Macadamia Natural Oil maska i ulje za kosu

04:18


O Macadamia maski sam vam prilično davno već pisala, ali su to više bili prvi utisci. Čak dve godine su prošle od toga, i vreme je da napišem nešto više o njoj.


Pre svega, to je maska za rekonstrukciju suve i oštećene kose. Nije preporučeno da se koristi češće od 2 puta nedeljno, jer je dosta jaka maska.
Sadrži ulje makadamije i arganovo ulje. Osim njih, sadrži i silikone zbog kojih se kosa posloži. Piše da sadrži i ulje čajevca, kamilicu, aloju i ekstrakt algi, ali ih ne vidim u sastavu. Dok ih npr.ima na poledjini kesice ovakve maske od 15 ml.
Kako god, nisam primetila bitnu razliku izmedju maske u kesici i ove, ali kako je bilo davno, trebala bih je ponovo probati.

Ambalaža, miris, cena

Maska dolazi u različitim pakovanjima. Od kesice sa 15 ml, preko tube, do kutije. Po meni imaju jako lepu kombinaciju boja, vrlo jednostavnu, i drugačiju.
Miris me jako podseća na Guaranu. Dugo se zadržava u kosi, što mi se posebno dopada.
Cena za 100 ml je 1000 dinara. Što je dosta, ali kako je jako gusta može dugo da traje.

Tekstura

Izuzetno je koncentrovana, i gusta kao pasta. Mala količina je dovoljna za celu kosu, a moja je duga. Koristim je 1 nedeljno, ili čak jednom u 2 nedelje. 
Koristi se nakon pranja, a preporučeno vreme držanja je 7 minuta, pa se ispere vodom.
Često sam je držala i po pola sata, čak i duže. Medjutim, zaista je dovoljno tih 7-10 minuta. U nju se može dodati i ulje, za bolji efekat.
Meni je ovo zaista jedna od najboljih maski koje sam probala, i smatram da vredi uložiti u nju. Nakon pranja, kosa se sija, posložena je, mekana i deluje u potpunosti obnovljeno. Nije teška, i ne masti mi kosu.
Moja kosa je ravna, tanke dlake i srednje gusta. Nije oštećena, ali su krajevi suvlji.
Verujem da je ova maska idealna za one sa suvom kosom, jer je bukvalno preoblikuje. Ukoliko imate kosu sličnu mojoj, verujem da bi vam odgovarala.

Sastav:

Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetyl Palmitate, Behentrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Amodimethicone, Trideceth-12, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sodium PCA, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Triethanolamine, Citric Acid, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Sorbic Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylproprional, Citronellol, Limonene, Yellow 6 (CI 15985), Yellow 5 (CI 19140), CI 14720.



Healing Oil Treatment

Ovo ulje za kosu mi je vrlo praktično pre svega zbog ambalaže, i njega iznova kupujem.
U pitanju je ulje za rekonstrukciju i oporavak svih tipova kose. I zaista mislim da bi svima bilo korisno.
Kosa je nakon korišćenja glatka i sjajna. Olakšava raščešljavanje i neguje kosu.
Miris je nešto topliji, i više parfemski.
Cena ulja je oko 400 dinara za 10 ml. Čini mi se da je bilo oko 300 kada sam ga kupila.

Tekstura

Srednje je gustine, i iako nisam pronašla sastav, rekla bih da sadrži silikone. Oni štite kosu od spoljašnjih uticaja, i volim da ih stavljam na krajeve.
Zaista mala količina je dovoljna za celu kosu.
Koristila sam ga u kombinaciji sa maskom za kosu, svega kap ili dve. Zatim, pre sušenja samo na krajeve, i nakon sušenja za dodatno zagladjivanje.
Mojoj kosi zaista prija, i maska i ulje zajedno je čine ravnom, zagladjenom, mekanom i sjajnom. Nakon sušenja kose, nema potrebe ni za kakvim peglanjem kose, niti slično, jer kosa dobije formu.


Po meni su ovo dva zaista sjajna proizvoda, koja volim da imam pri ruci.


Da li ste probale masku ili ulje?

You Might Also Like

14 коментара

  1. Kod mene je kosa suha i rijetko šta baš uspijeva da je oporavi,takva je prirodno,kovrdžava i suha.. Probat ću ovu masku i ulje,kada dođu na red,jer trenutno koristim kokosovo ulje i nekuu masku iz Avona,a potrošila sam Keune masku koja mi je bila predobra :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će ti odgovarati! Svakako ide na izgled kose, ali kako koristiš i kokosovo ulje, trebalo bi da bude dobra kombinacija za suvu kosu. :)

      Избриши
  2. Probala sam i masku i ulje. Maskom sam prezadovoljna, mada čini se skupom, ali meni je pakovanje od 250 ml trajalo 6 meseci. Svidja mi se efekat i to što se miris zadržava dugo na kosi :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kupujem ovu masku u kesici od 15ml i ona mi je dovoljna za dva koriscenja, nikako da uzmem vecu jer racunam skupa je, bolje da uzimam po malo..ali na debelom sam gubitku ako placam 320 din za dva koriscenja, a 8 koriscenja su oko 1000din, kad malo bolje razmislim :D zadovoljna sam jako sa maskom, nije mnogo uradila s obzirom da mi je kosa jako ostecena ali polako napredujemo, moracu da je upotpunim sa ovim uljem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf, pa ne isplati ti se to nikako. Kupovinom maske u kesici, gde je 15 ml=320 dinara, 100 ml=2130 dinara, a u tubi košta oko hiljadu. Već znaš da ti odgovara, bolje je da uzmeš veću. :)

      Избриши
  4. Masku nisam probala, ali ulje jesam i bilo mi je baš dobro :) Lepo zagladi krajeve, učini ih mekšim, a miriše diiivno :D

    ОдговориИзбриши
  5. I masku i ulje volim, nekad odmorim od korišćenja (zbog cene :D) pa se ipak vratim :)

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je fascinantno što sam o ovoj maski čitala toliko pozitivne recenzije, i izgleda da sam jedina koju nije toliko oduševila. :D

    ОдговориИзбриши
  7. Postoji mnogo različitih tipova kose, normalno je da nam ne odgovaraju svima isti proizvodi. Žao mi je što ti nije odgovarala, ipak cena nije zanemarljiva. :/

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels