Balea Outdoor protect kolekcija

02:17


Nadam se da ste lepo provele praznike i napunile baterije. Pre nekih mesec dana sam sa vama na Facebook stranici podelila oduševljenje Balea balzamom za telo zbog kog sam sve ostale mackalice stavila po strani. Svi znamo da zima kao period, odnosno vetar, hladnoća, pa ulazak u topao i suv prostor loše utiče na kožu, a posebno na onu koja je po svojoj prirodi suva.


Kako Balea obično misli na sve, ove zime su izbacili potpuno novu kolekciju namenjena izuzetno suvoj i gruboj koži, i baš ovakvim uslovima. Svi proizvodi u njoj imaju sličan, simpatičan dizajn ambalaža, i ne možete ih omašiti. Zajedničko im je i sadrže nordijsku brusnicu, kao i vrlo pristupačna cena. Takodje, kolekcija je limitirana, što je stvarno šteta, jer verujem da mnoge devojke imaju muku sa suvom kožom i tokom ostatka godine. Zbog toga planiram da kupim još koji balzam za telo. :)
Verujem da već znate da se Balea proizvodi mogu pronaći samo u DM-u.


Krema za lice


Prvo što sam kupila bio je balzam za telo, i kako mi se on zaista mnogo dopao, kupila sam i kremu za lice. 

Cena kreme je svega 250 dinara za 50 ml. Dolazi u zaštitnoj kutiji na kojoj piše sastav, a sama krema se nalazi u tubici koja je po meni idealna za kreme za lice, i nekako najlakše i najfinije mi je rukovati sa njima.
Namenjena je izrazito suvoj koži, i očekivala sam da će biti slična njihovoj Urea kremi za lice iz prošlogodišnje  kolekcije. Medjutim, daleko je gušća i hranjivija od nje. Zaista je namenjena irazito suvoj koži. Vrlo visoko u svom sastavu sadrži bademovo ulje, i to objašnjava njenu teksturu, jer se pod prstima zaista oseća ulje. Osim njega sadrži i ulje pamuka, ulje semena brusnice, kao i suncokretovo ulje.
Miris je vrlo blag, skoro pa da se ni ne oseti, i nekako me ne podseća ni na šta specifično.

Moja koža je mešovita, koja ipak zimi, ako se pravilno ne neguje, na nekim mestima zna biti sklona isušivanju. Sa obzirom na to koliko je krema gusta stavljala sam je isključivo na mesta koja su bila suva. Tamo gde mi se koža perutala, brzo se vraćala u normalu. Ipak, preko čitavog lica se ne bih usudila da je stavim, jer mi je T-zona masnija. Na obrazima se lepo upijala, iako joj je bilo potrebno nekih 10tak minuta. Koristila sam je i za ostale suve delove tela, kao što su kolena i laktovi, i tu se jako dobro pokazala.

Dakle, ovo je krema koju bih preporučila devojkama sa izrazito suvom kožom, ili onim koje imaju suve delove lica. Sadrži i SPF 15, što je takodje pohvalno, pogotovo ako idete negde na planinu. Nisu naznačene preporučene godine, tako da verujem da bi odgovarala i mladoj i zreloj koži.
Mislim da ova krema uspešno štiti i od vetra, jer mi se problemi sa korišćenjem nje nisu vraćali.



Sastav:
aqua, caprylic, glycerin, prunus amygdalus dulcis oil, isoamyl p-methoxycinnamate, polyglyceryl-3 polyricinoleate, diethylamino dydroxybenzoyl hexyl benzoate, hydrogenated castrol oil, ethylhexyltriazone, glyceryl oleate, zinc pca, butyl methoxydibenzoylmethane, cera alba, gossypium herbaceum seed oil, magnesium stearate, vaccinium vitis-idaea seed oil, sodium benzoate, parfum, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, glyceryl caprylate, tocopherol, tetrasodium iminodisuccinate, lactic acid, helianthus annuus seed oil, rosarinus officinalis leaf extract.



Balzam za telo


Cena ovog sjajnog proizvoda je svega oko 230 dinara, i odmah da vam kažem trk po njega. :) Sadrži standarnih 200 ml, a kao i krema za lice, nalazi se u tubi.
Miris je vrlo prijatan, nekako miriše na toplo i mekano, jednostavno nemam bolju asocijaciju. U svakom slučaju, ne verujem da bi nekom smetao miris, jer je u isto vreme i vrlo blag. Na mojoj koži se generalno mirisi dugo zadržavaju, a tako je i sa ovim.
Namenjen je za posebne potrebe zahtevne kože, a osim brusnice sadrži i ši puter, i to vrlo visoko na listi sastojaka. Što je za svaku pohvalu.

Gust, ali mnogo manje nego krema za lice, i relativno se brzo upija. Preporučujem da ga nanosite nakon tuširanja, a pre spavanja, da se ne biste nervirali oko upijanja i oblačenja uskih pantalona.
Ono zbog čega ga toliko volim jeste što mi je u potpunosti regenerisao suvu kožu nakon samo jednog mazanja. Generalno, nemam naviku neki proizvod puno da hvalim, i obično sam prilično suzdržana, medjutim, ovaj mi je stvarno odličan.
Nemam izrazito suvu kožu tela, ali mi je tokom zime postala isušena, i zaista mi je došao kao spas. Znate ono kada vam se koža sija koliko je nahranjena? E, tako meni koža izgleda zahvaljujući njemu.

Verujem da bi svima odgovarao, od normalne do jako suve i grube kože. Ako se malo bolje zagledate u sastav primetićete da se odmah na drugom mestu, iza vode, nalazi suncokretovo ulje, na trećem glicerin, a na četvrtom i ši puter


Sastav:
AQUA · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · GLYCERIN · BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER · ETHYLHEXYL STEARATE · MYRISTYL MYRISTATE · PENTAERYTHRITYL DISTEARATE · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERYL STEARATE · CERA ALBA · COCONUT ALKANES · PHENOXYETHANOL · PARFUM · BENZYL ALCOHOL · SODIUM STEAROYL GLUTAMATE · CARBOMER · HEXYL CINNAMAL · COCO-CAPRYLATE/CAPRATE · ALCOHOL · LIMONENE · LINALOOL · AMYL CINNAMAL · VACCINIUM VITIS-IDAEA FRUIT EXTRACT · CITRONELLOL · SODIUM HYDROXIDE · GERANIOL · ANISE ALCOHOL.



Balzam za usne


Ovaj proizvod je došao u paketu od DM-a, i jako sam mu se obradovala, jer mi je upotpunio mišljenje o čitavoj kolekciji. Ponovo, vrlo simpatično i funkcionalno pakovanje, sa kosim otvorom koji olakšava nanošenje.

Cena je 169 dinara, a trenutno je na sniženju na 125. Sadrži 10 ml koji mogu trajati stvarno dugo.
Miris je vanilast, sličan njihovom Urea balzamu za usne. Kako bih vam ga lakše opisala, a Urea balzam je prilično popularan i tražen, napraviću manju komparaciju.
Ovaj novi je malo gušći, takodje bele boje, i takodje lepo oporavlja usne. Rekla bih da je još više namenjen hladnom periodu od prethodnog, ali su u većini karakteristika vrlo slični.

Pokazao mi se kao jako dobar, uveče sam ga stavila na ispucale usne, ujutru sam se probudila sa mekanim i nežnim usnama, sa ni traga od ispucalosti.
Ostavlja blagi sjaj na usnama, koji nije lepljiv. Štiti usne od vetra, i drugih nepovoljnih uslova, i održava ih nežnim. Jedan od onih stvarčica koje uvek treba imati negde u torbi.
Zaista dobar proizvod, i ukoliko vam treba nešto da vam zaštiti usne, ili ih vrati u normalu, toplo preporučujem ovaj proizvod. Zaista nije skup, a delotvoran je.


Znam da sam se raspisala, ali sam zaista imala i o čemu da pišem, i želela sam da vam najverodostojnije prenesem svoja iskustva. Svaka čast vama koji ste sve pročitali. :)


Sastav:
SYNTHETIC BEESWAX | RICINUS COMMUNIS SEED OIL | CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE | OCTYLDODECANOL | POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE | PROPYLENE GLYCOL | BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2 | PANTHENOL | UREA | AROMA | GOSSYPIUM HERBACEUM SEED OIL | HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL | HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL | HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL | ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT | TOCOPHEROL | VACCINIUM VITIS-IDAEA FRUIT EXTRACT | CI 77891


Da li ste probale neki od ovih proizvoda? :)

You Might Also Like

12 коментара

  1. Iz ove kolekcije koristim kremu za ruke i balzam za usne i oduševljena sam, zaista nisam očekivala da će mi se toliko svideti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Jovanin Kutak-
      Drago mi je da ti se dopadaju! :) Htela sam da kupim i kremicu za ruke, ali je bila rasporodata, a kasnije sam kupila Urea. Verujem da je i ona sjajna. :)

      Избриши
  2. Idem odmah da kupim balzam! Volim Balea proizvode! Odlicni su :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. uh koji super proizvodi, balzam cu sigurno prvi probati :)

    ОдговориИзбриши
  4. -Tijana LeClaire-
    Uf, znam da mučiš muku sa suvom kožom, iskreno se nadam da će ti baš ovo pomoći. :))

    ОдговориИзбриши
  5. Ja uopste nisam vidjela da kod nas ima taj balzam :-) ali ta kremica za lice je fantasticna,ja je koristim na skijanju da zastitim lice od vjetra, mogu reci da je i vise nego odlicna!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti kremica odgovara! Probaj i balzam, verujem da bi ti se dopao. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels