Kako do trenutno blistave kože - MAC Strobe Cream

00:23


Pred samu novogodišnju noć izabrala sam da napišem koju reč više o baš ovom proizvodu. Glavni motiv uvek budu šljokice, tamne senke, jak karmin. Medjutim, koliko god oni bili lepi, ukoliko ten nije savršen, izgled čitave šminke pada u vodu.
Ukoliko uporno imate efekat maske na licu, ili ono izgleda umorno obavezno obratite pažnju na ovaj post.

MAC Strobe cream je krajnje zanimljiv proizvod. 

Namena mu je da: 
- osveži umornu kožu, 
- posvetli posivelu, 
- zagladi je i hidrira, 
- istakne odredjene delove lica. 

Dolazi u verzijama od 30 i 50 ml. Kako je potrebna zaista mala količina proizvoda može jako dugo da traje. Takodje, postoji čak 5 nijansi, za različite tonove i potrebe kože.
Pakovanje od 50 ml je nešto drugačije od ovog koje ja imam (od 30), tako da nemojte to da vas zbuni. Mislim da je jednako praktično kao i ovo, jer i on ima sistem tubice. Miris gotovo da nema.
Nijansa koju imam je Pinklite, i to je prvobitna, originalna verzija strobe cream-a. Kada se istisne, biserno bele je boje, sa roze odsjajem. Kako se razmaže, ostane samo biserni odsjaj koji je zadužen za zdrav izgled kože. Nema vidljive šljokice, samo (vrlo sitne) čestice koje reflektuju svetlost.


Koristim je na različite načine, a u skladu sa tim ima i drugačiji efekat. Odgovara suvoj, normalnoj i mešovitoj koži. Kako je moja mešovita ne koristim je na T-zoni kako se ne bi dodatno mastila. Nije mi izazvala nikakve iritacije, što mi je jako bitno. Još jedna mala napomena, mada verujem da to već znate. Kremu stavljajte samo na tečni puder. Kada jednom setujete lice, to je otprilike to.

Kada se nanosi pre pudera, olakšava blendanje, i hidrira kožu. Dopada mi se ovaj način jer ukoliko imate neke suve delove, on će ih učiniti manje vidljivima. Takodje, ako je puder lagan, ili koristite BB kremu koža izgleda blistavije. Prosto sija na lep, zdrav način. Ukoliko je puder teži, koža ne izgleda toliko blistavo, ali se puder svakako lakše nanosi.

Drugi način jeste da pomešate kremu sa puderom. Tako je efekat nešto jači, i mislim da je ovo jako dobar način korišćenja za suvu kožu.

Meni jedan od omiljenih jeste nanošenje na delove lica gde biste stavili hajlajter. Predivno izgleda, pogotovo na svetlijem tenu. Ni jedan praškasti hajlajter, ali ni iluminator mi se nije pokazao toliko fin kao ovaj. U isto vreme izgleda vrlo prirodno, i efektno. Kako se vrlo lako utapkava, i blenda, sa njim nećete imati liniju, već fino stopljen hajlajt. Takodje, možete ga koristiti i kao bazu za hajlajter, i osigurate se da se neće mrdnuti, kao i da će mu pigmentacija biti jača.

Što se hidratacije lica tiče, i u tom pogledu mi se dopada i odgovara. Krema je lagana, lako se razmazuje i brzo upija.
Sadrži silikon koji se gotovo i ne oseti, ali zagladi lice. Nisam preterani ljubitelj silikonskih baza za lice, jer su mi preteške, ali sa ovom to nije slučaj.
Osim njega, tu su i lipidi, Butylene glycol odgovoran za hidrataciju, jojobino ulje, ekstrakte grožđa, zelenog čaja, jabuke, duda, cveta iz porodice Lamiaceae, pantenol i ono što mi je posebno bilo zanimljivo lizat gljivSaccharomyces, jednog od kvasaca. Priča ovog kvasca u kozmetici je jako intresantna jer se u poslednje vreme često tu nalazi. Kako sadrži antioksidante (beta-glukan), bitan je saveznik protiv starenja. Takodje, ima i antiinflamatornu funkciju.



Sastav: Water / Aqua / Eau, Dimethicone, Butylene Glycol, Cetyl Ricinoleate, Glyceryl Distearate, Trisiloxane, Glyceryl Stearate Se, Cholesterol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Steareth-10, Cetyl Esters, Cetyl Alcohol, Silica, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Morus Bombycis (Mulberry) Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Saccharomyces Lysate Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Ceramide Ng, Xanthan Gum, Sucrose, Glycerin, Cyanocobalamin, Tin Oxide, Caprylyl Glycol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Hexylene Glycol, Polysorbate 80, Sodium Citrate, Sodium Sulfite, Sodium Metabisulfite, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Linoleic Acid, Isohexadecane, Citric Acid, Fragrance (Parfum), EDTA, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 4 (CI 14700).


Ovo je jedan od proizvoda koje jako volim i koje ću svakako ponovo kupiti. Kako je višenamenski, mislim da bi bio voljen u svačijem kozmetičkom kutku. Za različite svečanosti, ali i laganu šminku, čak i ukoliko se uopšte ne šminkate, zaista je divan.


Da li ste probali ovaj proizvod? :)

You Might Also Like

0 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels