Sofi Sapun Aktivni ugalj i glina

00:28


O Sofi radionici kozmetike se dosta priča, i to sa razlogom. Imaju svoj kutak u centru Novog Sada, gde je sve sređeno sa merom i estetski privlačno. U njihovim proizvodima nema životinjske masti, stabilizatora, veštačkih antioksidansa, fiksatora mirisa, pigmenata koji nisu bezbedni. Većina proizvoda je pogodna i za vegane. Ne bih da dužim o samom brendu i radnji, jer planiram u posebnom postu da vas sprovedem kroz nju. Proizvode možete pronaći i u DM-u i Liliju, a ovde možete proveriti i tačne lokacije.

Negde na leto prošle godine krenule su da mi izlaze bubuljice na licu, na mestima gde ih nikada nisam imala. Ukoliko me duže pratite znate da imam prilično čisto lice. Menjala sam jastučnice za svilene, nisam držala telefon blizu lica, smatrala da stres ima ulogu u tome, promenila i negu koja mi je do tada odgovarala, i još mnogo toga zapravo. U tom periodu se svakako nisam šminkala. Međutim, ništa nije imalo uticaja, samo su nove izlazile. To je trajalo mesecima, uveliko sam ušla i u jesen. U to vreme sam koristila isključivo tečne umivalice, i njih nekoliko sam promenila. Bez pomaka. Nekako sam imala osećaj kao da mi umivalice ne odgovaraju, i da mi sa jedne strane narušavaju prirodnu barijeru kože, a sa druge strane je ne očiste dovoljno dobro. Tada sam se setila sapuna, a zatim i Sofi sapuna. Izabrala sam ovaj sa aktivnim ugljem i glinom, za dubinsko čišćenje kože, jer sam imala utisak da mi je baš to i potrebno. U pitanju bela kaolin glina.


Odmah nakon prvog korišćenja, ujutru mi je koža bila lepša, sjajnija, a nepravilnosti kao da su krenule da se povlače. Nisam mogla da verujem. Nastavila sam da ga koristim, i kroz nekoliko dana koža je bila gotovo ona stara. Novih nije bilo, stare su se povlačile. Da bih bila sigurna da je baš sapun imao glavnu ulogu tu, jedan dan sam se vratila umivalicama, i istog dana sam imala haos na licu. Možda nije pametno, ali sam to više puta ponovila, i svaki put je bio rezultat isti. Znala sam da je sapun odličan. Nisam želela da vam pišem recenziju ni nakon jednog, ni nakon dva, već nakon više od tri meseca. Želala sam da budem sigurna da ovaj sapun neće imati neželjene efekte.
Ovaj post nije sponzorisan, nisam dobila sapun, niti bilo šta slično. Sama sam ga kupila, i ovo je moje najiskrenije iskustvo sa njim.


Kada sam vam sve to ispričala, možemo da krenemo sa opisom proizvoda.
Sapun je dobro upakovan, u lepo i jednostavno pakovanje. Cena mu je oko 300 dinara, a težak je 130 g što će vam zaista dugo trajati.
Crne je boje, prijatnog biljnog mirisa, dosta se oseti menta. Sastav imate na poleđini. Stvara kremastu i bogatu penu, i lak je za korišćenje.
Moja koža je mešovita. Masna T-zona (ne previše), i normalni obrazi. Nije dehidrirana. Prvih nekoliko meseci sam ga koristila za umivanje celog lica. Kasnije sam uvela i njihov drugi sapun, o kom ću vam takođe pisati, a ovaj crni samo na delove na kojima sam pre imala bubuljice. Blago isušuje kožu, u mom slučaju obraze, i zbog toga sam uvela restrikciju. Negde sam pročitala da se preporučuje njegovo korišćenje jednom u 5 dana, ja ga, jasno vam je, koristim češće. To ne piše na njihovom sajtu, niti na sapunu, tako da nisam sigurna koliko je tačno.
Od kada koristim ovaj sapun, nove nepravilnosti mi se nisu javljale, i stvarno sam presrećna jer sam ga otkrila. Da li mislim da će svima pomoći? Ne. Dejstvo dosta zavisi od tipa bubuljica, uzroka nastanka, vaše kože itd. Međutim, nije skup, možete da ga probate i polako uvodite, kako biste videli da li vam odgovara.

Što se fotografija tiče, kada sam ga kupila uslikala sam ga čisto da ih imam, nisam znala da će mi se toliko dopasti, i da ću mu posvetiti poseban post.



Mene je u međuvremenu potpuno opčinio ovaj brend, kupila sam još jedan sapun, i ulje za telo. Planiram i kremu i masku za lice, i nadam se da će uvesti još noviteta.

Da li ste probali neki od Sofi sapuna? 

You Might Also Like

6 коментара

  1. Uh, baš ovaj redovno koristim vec nekoliko godina. Meni sluzi kao all in one - face, body, hair i prezadovoljan sam. Odlicno cisti bradu a (moja kratka) kosa nema perut i ne masti se brzo. Sapun na kojem bih nalepio etiketu "For Men" iako ga i suprotan pol moze koristiti. 😉
    Sve preporuke zaista.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pročitao sam tvoj post i vidim da si prezadovoljna.
      Koža na licu mi je karakteristična i osetljiva. Bez obzira što sam muškarac. Sa svojih četrdeset godina koristio sam svakakve preparate.Kombinovane losione i posebno kreme posle brijanja. Jer tada kožu još više izritira.
      Problem su mi akne(mitiseri) koji se ne vide toliko ali ih ima dosta. Još kada se on zagnoji..To je samo da plačeš.
      Dobio sam sapun od drugara i kolege. Ja mislim da će pomoći.
      Jer su mi samo oni problem.
      Veliki pozdrav..

      Избриши
    2. Hvala na komentaru! :) Nadam se da će odgovarati. Javi utiske. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels