspela zbog izbora boja u njoj, mat završnice, ali i kvaliteta.

Dolazi u kutiji, što volim da napomenem jer je praktično prilikom putovanja. Sama paleta je izuzetnog kvaliteta. Preliva se iz svetle u tamniju ljubičastu, kao postepeni ombre. Sa jedne strane je ogromno ogledalo, koje vam je i više nego dovoljno da se našminkate. Unutrašnjost je zlatna, i presijava se kao ogledalo što ume da bude nezgodno zbog lakog prljanja iako je zaista lepo. Čitava zadnja strana takođe može da se koristi kao ogledalo. Zatvara se na klik.

Sadrži 12 senki, a svaka od njih teži 1,5g. To je više od proseka, tako da je svaka lepe količine koja vam može dugo trajati. Npr. senke u ABH Modern Renaissance imaju 0,7g.
Cena joj je 4325 dinara na njihovom sajtu.
Panovi su jednostavnog oblika, što lično više preferiram jer je uzimanje senke u njima lakše.




Nijanse su poredjane u 3 horizontalna reda po komplementarnosti. 
U prvom redu su neutralni ka toplim tonovima braon.
U drugom redu su nijanse ljubičaste.
U trećem su hladniji tonovi braon.

U nastavku ću vam opisati svaku nijansu posebno, a pre toga nešto o samoj teksturi. Sve su mat, što je i glavna odlika ove palete. Ova paleta je osnovna paleta za svakog šminkera, ali se može pronaći i kod svakog ljubitelja šminke jer je savršena za dnevnu šminku, ali i kao dopuna onoj jačoj.

Ono što smatram da je velika prednost ovakve palete jeste da sadrži one nijanse koje paletama novijeg izdanja obično nedostaju. Uz ovakvu paletu možete kupiti jednu paletu toplijih tonova, i neki gliter i vi zaista možete šminkati najrazličitije varijante, i da vam nikada ne ponestane inspiracije.
Nijanse su klasične, i sa njima možete postići elegantnu šminku na očima, jer ističu lepotu osobe koja je nosi, ne skrećući pažnju sa nje.
Tekstura je puterasta i kremastija od većine drugih mat senki, a truse se minimalno. Nadogradive su i jako se lako blendaju, ne gubeći na intenzitetu i pigmentu. Ne stvaraju se flekice, i lako je raditi sa njima. Pigmentacija je dosta dobra, tamnijih senki pogotovo, ali mislim da je ovde više fokus na samoj nadogradivosti. Čak su i svetlije senke odlično pigmentovane, što je teško postići, pogotovo sa mat teksturom.

Trajnost je odlična, sa bazom se ne mrdaju čitav dan, bez nje na masnijim kapcima postepeno blede, što je i normalno. Na mojim kapcima i bez baze ne mrdaju čitav dan.
Dopada mi se što su imena senki odmah ispod njih, a ne na posebnoj foliji. Opisivaću vam ih red, po red.

Prvi red:

Free Spirit je bazna, topla krem nijansa. Lepo je pigmentovana, i ona mi je jedna od najkorišćenijih. Idealna je za one koji vole tople tonove, a fali im baš ovakva, dobro pigmentovana bazna nijansa. Volim da je nanesem i na pokretni deo kapka jer otvori oči.

Force of nature je topla, nešto tamnija krem, sa braon, gotovo crvenkastim tonovima. Reklo bi se camel nijansa. Odlična je za pregib, i sjedinjavanje senki. Nju takođe volim da stavim preko čitavog kapka.

Dreamer je prava braon boja. U našem jeziku nedostaje dosta naziva za boje, ali kada kažete braon obično se na baš ovu misli. Na granici je izmedju neutralne i tople, i vrlo je iskoristiva i jedna od onih koje je dobro imati.

Multi-tasker je baš to što joj i naziv kaže. Tamnija i neutralnija od Dreamer, idealna za uglove oka.


Drugi red:

Caregiver je fina, nežna svetlo roze nijansa, mene odseća na boju sladoleda od jagode. Ukoliko ste se odlučili za lila nijanse, ona je definitivno sjajan izbor za baznu senku.

Natural beauty je mešavina ljubičaste i camel nijanse. Nijanse su tako poredjane da sve što važi za prvi red i važi i za ostale, u istom redosledu.

Best friend je prava zagasita ljubičasta. 

Bombshell je tamna ljubičasta, sa prizvukom sive. Nešto je suvlja od ostalih.


Treći red:

Super mom je neutralna bazna senka, hladnija od Free spirit i sa mrvicom roze u sebi.

Wander  je tamnija i više braon od Force of nature, kao i malo suvlje teksture.

Power player je hladna siva, u mešavini sa braon.

Fashionista je bogata, mat crna nijansa kakva se retko sreće u paletama, i ona savršeno upotpunjuje funkciju ove palete.





Redom poređane nijanse:




Konačni utisci su mi da je ovo paleta izuzetnog kvaliteta koju vredi imati. Izbor nijansi je odličan, sama tekstura je zahvalna za rad. Dosta je teško pronaći dobre mat nijanse, i u ovoj paleti ih definitivno imate. Ukoliko vam je potrebna ovakva paleta, verujem da će vam se dopasti.

Kako se vama čini?

You Might Also Like

4 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels