Makeup Revolution Iconic 3 (Naked 3 dupe)

05:38


Još jedna subota je tu, i još jedna priča o Makeup Revolution. Ono po čemu su najpoznatiji su svakako paletice senki, često vrlo slične HE paletama. Iconic 3 je upravo takva. Po nijansama je gotovo identična Urban Decay Naked 3 paleti, i vrlo često se može čuti da je njen dupe.

Pakovanjem svakako ne liči na UD, ali ni cenom. Ne sadrži ogledalo, niti je kvalitet plastike preterano dobar. Lako se može izgrebati, ali mislim da bi senke preživele pad. Obzirom da joj je cena manja od 900 dinara, a da sadrži 12 senki prelepih nijansi, ne mogu previše  da se osvrćem na pakovanje, jer mislim da je sasvim opravdano.
Sadrži 14 g što je lepa količina za paletu (1,6 g manje od UD). Uz nju se dobija dvostrani sunđerasti aplikator, nešto duže drške. Na poleđini se nalazi sastav i neke osnovne informacije.


Svakako zanimljiviji deo je kakve su same senke. Kombinacija mat i šimerastih nijansi pruža veliki broj mogućnosti. Bukvalno sa dve nijanse se možete našminkati  i za dan, i za veče, a da to izgleda kao da ste uložili mnogo više truda. Sve nijanse se nadopunjuju, i idu jedna sa drugom.
Tekstura je različita od senke do senke. Mat nijanse su mrvicu tvrdje, mada nije opšte pravilo. Izdržaće čitav dan na kapcima koji nisu masni bez baze, dok je za masne kapke potrebna baza. Fino su pigmentovane, mada to nije njihov jedini adut. Da biste iskoristili pun potencijal šimerastih senki poželjno je koristiti fikastorom ili vodom naprskanu četkicu. Takodje, što je duže koristim, to je više pigmentovana. Čini mi se da tek kada zagrebete ispod površine možete da je u potpunosti upoznate, kao i sve najbolje stvari u životu. Ne truse se preterano, a vrlo se lako blendaju. Ukoliko volite roskaste nijanse na očima, pogotovo ako imate zelene oči, ova paleta je za vas.

Kako imam Naked 2, a ne 3, mogu samo neki opšti kvalitet da uporedim, ali ne i same nijanse. Glavna razlika koju sam primetila jeste da UD senke imaju dodatnu dimenziju, u smislu metalik završnice, i gotovo holographic efekta.


Nijanse nemaju imena, pa ću ih samo redom opisivati.

Prva nijansa je mat svetlo krem, gotovo bela. Dobro je pigmentovana, što nije čest slučaj kod ovakvih boja i završnica. Uglavnom je koristim kao baznu senku, i za fiksiranje prajmera.

Druga je svetlo roze šimerasta nijansa, vuče na metalik i nema vidljive šljokice. Ima neki srebrnkasti odsjaj. Nešto je slabije pigmentovana od ostalih u paleti, i više pakovanja je sa njom potrebno.

Treća je cigla roze, šimerasta, ponovo bez šljokica, i vrlo pigmentovana. Jedna od najlepših u paleti.

Četvrta, a ujedno i najkorišćenija je mat taupe hladna nijansa, sa lila vibracijama. Čini se da je dosta slična 7. nijansi, ali je svetlija, i hladnija. Savršena za pregib, lepo pigmentovana.

Peta je prelepa prljavo crvenkasta roze metalik sa zlatnim odsjajem. Znam da mi je opisivanje boja fantastično, ali mislim da jedino tako mogu dovoljno blizu da vam prenesem, jer nekako imamo malo termina za boje u jeziku. Vrlo bogata, kremasta i pigmentovana. Bukvalno možete samo nju preko celog kapka, ajlajner i spremni ste.

Šesta je bakarno zlatna, jednako lepa kao i prethodna.


1, 2, 3, 4, 5, 6


Sedma je mat, nešto tamnija i toplija od 4.

Osma je topla bakarna metalik nijansa, a odsjaj joj vuče na roze zlato.

Deveta je slična prethodnoj, samo tamnija i hladnija. Više braon.

Deseta još hladnija, i još tamnija. Odsjaj joj je više lila.

Jedanaesta je mat zagasito ljubičasto braon siva. Videćete na slikama ispod da zaista jesu tako neobične nijanse.

Dvanaesta je zagasito ljubičasta, kod nje se uočavaju šljokice, neke ciklama nijanse. Nešto je slabije pigmentovana od ostalih nijansi, i manje kremasta.

6, 7, 8, 9, 10, 11, 12




Bez blica (bez baze):




Sa blicem (bez baze):



Kada sve saberem i oduzmem, stvarno mislim da je ovo sjajna i multifunkcionalna paleta po niskoj ceni. Ako su vam ove nijanse drage sigurna sam da ćete uživati u njoj. Jedini problem koji imam sa paletom, je što su mi se na par senki u samom kalupu stvorili tvrdi delovi pre nego što sam ih koristila mokrom četkicom. Mogu da se uklone grebanjem četkicom, ali ne znam zašto je to tako.

Zaključak: Veliki thumbs up za Makeup Revolution, i Iconic 3.

Da li ste probali neku MUR paletu? Da li vam se dopala?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Dugo se premisljam da je kupim,buduci da imam flaw.matte 2 i cini mi se da su boje slicne njoj(ili se varam ? ) ali s'obzirom da si rekla da bi ponajvise odgovarale zelenim ocima koje ja imam,nedoumica vise nema.Aplauz za ovakvu analizu 😉😚

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sličnih su tonova, i meni se čini. :) Samo što kod ove postoje šimeraste nijanse, pa je zanimljivija za igranje sa njom. Jeste, predivna je za zelene oči. :)) I hvala ti puno! :*

      Избриши
  2. Zaboravih da te pitam za preporuku,za paletu neku koja je tako fukcionalna..i dan i noc recimo,imam Flaw.matte 2 (kao sto rekoh vec) ali mi treba jos neka sa malo jacim i bojama...recimo da se kombinuju sa matte 2. Za pregib imam ali dalje? 🤔☺ hvala i tu sam uvek 😄

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako možeš nekako da dodješ do Carli Bybel Deluxe palete obavezno je kupi, sigurno se nećeš pokajati. Veliki je izbor nijansi, i možeš je koristiti na bukvalno milion načina. Senke se lako blendaju, i bez baze su pigmentovane, a te šimeraste nijanse su prelepe za večernju šminku. Osim nje, I heart makeup čokoladne paletice su baš praktične. :)

      Избриши
    2. I nemoj da se zahvaljuješ, drago mi je ako mogu da pomognem. :))

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels