Cartier La Panthere parfem

11:12


Ovog meseca Cartier je predstavio svoj novi parfem. Prezentacija parfema bila je u TC Ušće, u Sephora parfimeriji. Prenosim vam utiske, ali i recenziju samog parfema. Već sam pisala o parfemima, ali ne previše detaljno, i nadam se da ću uspeti dobro da vam ga dočaram. :)

Promocija je bila u sredu, 16. aprila, već na samom ulazu smo vrlo ljubazno dočekani. Pored dosta zvanica bila je tu i Jelena Janković, i žao mi je što još uvek nisu objavljene slike. Malo smo se slikali, a malo divili parfemu. Sama promocija je bila na visokom nivou, za sve su se pobrinuli. Pili smo šampanjac u kom su bile jagode (koje su jedna od nota parfema), i jeli najrazličitiji poslastice, i sve to uz ćaskanje o ovom snažnom parfemu.
Slike nekad govore više od reči:







Sa mnom su bile još dve blogokoleginice, i one su kao i ja dobile ovaj parfem.
Kada sam došla kući mama mi je rekla da je ona taj parfem imala, ja sam ostala malo začudjena, ali sam se setila priče da je ovaj parfem zapravo 1. put izašao 1986. godine. Slučajnost, ali vam to dovoljno govori o njegovoj posebnosti, jer je to parfem čiji miris se ne zaboravlja. :)


O samom parfemu: La Panthère je novi ženski miris kuće Cartier, inspirisan nasleđem kuće: panterom kao simbolom brenda i parfemom Panthère iz 1986. 
La Panthère je takođe bio nadimak Cartierove muze Jeanne Toussaint. Novi parfem predstavlja simbol slobode; namenjen je ženi koja je slobodna, graciozna i buntovna.
Parfem je senzualan i cvetan. Kreira ga  Mathilde Laurent od centralnih nota gardenije i animalističkog mošusa. U vrhu kompozicije nalazi se zelenkasto - voćna mešavina u formi molekule styrallyl acetate koja sadrži nijanse rabarbare, jagode, sušenog voća, jabuke i kajsije. Srce je svo od gardenije koja je odabrana da bi se izbegao preterani orijentalni karakter kompozicije, a ujedno i kao ne tako česta pojava među modernim parfemima. Ketone mošus i hrastova mahovine daju kompoziciji nepobitni chypre karakter.
Na jednostavnoj luksuznoj bočici zlatnih nijansi nazire se lice pantere, koje daje celom dizajnu poseban potpis i karakter.
Lice kampanje je manekenka Erin Wasson, poznata po svojim „mačkastim“ crtama lica i boho stilu. Parfem je dostupan kao 30, 50 i 75 ml Eau de Parfum.


Zaista volim parfeme, i trudiću se da vam ga što bolje opišem.
Prva pomisao na ovaj parfem mi je ,,pravi damski parfem". U svakom smislu tih reči. Odiše ženstvenošću, ali u isto vreme i buntom. Rekla bih da je ovo parfem za žene koje znaju šta hoće. U isto vreme je i ženstven i snažan.
Jedno je sigurno, a to je da ne liči na moderne parfeme. Iz mnogo razloga. Miriše na skupo, na luksuz i na eleganciju. Vrlo je poseban, i rekla bih da je više za izlaske, i da je više ,,noćni" parfem.
Bočica je staklena, rašpšivač vrlo neobičan, ali funcionalan, i protkana je zlatom. Ako se malo bolje zagledate videćete da je oblikovana unutrašnjost u glavu pantera. Čak me i nijansa samog parfema podseća na one stare i kvalitetne parfeme.
Još jedna bitna karakteristika ovog parfema je njegova trajnost. Trajaće ceo dan, pa čak i sledeći. Medjutim, nije ni malo zagušljiv, i nekako vremenom bledi miris u neku laganu notu.
Generalno je miris parfema vrlo subjektivna stvar, i neće na svakom mirisati isto, niti će se svakom jednako dopasti, ali rekla bih da bi se sa prethodno navedenim većina devojaka složila.



Koji je vaš omiljeni parfem? Kako vam se ovaj dopada? :)

You Might Also Like

8 коментара

  1. Eh da mi je sad taj sampanjac sa jagodama, hahah. Jedva cekam dalje utiske ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Lepo si se provela :D Zvuči nekako old school, nije moj fah, nije moja priča. Ali piši o parfemima, jer ih i ja obožavam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znaš da jesam. :)) I jeste old school, ali ne na zagušljiv način. :) Hoću, hoću. :)))

      Избриши
  3. Moram pošnjofati ovaj parfem u parfumeriji što prije ;))

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Iskreno, za cenu nisam sigurna, zbog toga je nisam ni napisala. Čini mi se da je ovaj u najvećem pakovanju oko 100e.

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels