Makeup Revolution PRO HD paleta za konturisanje

02:16


Lepu subotu vam želim. Danas vam donosim recenziju još jedne palete za konturisanje. Još jedan novi brend kod nas, ovog puta Makeup Revolution. Možete ga pronaći u Alexandar cosmetics-u. Godinama sam želela da probam svašta od MUR, jer sam slušala toliko pohvala na račun kvaliteta, a pored toga cene su im zaista pristupačne. Da li je sve tako kao što se priča, saznajte u nastavku i iz mog ugla.



Šta je konturisanje, čak i oni nezainteresovani za šminkanje već znaju. Odjednom je tržište preplavljeno proizvodima za ovu tehniku, i zaista svako može pronaći odgovarajući proizvod. Iz pozicije svetlopute osobe, pogotovo zimi, najdragoceniji savet je da birate hladnije tonove. Što se mene tiče, ja jesam neko ko voli jače konture, ali to je već stvar ličnih preferencija.
Još jedan važan podatak je da nisam sigurna da li će i ova paleta konkretno stići kod nas, jer na sajtu AC još uvek nema proizvoda (biće ažuriran nakon sajma kozmetike). Medjutim, u nadi da će biti dostupna, želim da podelim utiske sa vama, i da obratite pažnju na nju ukoliko je bude bilo.

MUR PRO HD paleta sadrži 8 nijansi, sa ukupnom težinom od 20 g. Cena će verovatno biti izmedju  1000 i 1500 dinara. Dolazi u kartonskoj kutiji, sa slovima boje roze zlata, meni simpatičan detalj. Samo jedan u nizu koji mi skreće pažnju na to koliko prate trendove. Sama paleta je plastična, nema ogledalo, a kvalitet nije bogznašta. Medjutim, zaista ne zameram na tome, jer je kvalitet samog proizvoda sjajan. Dosta je velika, na fotografijama mi je delovala dosta manjom.


Moja je u nijansi Fair, namenjena svetlijoj koži. Izbor i kombinacija nijansi mi se jako dopada, i svaka je iskoristiva. Za neku svakodnevnu upotrebu bi vam realno bilo dovoljno i 6 nijansi od ovih 8, ali nikada nije loše imati veći izbor. Osim svetlijih nijansi za posvetljivanje i fiksiranje, sadrži i highlighter. Osim njega, sve nijanse su mat.
Svaka nijansa je pigmentovana, ali ne previše. Po meni taman za proizod ovog tipa. Smatram da oni treba da budu nadogradivi. Lako se blendaju i stapaju jedna sa drugom. Trajnost je dok ne skinete šminku, a do kraja dana postepeno bledi.

Ukoliko bih je uporedila sa Kat Von D paletom, na čemu sam danima radila :D, prva razlika je što je 6 puta jeftinija. Zatim pakovanje je posve drugačije, i MUR nema ogledalo. Što se nijansi tiče, u MUR dobijate highlighter, a u KVD svetlu nijansu izrazito breskvaste boje. Ne bih rekla da su to prednosti jedne, a nedostaci druge, već samo razlike.
KVD je sitnije mlevena, više se trusi i pigmentovanija je. Za nju je dovoljno da prislonite četkicu za hvatanje pigmenta, dok su za MUR potrebni pokreti četkom, jer je nešto tvrdja.
Medjutim, da li smatram da je ovo sjajna paleta? Svakako. Kasnije ću vam i o svakoj nijansi posebno pisati. Vrlo praktična i za svakodnevno šminkanje, ali i za specijalne prilike. Inače ne volim taj izraz, ali ipak najbolje opisuje dogadjaje na koje mislim. I jedna i druga imaju svoje prednosti, a ukoliko tražite nešto povoljniju varijantu mislim da biste bili vrlo zadovoljni i sa MUR.


Nijanse nemaju imena, pa ću im dati brojeve.

Prvi red: 

Prva i treća nijansa su dosta slične i na licu nema značajne razlike izmedju njih. I jednu i drugu možete koristiti za setovanje korektora, ili pudera. Dosta su svetle, čak i izuzetno svetlim osobama će odgovarati.

Druga nijansa je highlighter. Mislim da vam do sada nisam spominjala, ali jako volim beličaste highlightere, nekako najviše odgovaraju mom tenu, čak i kada pocrnim. Ovaj je upravo takav, nema krupne šljokice, samo shimmer. Vrlo je pigmentovan, ali može se postići i prirodan izgled sa njim. Na prvi pogled liči na Catrice mineralni highlighter 010, medjutim dosta se razlikuju. Catrice je više šampanj nijanse, i MUR je pigmentovaniji, i kompaktnijih čestica.

Četvrta je tamnija od prve i treće, sa nešto breskvastog tona. Fina za pokrivanje plavičastih delova.

1, 2, 5, 6


Drugi red:

Peta nijansa je savršena nijansa za konturisanje. Hladnog tona, ali bez previše sivila. Lepo se blenda, fino pigmentovana, kao i ostale. Još jedan plus palete je što su sve nijanse istog kvaliteta.

Šesta je najsvetlija bronzana nijansa, mrvicu toplijeg tona, ali i dalje hladnog. Za vrlo svetao ten prelep bronzer.

Sedma je najtamnija nijansa, izrazito hladnog tona, ali ponovo bez previše sivih tonova. Dosta je tamna, i nju nanosim samo na nekoliko mesta, koja želim posebno da naglasim.

Osma je voljena banana nijansa, koja posvetljuje i osvežava predeo oko očiju. Vrlo lepa, i ne sakuplja se u boricama.

3, 4, 7, 8






Paleticu koristim svaki dan, i praktično mi je zamenila sve bronzere i proizvode za konturisanje. Ukoliko tražite sjajnu, a povoljnu paletu za konturisanje imate moju preporuku za ovu.

Da li ste je probali, kako vam se čini?

Skračenice korišćene zbog lakšeg čitanja: 
- AC - Alexandar Cosmetics
- MUR - Makeup Revolution
- KVD - Kat Von D

You Might Also Like

3 коментара

  1. Ne znam kako ja tebe ranije nisam zapratila. Odlicna recenzija, izuzetne slike, sve pohvale. Ja trenutno uzivam u NYX paleti za konturisanje, a da nije tako, verovatno bih uzela ovu. Pratim te #213,uzvrati ako zelis. :-*
    www.limitededitionlady.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels