Prazno #4

06:26


Mene je manija ovakvih postova kasno uhvatila, tako da ih trenutno obožavam. Volim i da ih čitam, ali i da ih pišem. Dodju mi kao dobar podsetnik koliko kozmetike zapravo potrošim, i šta sam sve koristila.
Da ne dužim previše, počeću od kose.
Orzen Beer šampon sa spominjala zaista mnogo puta, i verovatno ću ga još puno puta kupiti, tako da ga u narednim člancima neću puno spominjati. Koristim ga već par godina, nekada ubacim i neki drugi šampon, čisto da se kosa ne zasiti. Ukratko, ukoliko imate problem sa mašćenjem kose, ovaj šampon bi vam mogao produžiti pranje za jedan-dva dana. Mrvicu više o njemu ovde.

Balea masku za kosu sam baš brzo potrošila, cena je oko 200 dinara, a sasvim je dobra. Ne čini čuda na mojoj kosi, ali je omekšava i olakšava češljanje. Kosa posle nje je negovana, i preporučujem je u svakom slučaju. Miris je predivan i osvežavajuć. Namenjena je farbanoj kosi, ali slobodno je možete koristiti i ako niste farbani.

Balea maska za kosu sa mirisom manga je savršena za putovanja. Cena je oko 100 dinara, možda malo manje. Možete je koristiti za 2-3 pranja. Koncentrovanija je od prethodne i za nijansu više omekšava i neguje dlaku. Ovo mi je drugi ili treći put da je kupujem, i zadovoljna sam sa njom.



Pantenol krema je jedna od onih proizvoda koje svako treba imati. Ništa mi ne spašava ispucale usne kao ona. Čak i kada sam se opekla, brzo je regenerisala kožu, i nije ostao nikakav ožiljak. Vrlo univerzalna krema koja stvarno deluje, a pri tom mislim da košta oko 200 dinara. Takodje, kada mi je suva koža, ili se peruta, u sekundi problem nestane.

Hiper Hama gel je još jedna super stvarčica iz apoteke. Sadrži kamilicu, aloja veru, pantenol, mentol i hamamelis naravno. Ukoliko izgorite na suncu biće vam spas jer ublažava simptome, hladi i regeneriše kožu. Možete ga koristiti i za jače opekotine, kao i gel posle sunčanja. Vrlo je lagan, lako se razmazuje i koža ga brzo upija. Mislim da nije skuplji od 200 dinara, a vredi ga imati pri ruci.

Propolis mast sadrži i ekstrakt cveta kantariona, nevena i korena šargarepe. Koristi se kod bubuljica, akni, opekotina, ogrebotina, povreda bolje rečeno, kao i za negu kože. Primena mu je baš šarolika, i spisak je dugačak, koristi se čak i za lečenje nekih većih kožnih oboljenja. Masan je dosta, i koža ga sporije upija, ali leči kožu. Što se akni tiče tu nisam sigurna koliko pomaže, testirala sam ga na jednoj zbog koje sam ga i kupila, i nisam primetila neku promenu.

Dahlia kremu za lice sam volela jer je prijala je mojoj koži. Lagana je, koža je brzo upija, dugo traje, nije skupa, sve je to u redu, ali je ne bih više kupila zbog njenih sastojaka.


Nivea 2u1 gel za tuširanje i gel za brijanje mi je bio O.K., ali ništa posebno. Nisam ga koristila u 2. nameni, tako da ne znam kako bi se tu snašao, ali verujem da bi bio u redu. Miris je prijatan, ali me nije očarao. Dobar je za putovanja, jer se može koristiti na više načina. Kremast je, i nisam primetila da mi isušuje kožu.

Balea gel za tuširanje sam hvalila...mnogo puta. Ukoliko ga ulovite negde, toplo ga preporučujem, a cena je samo 129 dinara. Nešto više o njemu ovde.

Balea piling sam obožavala, imao je krupne, ali nežne granulice. Mirisao je fantastično, i baš bih volela da mu nadjem dostojnu zamenu. Posle njega sam kupila Balea piling sa cimetom, ali je mnogo blaži. Cena je bila 199 dinara, a vredeo je i više. Pisala sam o njemu ovde ukoliko vas zanima, ali je bio LE. Nadam se da će i ove zime ubaciti neki sličan.


Još jedan Balea proizvod-losion za telo sa bademovim uljem. Sigurna sam da ste čule za njega. Jedan od njihovih najhvaljenijih proizvoda. U početku mi se nije dopao miris, nije mi bilo jasno zašto se svima toliko dopada, ali posle par nanošenja i ja sam ga prilično zavolela. Vremenom razvije toplu, slatkastu notu. Pošto sam ga stavljala pred spavanje od njega mi je mirišala i pidžama i krevet, i pola sobe. :) Spas je za jako suvu kožu, i nakon samo jednog mazanja primetila sam razliku, a čak nisam ni mislila da mi je toliko suva koža bila. Takodje je LE, ali pošto je toliko tražen, čini mi se da je oo bila druga zima da su ga izbacili. Nadam se da će i ove godine biti na policama. Cena je 220 dinara.

Dove mleko za telo mi toliko predivno miriše da mu je sve oprošteno. Pri tom mislim na sastav. Koristila sam ga uz kupku sa istim mirisom, i takodje je sve mirisalo od njega. Gusto je i fino neguje čak i suvu kožu. Relativno brzo se upija, i baš sam bila zadovoljna sa njim. U Hrvatskoj sam videla i miris sa pistaćima koji mi se baš dopao, ali ovde kod nas koliko sam primetila ima samo takva kupka. Žao mi je što ga tamo nisam ugrabila. :) Ima još par baš lepih mirisa, i mislim da bi se većini dopali. Jedina mana, koja me odbija od ponovne kupovine jesu parabeni u sastavu.

I Sun Dance sprej za samopotamnjivanje sam par puta spominjala. Jedan je od boljih koje sam probala. O njemu sam naširoko pisala ovde. Ukoliko vam treba proizvod tog tipa, probajte ovaj, uz malo vešte ruke dobije se baš lepa boja.

Multiactiv gel koji hladi mi se pokazao kao sasvim O.K. Hladi kožu, prijatno miriše. Jedino nemojte da preterate sa količinom, jer onda ostavlja lepljiv osećaj. Dobar proizvod za tu namenu, mislim da košta oko 400 dinara.


Koliko god sam ga ranije volela, toliko ga sada izbegavam. Ovo mleko za skidanje šminke sam baš dosta puta iznova kupovala. Lepo i efikasno skida šminku, nije mi stavarao iritacije, nije skup. Medjutim, prepun je parabena. Ukoliko vas sastav ne zanima, onda bi vam ovo mleko moglo odgovarati. Ipak, ja ga ne bih ponovo kupila dok se sastav ne promeni.

O Bioderma micelarnoj sam pisala ovde. Dopala mi se, a sledeći put ću probati Sensibio. Cena je oko 800 dinara za 100 ml, a trenutno je na sniženju u apotekama na 350 čini mi se.

Dahlia uljani skidač laka za nokte sam takodje puno puta spominjala u postovima ovog tipa. Dobar i blag skidač laka, koji fino miriši i lako skida lakove. Ne planiram da ga menjam. :)

Essence nadlak za brže sušenje laka mi se baš dopao. Produžava trajnost laka, daje mu sjaj i brže ga suši. Ne povlači lak kada se nanosi, četkica je srednje debljine. Cena je oko 300 dinara, ali ga više ne vidjam na policama.

Nivea Double efekt stik je prijatnog mirisa, laganog i nežnog. Dobar je što se tiče sprečavanja znojenja, ali mi ostavlja bele tragove. Trenutno muku mučim da pronadjem dobar stik koji ne sadrži soli aluminijuma, ako pronadjem neki izveštavam. Ovaj ih sadrži.

Weleda ulje protiv celulita sam koristila nekih 5 puta, i čini mi se da je delotvorno. Prvo sam dobro izmasirala butine sa drvenim maserom i pilingom, ili gelom. Zatim obrisala peškirom i nanela ovo ulje takodje masiranjem. Rekla bih da se primeti mala razlika.


Da li ste probale neke od ovih proizvoda? Koliko kozmezike vi potrošite za mesec dana? :)

You Might Also Like

13 коментара

  1. U kojim apotekama je snizenje bioderminih micelarnih losiona,jel i za sensibio snizenje,nadam se da je u svim apotekama sirom Srbije,ok je za probu dati tih 350din :) Trenutno od svih navedenih proizvoda probala sam sampon,jos davno dok se nisam farbala i bio mi je ok,mislim svi su mi tada samponi bili ok,jer kosa nije bila tretirana :) sad je malo teze naci nesto sto odgovara,pantenol ok,mada mislim da je mast bolja od kreme za usne i tako te suvlje delove ako zelis da se bas oporave.Dove volim,al mojoj kozi ne prija nikak,ovo sve ostalo nisam probala,zelela sam masku iz DM al ima pantenola u sastavu koji meni ne prija,pa sam odustala od kupovine i jedne i druge maske,steta.Nivea stikove koristim uvek,samo menjam,bila sam verna pearlu al sam promenila,zasitim se mirisa.A posto trazis stik koji nije stetan i nema sve stetne sastojke preporucujem ti neutro roberts zero bez mirisa,bez svih stetnih sastojaka i neostavlja beli trag,bela bocica sa crvenim cepon.Veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo, ja mogu da ti odgovorim za Biodermu :) Snizenje se odnosi na micelarne od 100 ml (i sebium i sensibio) i ima ih u svim apotekama koje drze Biodermu. Mada, preporucujem ti da kupis u Srbotrade apoteci (na pocetku Sindjeliceve) jer je kod njih oko 300 dinara :) Pozdrav. Marijana

      Избриши
    2. Baš sam otišla na njihovu stranicu da vidim šta se dešava. Upravu je Marijana, obe su na sniženju i ima ih u bolje opremljenim apotekama. Kliše, ali tako je. U Liliju nisu na sniženju, to sam proverila. :)
      Što se šampona tiče, slažem se da je mnogo teže pronaći odgovarajući šampon za tretiranu kosu. Kada je prirodna kosa, mnogo je lakše. Nisam probala pantenol mast, mogla bih sledeći put nju da kupim. Što ti ne prija Dove? Stvara iritacije, ili nešto drugo? :/ Hvala ti puno na preporuci, baš sam se pitala šta ću kada potrošim ovaj što trenutno imam. Veliki pozdrav i tebi, i hvala na ovako iscrpnom komentaru! :)

      Избриши
    3. Hm,iz NSa sam,al pogledacu po nasim apotekama bas me zanima,jer nisam cula za to snizenje.Ako naletim na to snizenje vredi probati tih 100ml za te pare sigurno bolje nego za 800i neki dinar :) jos ako neodgovara nece mi biti zao tih para,a za vise vec bi zalila.Mada sastav biodrmine micelarne i nije bas neki,tj ima iritirajucih sastojaka,tako da nije bas sve kao sto pisu.Dove mi izaziva iritacije,koza me jako svrbi nakon njihovih proizvoda i izlaze mi akne,tako da izbegavam al desi se nekad da uzmem kad izadju neki novi mirisi,al opet iritacija,parafina ima u gelovima za tusiranje sigurno je do toga,inace ne znam sta moze drugo biti.

      Избриши
    4. -Анониман-
      Verujem da ih u NS ima u većim apotekama. Lajkuj njihovu FB stranicu, stalno objavljuju neke akcije. Vredi svakako, slažem se da sastav nije najsjajniji, ali od svih micelarnih koje sam probala je stvarno najbolja. Većini je odgovarala Sensibio, nadam se da će i tebi. :) Uf, baš šteta za Dove proizvode, zbog mirisa. Inače, i sastav njihovih proizvoda nije neki, zapravo uopšte nije za pohvaliti ga, ali zažmurim na jedno oko zbog predivnih mirisa. Moguće da je zbog parafina, SLS... svašta stvarno trpaju. :/

      Избриши
  2. hahaha i ja volim ove postove - pocela sam i da skupljam svoje praznjake :)

    Citam i ne mogu da verujem ali ja stvarno nisam probala bas ni jedan od proizvoda koje si navela. Dakle, vreme je da krenem. Pocinjem od Bioderma micelarne, svakako :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -ana2cats-
      E super, jedva čekam onda i tvoje prazne bočice. :D
      Baš čudno, mislila sam da su ovo neki kao univerzalni proizvodi. :D Probaj, pa javljaj utiske! :)

      Избриши
  3. Obožavam Balea mazalice, tuširalice, pilinge... Uvek imaju zanimljive mirise :) Dahlia narandžasti skidač laka je mi najdraži skidač na svetu :) Bez Al soli je Neutro Roberts DermaZero. Kada sam počela da ga koristim nije mi toliko odgovarao, u smislu da sam osećala potrebu za jačim stikom, ali sam bila uporna i posle par nedelja korišćenja mi je odlično odgovarao. Da li je to neki period adaptacije kože ne znam, ali eto, preporučujem da isprobaš ako nisi do sad ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Imala sam Dahlia kremu,i meni je bila dobra,uspesno sam je potrosila do kraja:),mleko nisam probala ali jesam tonik,ok je bio ali malo jak za moj ukus.Bioderma micelarnu sam sad kupila,onu crvenu,stvarno je izuzetna. A kozmetiku za mesec dana potrosim otprilike koliko i ti,dosta preparative ali i tecne pudere i olovke za oci,to mi nekako najbrze ode:) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Kristina-
      Haha, čestitam. :) Ja trošim 2. ili 3. pakovanje tonika, meni je bio dobar, iako jeste jači što ti kažeš, ali mislim da ga neću više kupovati. Volela bih da naletim negde na tu crvenu na sniženju. Mislim da bi mi više odgovarala nego ova. Kao što vidiš, ja uglavnom preparativu trošim i tu i tamo koju maskaru. :D Ne šminkam se svaki dan, pa moguće da je i zbog toga. Svaka čast za olovke za oči, meni baš baš dugo traju.

      Избриши
  5. Obožavam Dove mleko za telo! Ja sam u stalnoj potrazi za šamponom protiv mašćenja kose i koristila sam i Orzen po preporuci, ali sam imala loše iskustvo, stvorilo mi se mnogo peruti. Ali drago mi je što je kod tebe delovalo. :)

    ОдговориИзбриши
  6. -Aurora-
    I ja se svaki put oduševim novoj kolekciji. :) Hvala ti, baš je devojka iznad njega spomenula, definitivno njega sledećeg kupujem. Nisam ga probala, ali svakako planiram. Dezodoranse u spreju volim ponekad, ali ne često, a u stiku su mi omiljeni. Medjutim, njih je najteže naći bez Al soli. :/

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels