Revlon Colorstay puder za masnu i mešovitu kožu

02:22



Vreme bi bilo i da vam napišem detaljnu recenziju mog otkrovenja medju puderima. Koristim ga skoro pola godine, istestirala sam ga u svim mogućim, i nemogućim uslovima i dalje me oduševljava.


Sve osobe sa mešovitom kožom lica znaju koliko je teško pronaći puder koji će jednako odgovarati i suvim, i masnim delovima. Napokon mogu da kažem i da sam ga pronašla.

Namenjen je, dakle, mešovitoj i masnoj koži.
Dolazi u bar 5 nijansi kod nas čini mi se, i sve su vrlo prirodne i prilagodljive. Moja je 250 Fresh Beige, možda druga, ili treća po redu. Neutralnog je podtona, iako je na fotografijama ispao nešto topliji. Zadovoljna sam i nijansom, jer pruža svežinu licu.

Bočica je staklena, i verovatno jedina veća mana je što nema pumpicu, već široki otvor. U početku je nezgodan za korišćenje, i jedini praktični način je izvlačenje četkicom. Čini mi se da sam pročitala da negde ima da se kupi pumpica, ali je nisam pronašla.

Miris je neutralan u potpunosti. 

Sadrži SPF 15, ali nisam primetila da se odbija prilikom fotografisanja sa blicem. Ipak bih više volela da ga nema.


Tekstura je kremasta, srednje gustine, ali sa većom koncentracijom pigmenta. Rekla bih da je svakako puder sa jačim prekrivanjem, ali bez efekta maske. Lagan je na licu, i čak ni preko dana neće pružiti "cakey" izgled. Lako se stapa sa licem, ali i brzo fiksira, pa su potrebni brzi i vešti pokreti četkicom.

Završnica je prirodna, ali mat. Nije neophodno setovanje puderom u prahu/kamenu. Ne uvlači se u borice, niti ističe pore. Zapravo ih kamuflira. Medjutim, ume da istakne dehidrirane delove kože, tako da je priprema neophodna. Sa druge strane, tako je sa velikom većinom pudera, i bitno je imati negovanu kožu, jer to ni jedan neće prekriti.
Prekrivanje je, kao što sam spomenula, srednje ka jakom. Više naginje ka jakom. Rekla bih da je "večernji puder", ali se ukoliko volite jaču prekrivnu moć komotno može koristiti i preko dana, jer zaista ne deluje veštački.

Ono što me je možda i najviše oduševilo je što drži kožu matiranom i po 7-8 h. Verujem i da bi masnokožcima olakšao šminkanje. Takodje, trajnost mu je odlična. Ostaje na mestu čitav dan. Rekla bih da je ona najbolja od svih pudera koje sam probala. Što ga ponovo čini odličnim i za izlaske, svečanije prilike, ali i za radni dan kada vam ne treba i ta briga da li vam je skliznula šminka.
Ne preslikava se, i ne skida ukoliko dodirnete lice. Nešto teže se skida i sa odstranjivačima, pa računajte na neku bolju micelarnu.
Još jedno pozitivno ne jeste da i ne oksidira.
Cena je oko 1500 dinara, za standardnih 30 ml, i zaista dugo traje.


Za koji tip kože je namenjen?

Za mešovitu i masnu, definitivno!


Dobre strane:
- mat završnica,
- prirodna nijansa,
- pokrivna moć,
- nije mi izazvao nikakve iritacije,
- lagan je,
- ne oksidira,
- ...

Loše strane:
- nema pumpicu,
- ume da istakne izrazito suve delove.


Da li ste probale ovaj puder? Delimo li mišljenje? :)

You Might Also Like

11 коментара

  1. Nisam ga probala, u Bosni kod nas ga nema koliko znam, ali uskoro idem u Hrvatsku, moram ga pokupit tamo, čula sam samo riječi hvale za njega. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман22. јул 2016. 07:13

    Da li neko zna gde se moze kupiti u Beogradu?

    ОдговориИзбриши
  3. Hmm, da li si probala Aura Cover Me? Ja nisam probala ovaj puder, ali zanima me ako si ti probala oba da mi ih ukratko uporedis da bih znala da li da ostanem pri Auri ili da predjem na ovaj :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam. Nesto mi se tester nije dopao, previse je gust za moj ukus. Ovaj je redji, laganiji i manje kremast. :) Nadam se da me secanje dobro sluzi. :D

      Избриши
  4. Анониман22. јул 2016. 10:20

    Sto se tice pumpice, za njega odgovara pumpica avon seruma za kosu

    ОдговориИзбриши
  5. Moj HG puder drogerijskog ranga. Apsolutno nikada ne izneveri :D Čula sam da su sada uključili i pumpicu, što je veeeeeliki plus. Izvrstan je dupe za daleko skuplji Estee Lauder Double Wear, a čini mi se da su mu i performanse bolje od EL jer ne oksidira.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro su se setili. :D Ti i ja zapravo imamo jako slican ukus, i sta god sam kupila na tvoju preporuku mi je odgovaralo, tako da nisam iznenadjena. :))

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels