Weleda ulje citrusa

02:09


Kao i svake godine, hladan period većini nas donosi nešto suvlju kožu. Da bi zadržali vlažnost potrebno je da koristimo proizvode koji štite i obnavljaju našu prirodnu barijeru koja je narušena. Ono što nam je najbitnije u takvim preparatima jeste da imaju kvalitetnu masnu fazu, odnosno masne komponente. Iz razloga što one imaju sposobnost zamene lipida, i sprečavaju ili umanjuju isparavanje vode iz dubljih slojeva epiderma, eventualno i iz derma.

Što se moje kože tela tiče, moram priznati da mi ništa ne odgovara toliko koliko ulja. Od svih koje sam do sada koristila, Weleda citrusno mi ubedljivo najviše prija. Uvek ga nanosim nakon tuširanja, na kožu sa koje je voda tek utapkana peškirom. Lako se razmazuje, i uživanje je koristiti ga. Već nakon samo jednog korišćenja koža je elastična, gipka i sija se na onaj zdrav način. Relativno se brzo upija, i treba mu nekih desetak minuta. Ipak, uvek ga nanosim pred spavanje, i mislim da je to bolja opcija što se njega tiče. Gustina samog ulja je srednja.



Miris je izrazito citrusan, sa primesama bilja. Nisam sigurna da li bi se onima koji nisu navikli na taj tip mirisa dopao. Ipak, zbog efekta dajte mu šansu. Meni se dopada, jer se odmah osećate aktivnijim, i napunjeni energijom. Takodje, miris se ne zadržava dugo na koži.
Bočica je izradjena od tamnog stakla kako bi sačuvala sve aktivne sastojke u ulju. Otvor je uzak, i neće vam se desiti da previše ulja iscuri. Sadrži 100 ml, a cena je oko 1500 dinara.

Sadrži ulje slatkog badema, kao i eterično limunovo ulje. Upravo je bademovo ulje u ovom slučaju odgovorno za održavanje vlažnosti kože, a limunovo za podizanje raspoloženja. 
Bademovo ulje je poznato po tome što se nešto brže i lakše upija, a sadrži i vitamine A, B i E, kao i esencijalne masne kiseline.
Sadrži alkohol kao rastvarač, a ostali sastojci su mirisi iz eteričnih ulja.

Weleda ulje citrusa će vam se dopasti ako:
   - vam je potrebna hranjivija nega,
   - imat suvu ili dehidriranu kožu,
   - želite ulje bez parabena, silikona i mineralnih ulja.

Neće vam se dopasti ako:
   - vam ne prijaju biljni i/ili citrusni mirisi.



Ukoliko ste u potrazi za uljem koje će vam primetno promeniti stanje kože, obratite pažnju na ovo. Mene je za kratko vreme oduševilo.


Da li ste probali Weleda ulja? Kako vam se dopadaju?

You Might Also Like

0 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels