Essence #Insta Perfect puder recenzija

03:00


Dugo nisam kupovala Essence pudere, sigurno par godina. Novi, Insta Perfect iz jesenje kolekcije me je privukao bočicom koja liči na Mac Face and Body. Obećava mat efekat, vodootpornost i nadogradivo pokrivanje. Da li je to tako pročitajte u nastavku.


Bočica je plastična i lagana. Malena je, iako u nju staje 30 ml. Nema pumpicu, više je kao tubica, i proizvod izlazi istiskivanjem. Cena mu je 630 dinara, što je više od standardnih cena Essence pudera.
Ima nešto intenzivniji miris. Ne piše da sadrži SPF, što mi se dopada.
Postoji u 9 nijansi, ali kod nas dolazi u 4 nijanse, 10, 30, 50 i 80. Jako su svetle, tako da će devojke koje imaju problem sa pronalaženjem takvih nijansi biti prijatno iznenadjene. Sa druge strane, tamnije nijanse definitivno nedostaju. Moja nijansa je 50, i svetla mi je, iako ja nemam taman ten. Ne oksidira, dok se setuje potamni za pola nijanse, i to je to. Nijansa 50 je neutralnog podtona.



Tekstura je tečna, malo gušća od vode. Već prilikom nanošenja na lice osetite koliko je lagan. To je ono što mi se jako dopada kod njega. Nije ni malo težak, i za dnevnu šminku je idealan. Što se pokrivanja tiče, ono je slabo. Ujednačava ten, i dodaje nešto boje licu. Ja nemam neke veće nesavršenosti, tako da meni ovakva tekstura odgovara. Medjutim, crvenilo, akne, flekice i slično neće prekriti. Moguće je nadograditi ga, ali bih pre preporučila korektor na takvim mestima.
Možete ga nanositi i četkom i blenderom, sa tim da ja preferiram četku za njega. Ume da ostavi pruge od četke, tako da je potrebno i nešto više kružnih pokreta.
Brzo se suši, a završnica je polu-mat ka mat. Uvek setujem puder, a T-zona mi sa njim prosija nakon nekoliko sati. Korektor i ostali proizvodi lepo "sednu" na njega.

Rekla bih da je dobar za normalnu, mešovitu i eventualno masnu kožu. Lepi se za suve delove i ističe ih. Ne previše, ali svakako to imajte u vidu. Ukoliko vam je koža lica suva, preskočite ga.
Ne bih se složila sa tim da je vodootporan, jer mu je trajnost do 4-5h na licu. Nakon toga ravnomerno iščezne sa njega, ostanu samo bronzer i hajlajter.




Prednosti:
- vrlo je lagan
- lepo izgleda na licu
- može da se nadograđuje
- mat završnica
- nije mi izazvao iritacije

Mane:
- trajnost
- slab izbor nijansi
- ističe suve delove.

Koliko sam slušala druge devojke da pričaju o njemu, čini mi se da sam jedina osoba kojoj se ovaj puder dopada. Naravno, mane sam vam navela, i ima ih prilično, ali meni je za dnevnu šminku sasvim dovoljan. Na tržištu je generalno malo mat pudera slabe prekrivne moći, uglavnom su to oni sjajne završnice, i često sa uljima.

Kako se vama čini?

You Might Also Like

2 коментара

  1. Ja nekako ne volim ništa njihovo, šta god sam probala razočarala sam se, senke nemaju boju, karmini se ne vide, maskare su užas, šta znam...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaju dosta šarenolik kvalitet proizvoda. Meni odgovaraju njihov ajlajner, olovke za usne, nadlak, zarezač. Njihove senke jako dugo nisam kupovala, kao ni karmine. Možda si baš nailazila na ono što nije dobro, a možda sam ja imala sreće. :D

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels