Svi detalji mezoterapije #2

04:20


Da li vas je ikada zanimalo šta je zaista to što se stavlja pod kožu prilikom mezoterapije, ili drugih tretmana? Kakav je to gel? Potrudiću se da se pozabavim baš tom temom.
Prošli članak o mezoterapiji (ovde) ste posebno voleli, i tražili još postova na tu temu. Nadam se da če vam se i ovaj toliko dopasti.

Vreme toliko brzo ide, da se pitam šta na kraju dana urežemo u sećanje. Negde izmedju poslova, zabljesnu nas pokretne slike različitih reklama. Često, nesvesno, pokleknemo nad njima ne znajući šta zapravo kupujemo. Majicu ćemo ostaviti negde na dnu ormara kada shvatimo da nam se zapravo ne dopada, ali šta ćemo sa kožom? Ona je tu, sa nama, kuda god išli. Trebamo pažljivo birati šta unosimo u nju, i na koji način je negujemo.

Ukoliko se odlučite za mezoterapiju Revitacare formulama, ovi podaci će vam sigurno biti od koristi. Najviše podataka sam pronašla baš o njima, a mogu se pronaći kod nas.
Revitacare je francunska kompanija, koja je prva dobila CE oznaku za koktele na bazi hijaluronske kiseline. Imaju nekoliko linija, a pisaću vam o Mezoglow i CytoCare, jer se i najčešće koriste.


Bio-Revitalisation

Ukoliko vam je potreban sjaj i obnavljanje čitavom licu, verovatno ćete se odlučiti za ovu formulu. Interesantno je što se zove još i holivudski sjaj. Mene je odmah privuklo ime.
Starosna granica je 25 godina, pa na dalje. Namenjen je koži koja ima prevremena oštećenja od sunca, duvana i dr. Takodje, suvoj i dehidriranoj, kao i zreloj. Cilj je umanjenje finih bora nastalih dehidratacijom kože, duboka i intenzivna hidratacija, revitalizacija i jačanje odbrambenog mehanizma kože. Zahvaljujući prisustvom vitamina C posvetljuje i ujednačava ten, i vraća blistav izgled.
Osim kod suve, dehidratacija je čest problem i kod masne, ali i ostalih tipova kože. Često se setim one poznate, čini mi se, Nivea rečenice ,,Nega pre svega". I zaista je tako. Šminka ne može da sakrije umornu kožu. Nema ništa lepše od zdrave i sjajne kože, a svako naglašavanje crta lica, je samo detalj i uživanje.

Koktel se nanosi na lice, vrat, dekolte i šake. Ono najbitnije je njegov sastav. Dominira neukrštena viskozna hijaluronska kiselina neživotinjskom porekla, u kombinaciji sa multivitaminima A, E, C, D i kompleksom vitamina B.

Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak ljudskom tela, i nalazi se u dermisu kože. Ona ima sposobnost da vezuje vodu, i zadrži je u dubljim slojevima, i daje koži elastičnost. Godinama, količina hijaluronske kiseline se u koži smanjuje, što je jedan od razloga starenja, i formiranja bora. Tako da je prilično razumljiv trend njenog korišćenja, i takoreći, vraćanja u kožu.
Vitamini su mikromolekuli, izuzetno važni za čitav organizam, pa tako i za kožu. O njihovoj važnosti se priča još u najranijem dobi. Njihovih funkcija ima zaista mnogo, i gotovo da ne postoji deo tela za koji oni nisu bitni.


CytoCare

Ovo je nešto na šta većina pomisli kada se kaže mezoterapija. Direktno popunjavanje bora, i prevencija nastanka novih. Starosna granica je od 20 godina, medjutim, postoje tri intervala.
Za mladju kožu, od 20-35 godina koristi se manja količina hijaluronske kiseline (2 mg).
Od 35-45 godina 16 mg, a od 45 godiba, na dalje, ide 32 mg.
Osim nje, u svakoj formuli su vitamini, minerali i aminokiseline.

Ako vas je ikada mučilo pitanje šta posle mezoterapije i da li nastaviti sa svojom uobičajnom negom, pronašla sam i taj odgovor.
Nakon mezoterapije, može se normalno nastaviti sa dobro poznatom rutinom, sa tim, da za one sa zrelom kožom postoji i dodatak u nezi. To je Anti-age gel za hijaluronskom kiselinom visoke koncentracije (3%), koji aktivira regeneraciju i elastičnost. Koristi se svakodnevno, kao serum, ili podloga za ostale kreme.


Pre mezoterapije, dobro se raspitajte koja formula je u pitanju. Što se Revitacare tiče, znam da je možete pronaći u ordinaciji Dr Čanković, gde ćete sigurno dobiti odgovore na bilo kakve nedoumice.
Iskreno se nadam da sam uspela da vam odgovorim na neka pitanja. Dosta dugo sam pripremala ovaj post, i želela sam da mu se posvetim ozbiljno, jer jeste ozbiljna tema, o kojoj nema puno podataka. Nešto opširnije o samom procesu sam pisala ovde.

Da li ste bili na tretmanu mezoterapije?

*Sve fotografije su preuzete sa interneta.

You Might Also Like

2 коментара

  1. Nikad nisam bila ali sam od onih sto bi sve uradile da ne dobiju bore tako da CytoCare deluje savrseno za mene :D

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels