Sun Dance i Balea letnja kolekcija - sprej za samopotamnjivanje

03:34



Kao i svake godine, i ove se DM potrudio da kupcima ponudi najrazličitije proizvode. Ono što je meni zanimljivo jeste što kod njih mogu da nadjem neke proizvode koje ne bih mogla nigde drugde, a da je u pitanju drogerijski rang. 
Tako na primer nisam vidjala sprejeve za samopotamnjivanje osim Sun Dance. Ovo je već drugo leto da ih koristim, i oduševljena sam. Za cenu od samo 249 dinara, dobijate odličnu stvar koja ne ostavlja fleke, što je moram priznati jako retko. Bitno je samo sve pravilno uraditi, i držati se svakog koraka.
O samopotamljivanju sam pisala ovde i ovde, i ukoliko vas zanima još nešto na tu temu, tu možete pronaći.

Sprej ima i dobar raspršivač, i neće vam se desiti da negde bude više proizvoda, a negde manje. Sadrži 150 ml koji mogu da vam traju za neka 4-5 tretmana celog tela.
Moram da napomenem da je ovo proizvod isključivo za samopotamljivanje i da ne sadrži SPF, tako da za zaštitu od sunca nije namenjen.
Blago, blago je obojen, tek toliko da vidite gde ga nanosite. Miris je prijatan, i daleko je od klasične kozmetike tog tipa.
Traje nekih 5 dana, skida se ravnomerno, ali bih preporučila skidanje pilingom. Primetila sam u toku dana, dobija miris koji je specifičan za takve proizvode, ali je daleko blaži nego kod drugih. Posle prvog tuširanja nestane, ali boja ostane. Ona se polako spira.

Kako ga naneti? Ovaj deo je jako bitan da vam ne bi ostale nikakve fleke, i proverena je metoda. :)
1. Uradite piling celog tela, po mogućnosti sa grubljim česticama. Specijalno obratite pažnju na zglobove, dakle kolena, laktove, prste.
2. Dobro obrišite telo peškirom, pazite da ne bude mokrih delova. Pre bilo kog spreja ovog tipa, ili kreme nemojte se mazati losionom i mlekom za telo.
3. Sprej nanosite u linijama, jedna do druge, i tako obuhvatite svaki deo tela. Tipa pravite linije na butini, dok je celu ne obuhvatite, pa krenite na stomak. Pre nego što krenete na stomak, dobro razmažite sprej. 
Na spreju piše da ne treba da se razmazuje, ali verujte mi treba. U suprotnom dobićete štrafte po telu i fleke. Kada ste dobro umasirali, krenite na sledeći deo tela i tako postupno svaki.
4. Kada ste završili sačekajte minut, pa se obucite. Ukoliko možete, obucite nešto bez bretela.

Brzo se suši, tako da nećete morati čekati, već se možete odmah obući. Možda vam deluje puno koraka, ali kada udjete u štos neće vam trebati više od 5 minuta. Boja se razvija kroz 2-3 sata, tako da ako možete ostanite za to vreme kući.

Možete ga naneti i sledeći dan, tj. u slojevima, ali ne znam kako bi to izgledalo. I sa samo jednim prskanjem se dobije fina, i prirodna nijansa, ni malo narandžasta (makar na mom tenu), tako da mislim da nema potrebe.

Sastojci: DIMETHYLETHER, AQUA, ALCOHOL DENAT., DIHYDROXYACETONE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, COCO GLUCOSIDE, PARFUM, DISODIUM EDTA, BHT.

Sadrži glicerin i pantenol, tako da bi trebalo da i neguje kožu. Nije mi izazvao nikakve reakcije, ali ko ima izrazito osetljivu kožu treba da pripazi.

Kao što vidite na slikama, imam ga u zalihama.


Planirala sam sve proizvode da stavim u jedan post, ali već sam se puno raspisala.

Dobre strane spreja: - ne ostavlja fleke, 
- lak za korišćenje,
- ugodan miris,
- cena,
- boja traje do 5 dana,
- ravnomerno se skida,
- može trajati za neka četiri korišćenja za celo telo, pa ga to čini dosta isplativim.

Loše strane: - miris koji se blago promeni posle par sati, ali traje do prvog tuširanja.

Da li ste probale ovaj sprej? :)

You Might Also Like

35 коментара

  1. Ja sam jako skepticna prema bilo kojim proizvodima za samopotamnjivanje :\ Cak sam losion TopTen dobila na poklon, ali se ne usudjujem da ga probam! U blizoj okolini sam imala slucajeve sa cudnim ispiranjem :D Mozda se posle ovih saveta i koraka bacim na isprobavanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Jovana Veljkov-
      Ja sam bila dosta uporna dok nisam shvatila kako ih naneti. :) Za sada mi se najbolje pokazao sprej. AKo se usudiš, javi kako je prošlo. :)

      Избриши
  2. Baš sam ga kupila neki dan i to na rizik jer nisam mogla da nađem dobru recenziju. Sad si me obradovala, moram ga probati što prije :)

    ОдговориИзбриши
  3. koristila sam ga jako dugo, predobar je sprej za tamnjenje, nema fleka, i smrdi samo prvi dan, posle koža čak miriše!

    ОдговориИзбриши
  4. Da li je sprej samo za telo ? Da li si probala nesto za lice ako ima iz te linije?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Minnica-
      Piše da je za lice i telo, ali ga ja nisam koristila za lice. Čini mi se da imaju i malu kremicu i papiriće. Trebalo bi da je blag, ali se nisam usudila. :)

      Избриши
  5. Анониман19. јун 2014. 07:10

    jaoj tragedija sa ovim sprejem. nisam znala kako se koristi pa sam ga nanosila u vise slojeva, pa nisam mogla da skinem tu boju ni fleke. ma uzas. a moja drugarica je jako lepo to nanela i savrseno izgleda. posle sam ga koristila na licu i stvarno je fenomenalan

    ОдговориИзбриши
  6. Ne kosristim proizvode za samotamnjenje, ali obožavam Sun Dance proizvode i nemam potrebu da kupujem proizvode bilo kojih drugih brendova, jer SD ima stvarno širok asortiman proizvoda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Il Rossetto Rosso-
      Mene baš privlače oni njihovi proizvodi posle sunčanja, predivno mirišu. :)

      Избриши
  7. Super post..Volela bih da probam ovaj proizvod :)

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam do sada koristila proizvode za samotamnjenje no zadnjih tjedana baš razmišljam o tome iako se bojim kako će to izgledati u odnosu na moje blijedo lice :D

    ОдговориИзбриши
  9. -Neira Delirium-
    U pravi čas. :) Baš mi je drago. :)

    ОдговориИзбриши
  10. -Bamby-
    Drago mi je da je i tebi odgovarao. :) Meni je to najiskrenije najbolji proizvod koji sam probala.

    ОдговориИзбриши
  11. -Анониман-
    Hehehe, i ja sam imala ispada sa nekim kremama kada sam tek počinjala sa samopotamnjivanjem. :) Bila sam šarena mnogo puta. :) Eto, super je što je dobar i za lice. :)

    ОдговориИзбриши
  12. -Unique by M-
    Hvala ti. :) Probaj, verujem da će ti se dopasti. :)

    ОдговориИзбриши
  13. -MELL-
    Haha, ako ti je lakše i ja sam svetla. Malo tamniju toniranu kremu i super. :) Sa jednim slojem se potamni samo par nijansi, taman je to to. :)

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман26. јун 2014. 15:36

    kako uradiis ledja? hahah :)

    ОдговориИзбриши
  15. Odlican sprej, i ja ga koristim! Tako diskretnu boju ostavlja posle prvog nanosenja, jos mi se nisu desile fleke.

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман6. јул 2015. 13:14

    Juče sam probala ovaj sprej i imam štrafte po celom telu. Mislim da nije do spreja nego do načina na koji sam ga ja nanosila jer sam koristila takav proizvod prvi put. Laknulo mi je kada sam pročitala u postu da boja traje samo 5 dana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Često se to dešava kada se tek počinje sa korišćenjem takvih proizvoda. Kada se setim kokiko sam samo ja puta bila šarena. :) Ne brini se, ne zadržava se dugo boja. Uradi i grublji piling, sa njim se većina boje skine. :)

      Избриши
    2. Анониман29. јун 2016. 15:07

      Prvi put probam SD mleko za samopotamnjivanje, Interesuje me da li smem da se obucem onda kada koza upije Ili je potrebno da prodje vise vremena da nicim NE dodirujem Kozu kako ne bi doslo do stvaranja fleka?!

      Избриши
    3. Verujem da ti odgovor sada ne znači puno, ali sa nadom ti ipak odgovaram. :) Možeš se obući, ali je bitno da nemaš u narednih sat vremena ništa što se urezuje. Tipa bretele, uzak šorc. Čisto radi predostrožnosti. :)

      Избриши
  17. Анониман11. јул 2015. 07:26

    da li mogu dan posle potamnjivanja ovim sprejem ici na bazen , kako reaguje sa vodom , treba li se zastititi necim sem sredstvima za suncanje ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih ti to preporučila, skinuće ti se boja u vodi. :/ Boja se skida tuširanjem vremenom, a dugi boravak u vodi i plus hlor će ti se skinuti boju. :/

      Избриши
  18. Htela sam da ga kupim i na kraju odustala. Plašim se da ne budem šarena i ne znam kako će sve to da izgleda kad boja počne da se skida. Pre nekih 8 godina koristila sam Johnson-ovo mleko za samopotamnjivanje i bilo je ok, ali je zato krema za lice iz iste kolekcije činila da izgledam kao indijanac. Boja je bila nekako narandžasta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam Johnsonovo mleko i sva sam bila šarena. Davno je bilo, vrlo je moguće i da nisam umela da ga namažem. :) Što se ovog spreja tiče veruj mi da je najbolje što se kod nas u drogerijama može naći, i da najmanje fleka ostavlja. Ukoliko skupis hrabrosti, probaj ga, i drži se uputstva! :))

      Избриши
  19. Trenutno koristim sprej i dobila sam ok boju. Ali, planiram da odem na depilaciju za dan - dva, pa me zanima hoće li se sva boja skinuti? :/ I da li mi je ,možda, brijač bolje rešenje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nazalost, hoce. :/ Sa depilacijom se skida povrsinski sloj, a sa njim i boja koja se bas za njega vezala. Postoji i mogucnost fleka, pa ti je mozda pametnija 2.opcija dok ti se boja ne skine. :)

      Избриши
  20. Анониман9. јул 2018. 14:37

    Ćao. Koristila sam ovaj cetvrtasti sprej i dobra je boja, nisam uopste narandzasta bas je prirodna boja kao da sam pocrnela na suncu, ali imam veliki problem...FLEKE. Trudim se da ga razmazem i svaki moguci put sam bila sarena, stalno slusam savete neki kazu ne sme da se razmazuje neki mora. Ja nisam razmazivala vec sam samo pustila to tako da se osusi. Sad vidim od tebe da treba da se razmaze, pa bih htela da te pitam cime razmazujes i jel mora bas temeljno da se razmaze? I na kojoj udaljenosti od koze se prska ovaj sprej? (Mislim na cetvrtasti jer ovaj kao dezodorans mi se brzo istrosi pa ga ne stavljam vise)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taj četvrtasti u spreju mi nikako nije odgovarao, on ostavlja fleke čak i ako ga lepo razmažeš. :/ Po meni je svakako bolje da kada koristiš proizvode za samopotamnjivanje sve ujednačiš. :)

      Избриши
  21. Анониман12. јул 2018. 10:37

    Za zadnji deo tela (prvenstveno ledja) predpostavljam da treba pomoc necija? 😁😊

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels