Urban Decay Naked 2 paleta

10:30


Najveću revoluciju u senkama, i paletama senki je definitivno napravio Urban Decay sa svojim prvencom Naked paletom. Ona se sastojala iz toplih, čokoladnih tonova koje pristaju gotovo svima. Nakon ove palete više ništa nije bilo isto. Usledila je i Naked 2 paleta o kojoj vam danas pišem.  Ona je nešto hladnijih tonova, zbog kojih je često zapostavljena, ali ću se ja zato potruditi da vam prikažem svu njenu lepotu, ukoliko ste slučajno razmišljali o njenoj kupovini.





Dolazi u kartonskoj kutiji na kojoj se nalaze sve potrebne informacije. Da li i vi kao i ja čuvate ove kutijice? Uglavnom kada putujem paletu spakujem u nju. Tako sam mrvicu sigurnija da se neće polomiti.
Sama paleta je metalna, ili neki čvrst aluminijum. Vrlo kvalitetno izrađena, i prilično teška. Verujem da joj se neće ništa dogoditi čak i da ispadne. Ovo pakovanje mi se više dopada nego novo, plastično. Zatvara se na klik, i nema šanse da vam se otvori ukoliko vi to ne želite. Slova na njoj su ispupčena, a sa bočne strane ispisano UD. Kada je otvorite, unutra se nalazi veliko ogledalo, dovoljno za precizno šminkanje kapaka. Dobijate i dvostranu četkicu koja je zapravo sasvim dobra. Uglavnom je koristim za cut crease i korektor.

Dobijate 12 senki koje teže po 1,3g. Cena palete je oko 6000 dinara, i može se pronaći u Sephori.





Nijanse su kombinacija toplih, neutralnih i hladnih tonova, ali je sa njom moguće napraviti i toplije look-ove. Odličan izbor boja i završnica. Imate i osnovne mat boje kao što je bazna, boja za pregib i crna, ali i šimeraste i metalik. Svaka ima svoj naziv, što mislim da svi više volimo. Takođe, nazivi su odmah ispod senki, a ne na posebnoj foliji.
Tekstura se razlikuje od senke do senke, ali je kod svake odlična. Pigmentacija je dobra, a nadogradivost sjajna. Lepo idu jedna uz drugu, i blendaju zajedno bez gubljenja pigmenta. Većina gotovo da se uopšte ne trusi, jedino po koja metalik senka, a o tome ću kada vam ih budem posebno opisivala.
Trajnost je odlična, kako sa bazom tako i bez nje.
Ono što odvaja ovakvu paletu od jeftinijih paleta i verzija su definitivno tekstura i završnica. Sa ovim senkama je potrebno manje truda i posla da bi izgledale prelepo, ali i to da imaju zaista poseban šimer koji se presijava u različitim nijansama.



Foxy je prava vanila nijansa. Svetla, mat i odlična za setovanje baze, ali i untrašnji deo oka za suptilno šminkanje. Odlično pigmentovana, laka za rad. Videćete na swatch-u da se stopila sa mojim tenom.

Half Baked je metalik, gotovo mokrog izgleda zlatna koja naginje na bakarnu. Pigmentacija je kao i kod ostalih odlična, da se ne ponavljam.

Bootycall je beličasta koja ima primese bebi roze sa vrlo sitnim zlatnim šimerom, satenske završnice. Lepo izgleda u uglovima oka, i pokretnog dela kapka.

Chopper je mekša od ostalih, prava rose gold nijansa. Ima nešto krupniji srebni gliter. Na očima izgleda veličanstveno.

Tease je mat hladnija nijansa za pregib. Čini mi se da je većini baš ona omiljena. Ukoliko umesto nje iskoristite neku drugu, topliju nijansu možete lako dobiti topliji look sa ovom paletom.

Snakebite je čokoladna metalik sa zlatnim odsjajem. Bogata, puna.



Suspect je neutralna bež sa zlatnim šljokicama, metalik završnice.

Pistol je tamnija siva metalik nijansa, sa primesama bež i zlatnog šimera.

Verve je svetlija siva, ali pomešana sa rose gold. Vrlo neobična i lepa. Drugačije izgleda u panu, i na koži. Meni je daleko lepša na kapcima.

Ydk je metalik bronzano bež sa zlatnim šljokicama. Ona je kao i Chopper nešto mekša od ostalih. Prelepa.

Busted je hladnija tamna braon sa zlatnim i rozim šljokicama. Nije metalik, već bazna braon senka sa vrlo sitnim i suptilnim šimerom, satenske završnice.

Blackout je mat crna koju volim da vidim u paletama. Odlična crna senka koju nije lako pronaći. Ostavlja trag gotovo kao ugalj.


Bez blica:



Blic:


Kao što vidite, ovo nije paleta sa toliko hladnim nijansama kakvom je često predstavljaju. Par senki je hladno, ostale nisu. Često mi bude žao koliko je ponekad zapostavljena, a prelepa je.
Ukoliko šminkate druge i potrebna vam je kvalitetna paleta, ili volite ovakve tonove, definitivno je preporučujem. Idealna je za svečanu šminku, a jako laka za kombinovanje. Nemam nikakve zamerke kao što možete da primetite, i drago mi je da je posedujem.


Kako vam se dopada?

You Might Also Like

0 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels