YSL Black Opium recenzija

01:10



Mislim da je sada idealno da vam pišem o njemu. Ovo je njegovo vreme. Zima, noć, izlasci, pokloni, sreća.
YSL Black Opium je izašao 2014. godine, a i dalje drži pažnju. Bočica je definitivno prva stvar koja privuče. Crna, prepuna šljokica, nekako i ona sama govori šta će vas sačekati unutra.

Gornje note su: ružičasti biber, cvet narandže i kruška.
Srednje note: kafa, gorki badem, jasmin, i sladić.
Donje note: vanila, pačuli, kedar i kašmin.

Ukoliko me pratite duže, znate da su ovo note koje bih ja odabrala za svoj parfem. Slatko, pomalo mračno, i sa trenutkom drveta. Mazan i snažan u isto vreme.
Kada se tek nanese oseti se biber i cvet narandže, ali vrlo brzo prelazi u kombinaciju vanile, kafe i kedra. Ostale note ih samo obogaćuju.
Rekla bih da je idealan za užurbane hladnije večeri. Možda vam tim opisom deluje kao da je vrlo dominantan, čak i nepodnošljiv, ali zaista nije. Rekla bih da je prigušeniji od ostalih parfema, okarakterisanih za noć. Osetićete ga dok je devojka koja ga nosi već prošla pored vas, i okrenućete se. Zavodljiv, ali na prefinjen način. Odmeren. 
Osim zime, rekla bih da je sjajan i za jesen, i za proleće. Za leto mi je šteta mešati njegovu mističnost sa visokim temperaturama.


Kao što rekoh, odmeren je i ne guši. Moderan je, ali nije trend. Sladak, ali ne previše. Jedina mana koju bih navela je trajnost, koja bi mogla da bude malo bolja, s obzirom da je edp. Traje nekih 6 h recimo, nakon toga postepeno bledi.

Ukoliko su vam bliski slatki parfemi, vanila, kafa, i noć, probajte ga.



Da li ste ga probale?

You Might Also Like

4 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels