Balea i Alverde nega kose

12:15


Ako me pratite verovatno ste primetili koliko volim Balea proizvode. Omer kvaliteta i cene je odličan. Koliko dobre proizvode imaju govori vam i to da čak i devojke koje koriste dosta skuplje proizvode se kunu u neke njihove. Zaista, retko kada me nešto razočara.
Moram da kažem i da se broj proizvoda povećao, i da bi sada slika bila dosta šarenija, a čim stignem pišem i o njima. :)



Moja kosa je duga, nije farbana, brzo se masti, prilično zdrava, ali krajevi su skloni pucanju. Verujte mi, kada jednom krajevi ispucaju nema tog proizvoda koji će ih vratiti u predjašnje stanje. Tada je šišanje jedino šta vam preostaje. Medjutim, ono što možemo da uradimo jeste da sprečimo da do toga dodje.

Balea ima jako široku liniju za kosu. Proizvodi za suvu kosu, masnu, za lokne, za ravnu kosu, za plavu, braon, farbanu... Ono što im je svima zajedničko jeste niska cena, a dobar kvalitet. Bitno je samo da dobro izaberete proizvod za vaš tip kose. Alverde ima malo skromniju liniju, ali moram priznati, vrlo zanimljivih proizvoda. Često imaju sastojke koje nećete naći ni kod jednog drugog proizvodjača (drogerijskog ranga).


Već ste mogli videti o kojim proizvodima ću danas pisati. :) 
Prvi na redu je Balea Oil Repair šampon. Ne sadrži silikone, i namenjen je ekstremno suvoj i oštećenoj kosi. Sprečava dalje opadanje, za kosu sa ispucalim vrhovima koja se sklona i lomljenju.
Sadrži arganovo ulje, pantenol, glicerin i kompleks sastavljen od pšenice. Stimuliše koren dlake, jača dlaku, i neguje teško oštećenu kosu. Testom dokazano 80% manje opadanja kose (u kombinaciji i sa balzamom).

Primena: količinu veličine oraha nežno umasirati u kosu, ostaviti kratko da deluje, a potom isprati.

Sadrži 250 ml, a cena je takodje oko 250 dinara.
Miriše kao nekakav parfem, prijatan je miris i nije zagušljiv. Pošto se moja kosa dosta brzo masti, meni nije odgovarao. Bogat je ,,masnim" sastojcima, i još brže mi se mastila. Namenjen je dakle, suvoj kosi i mislim da bi takvoj zaista bio idealan. Gust je i bele je boje. Mislim da ću probati balzam jer bih njega stavljala samo na krajeve (i ono čuveno ulje za kosu koje je iz ove kolekcije, a trenutno je u DM-u akcija na kupljena 2 proizvoda za kosu ostvarujete popust). Rotiram dva - tri šampona za masnu kosu, i to je izgleda cela moja mudrost, jer druge ni ne mogu. :/
Medjutim, ako vam je kosa lomljiva, ispucala, opada i vapi za uljima i negom, ovaj šampon bi vam zaista mogao biti odgovarajući. Čini mi se da malo izravna i ,,umiri" kosu posle pranje, što je takodje dobro ako vam je kosa tršava i u stilu lava dok je ne ispeglate ili sredite. :)

Sastojci: AQUA · SODIUM LAURETH SULFATE · COCAMIDOPROPYL BETAINE · GLYCERIN · SODIUM CHLORIDE · GLYCOL DISTEARATE · PARFUM · PANTHENOL · PROPYLENE GLYCOL · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · SODIUM BENZOATE · PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE · CITRIC ACID · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL · LAURETH-4 · POTASSIUM SORBATE.


Sledeći na tapetu je Alverde novi proizvod - sprej za osvežavanje, učvršćivanje i volumen kose. Cena je oko 300 dinara, nisam sigurna, a bočica sadrži 150 ml. Ima u sebi ekstrakt lotosa i ljubičastog pirinča.
Stepen jačine je 2, pruža učvršćivanje tokom čitavog dana, ne lepi kosu, pruža sjaj i volumen.

Primena: snažno promućkati i sa oko 30 cm prsnuti u kosu. Za dodatni volumen pojedinačne pramenove prskati od dole.

Ima dosta blag, prijatan i osvežavajuć miris, ali izbija i miris alkohola. Najviše ga koristim da uglančam krajeve, i za to je super jer ih izravna i dobiju sjaj. Takodje je dobar i za prskanje u celu kosu pred pranje, kosa dobije fin miris, i deluje svežije. Probala sam i za volumen, ali pošto mi se kosa masti, za to mi se nije pokazao dobar jer mi pri temenu ne treba dodatni sjaj. :) Medjutim, ponovo, ko ima suvu kosu mislim da bi mu odgovaralo i u tom pogledu. Nemam veće zamerke, jedino mi smeta što ima dosta alkohola.
Prskalica je dobra, proizvod izlazi ravnomerno. I što se učvršćivanja frizure tiče je dobar, posebno posle peglanja kose, drži je na mestu, čak i na vlažnijem vazduhu, a ne lepi.

Sastojci: Alcohol, Aqua, Alcohol*, Malus Domestica Fruit Water*, Shellac, Glycerin, Nelumbo Nucifera Flower Extract*, Oryza Sativa Extract*, Parfum**, Limonene**, Linalool**
*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils


I stižemo do apsolutne zvezde medju DM proizvodima za negu kose, naširoko hvaljeno mleko sa mangom i aloja verom.
Sigurno ste čuli za njega, ili ga bar zapazili. Namenjeno je suvoj i oštećenoj kosi, ne ispira se, štiti kosu tokom feniranja i olakšava češljanje. Hidrira kosu i kožu glave, kosa postaje sjajnija, mekša i deluje zdravije.

Upotreba: Nakon pranja ravnomerno umasirati u još vlažnu kosu. Ne ispirati.

Cena je oko 300 dinara čini mi se, 200 ml koji mogu jako dugo da traju, tako da se svakako isplati uzeti ovo mleko. Miris mi se baš dopada, osvežavajuć je i letnji. Srednje je gustine, i bele boje.
Svidja mi se što ima i pumpicu koja može i da se okretanjem zatvori, što olakšava nanošenje.

Koristim ga tako što pritisnem pumpicu 3-4 puta i utrljam u kosu (osim na teme). Ponovo, ako vam se ne masti kosa slobodno ga stavite i na teme. Nekada ubacim i malo ulja sa njim. I onda normalno osušim kosu. Kosa je mekana i mirisna, a miris se  zadržava oko jedan dan. Negovanije izgleda, ne otežava je i ne masti dodatno. Lakše se raščešljava, i zagladjuje. Još ako štiti od feniranja gde ćete više. :) Ako imate dosta suve krajeve ubacite i vi malo ulja sa njim. 
Nekada pritisnem pumpciu jednom i nanesem malu količinu na suvu kosu i tako zagladim krajeve. 

Nije ni čudo što je ovo mleko toliko hvaljeno, zaista je jedno od boljih proizvoda za negu kose, i u rangu je sa mnogo skupljim.

Sastojci: AQUA · GLYCERIN · CETEARYL ALCOHOL · ISOPROPYL PALMITATE · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · CYCLOPENTASILOXANE · DIMETHICONOL · PARFUM · SODIUM BENZOATE · CITRIC ACID · POTASSIUM SORBATE · ISOPROPYL ALCOHOL · ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER · MANGIFERA INDICA FRUIT EXTRACT · LINALOOL · CITRONELLOL. 


Da li ste probale neke od ovih proizvoda? :)

You Might Also Like

14 коментара

  1. Sprej i mleko ću da probam. :) Probala sam alverde šampon i regenerator sa arganovim uljem i odlični su. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Tijana LeClaire-
      Probaj, pa javi. :) Regenerator i ulje planiram da kupim. :))

      Избриши
  2. Анониман3. јун 2014. 12:44

    Nisam probala ništa od ovoga, ali Alverde šampon od kadulje i breze koristim redovito i jako sam zadovoljna. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -vanitymonastery-
      Nisam ga probala, čitala sam da dosta hvale njihove šampone. :)

      Избриши
  3. Imam Balea Oil Repair i balzam i ulje i predivni su <3 Ovo mleko je nešto što bih definitivno probala, a Alverde prskalica mislim da nije dovoljno jaka da bi moju kosu učvrstila, iako bih volela da nije tako :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Emily Strange-
      To mi kaži. :)) Nije nešto preterano jaka, dosta je slabija od laka za kosu. :)

      Избриши
  4. Odličan post! Jako volim Baleine proizvode, kako za kosu tako i za tijelo. Ona kura s kokosom mi je bila odlična ali je više nema :/.
    Šampon kojeg spominješ nisam probala ali jesam regenerator i to jako puno potrešenih tubica je iza mene i ja sam njime zaista zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -MELL-
      Hvala Mell :* Takodje, što se vidi iz priloženog. :D Jao, to mi je tako divno izgledalo, ali nisam stigla da uhvatim. Šteta pa je nisu ostavili u stalnoj kolekciji. Drago mi je da su svi pozitivni komentari za regenerator, planiram i da ga uzmem. :))

      Избриши
  5. aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuu!! Koliko Balee,a ja samo par proizvoda!! sutra idem u DM!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Coka Radojičić-
      Hehehe pff, nije to ništa, snadbela sam se ja sa još. :D Hehehe, kakva inspiracija. :)))

      Избриши
  6. baš me zanima za ove baleine proizvode za sunčanje :) pa ako možeš o tome nešto da napišeš uskoro bilo bi ekstra jer sam se nameračila na njih da kupim a sve se cenkam za neki skuplji u fazonu više para, više muzike. Uzela sam neke proizvode na blogu sam napisala ali me zanima baš to za potamnjivanje :)

    ОдговориИзбриши
  7. -Marija M-
    Evo, zbog tvoje želje sledeći post će biti baš o tome. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Jako me privlace ovi prozivodi za kosu, pogotovo mleko, i u drugim clanku cini mi se, ulje za kosu! Od svih drogerija u mom gradu najvise volim DM a nikada nisam primetila ove proizvode, izgleda da cu morati malo da ih zagledam! Odlicne clanke pises, samo napred! :) pogledaj i moj blog, sada sam pocela, nadam se da ce ti se svideti:)

    http://ciiaogorgeous.weebly.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Ciao Georgeus-
      Jeste, u drugom je. :) Hvala ti. :) Dopada mi se, posebno dizajn, dobrodošla! :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels