Kako oporaviti jako ispucale usne za manje od 10 minuta

07:34

*Izvor: internet.

Inspirisana dogadjajem od jutros pišem vam ovaj post. Naime, moje usne često naginju ka suvim, i dešava se da ispucaju, ali nikada nešto previše drastično. Uglavnom svakodnevno mažem labelo, ili kremu i održavam ih mekanim. Često pred spavanje namažem balzam za usne u debljem sloju, i tako ih oporavim u potpunosti.

Ne znam šta mi je sinoć bilo da namažem Korres labelo, koje sam kupila letos u Grčkoj, i sa kojim se inače ne mirišem. Ono što mi se dopalo kada sam ga kupovala jeste da je na prirodnoj bazi, SPF 15, i mnogobrojni hvalospevi ove kozmetike. Verujem da je ostatak sjajan, kao i da su im labela dobra, ali iz nekog razloga meni ovo nikako nije leglo. Još uvek nisam provalila šta mi u sastavu ne odgovara.
Prvi put kada sam ga namazala, imala sam čudan osećaj, kao da su me usne peckale, pri tom mi se ni boja koju je ostavljao nije dopala, pa sam ga skinula. To se ponovilo još 1-2 puta, i svaki put sam to pripisivala svojim nekim umišljanjem. Ostavila sam ga po strani, i eto, povučena simpatičnom ambalažom, ponovo ga namazala. 

* Izvor: makeupmonster.ie

Ujutru sam se probudila sa toliko suvim i ispucalim usnama da su bile uokvirene tamnijom bojom, a da mi se to nikada nije desilo, čak ni po najvećoj hladnoći. Užasno su bile ispucale, čak sam imala i ranice po njima. Odmah sam znala ko je krivac.
Sve sam to ispričala, da biste znali kakav problem sam rešila, i to za svega 10tak minuta.

Postupak:
1. Uzmite pola male kašičice šećera, i jednako toliko vazelina. Sa tom mešavinom uradite piling usana, sve dok ne osetite da su ispucali delovi sklonjeni.
2. Isperite to dobro, i obrišite usne peškirom trljajući ih, jer i tako vršite blagi piling.
3. Ukoliko imate neki serum za hidrataciju lica, dobro će vam doći. Koristila sam Estar serum, ali verujem da bilo koji drugi može biti od koristi. Ako ga nemate, samo preskočite ovaj korak.
4. Namažite debeo sloj pantenola, i sačekajte da se upije.
5. Sada bi vaše usne već trebale da se unormale, i namažite labelo u debljem sloju. Ponavljajte postupak svakih par minuta.

I to je to. Spasili ste vaše usne. Meni se ovo pokazalo kao izuzetno delotvornim, toliko da sam odmah sela za kompjuter da proširim ovaj "recept" dalje. Generalno, piling i pantenol možete kombinovati 2x nedeljno, i tako sprečavati ispucalost usana.


Kako vi rešavate problem ispucalih usana? :)

You Might Also Like

12 коментара

  1. Ovo je odlicno! Danima se vec zlopatim sa ispucalim usnama, ovo veceras isprobavam! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Primenjujem ovo vec duze vreme samo bez seruma i zaista je delotvorno. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo kako je opisano deluje kao alergijska reakcija.Da si duze drzala proizvod na usnama,pojavili bi se i sitni plikovi.Meni se to desilo sa jednim sjajem za usta.Nazalost,posle toga,usne su ostale preosetljive i ne mogu nikakav karmin da koristim,uvek se pojavi reakcija u vidu crvenila i zarenja :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam prvo pomislila da je alergija. :/ Medjutim, kako mi usne nisu osetljive na dodir, i kako sam se normalno danas našminkala, iskreno se nadam da nije to u pitanju. :/ Videću još kroz par dana da li će biti nekakvih promena. :/ Baš mi je žao što ti se to dogodilo, da li si otkrila uzrok, odnosno šta ti je tačno kod sjaja zasmetalo?

      Избриши
    2. Nazalost nisam otkrila koji sastojak mi smeta.Ponekad stavim karmin preko labela,da me mine zelja,ali posle par sati usne se zacrvene i tada pomaze samo pantenol i Eucerinov stik za usta.Zaista se nadam da kod tebe nije takav slucaj!Pozdrav i svako dobro zelim,Jasna :)

      Избриши
    3. Baš mi je žao što ti se to dogodilo. :( Od sada sam obazrivija sa sjajevima i mazalicama za usne, hvala ti što si podelila svoje iskustvo. Hvala puno, takodje! :)

      Избриши
  4. Fina ideja :) I ja imam običaj da uradim piling u takvim siatuacijama pa namažem debeli sloj neke mazalice, ali nisam probala kombinaciju sa pantenolom.

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan receptić za spasiti usne! Baš ću isprobati danas, jer ionako mi je vjetar napravio dar-mar na usnama :/

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels