Balea proizvodi, februar 2015.

04:21


Moram da priznam da me je DM paket ovog meseca jako obradovao, jer sam imala osećaj kao da sam ga dobila od drage, i bliske osobe. Prvenstveno jer su svi proizvodi baš za moj tip kože, kose, ali i po mom ukusu. Šampon je za dubinsko pranje, i sprečava mašćenje kose, krema za tuširanje je sa mirisom vanile, sprej služi za povećanje volumena koji mi svakako treba, krema za ruke je sa mirisom makadamije, a svako ko me poznaje će vam odmah reći da ajlajner stavljam svaki dan. Sve pohvale za trud. Samim tim je i meni lakše da vam prenesem što vernije utiske. 



Balea professional šampon bez silikona, namenjen dubinskom pranju kose je poželjan da ga svako ima pri ruci. Svi stavljamo puno proizvoda na kosu, koje možda i ne isperemo kako treba svaki put, a dodatno su tu i ostali spoljašnji faktori. Polazeći od sebe, i toga koliko stavim različitih stvari na kosu, pitam se zašto ga ranije nisam kupila.
Namenjen je svim tipovima kose. Nežno, i efikasno čisti kožu glave, kao i ostatke drugih proizvoda. Vitalizira kožu glave, i hidrira kosu.
Cena je oko 300 dinara, za 250 ml, što je stvarno povoljno. Nalazi se u mekoj tubi, i lako je istisnuti proizvod do kraja, ili ga preseći.
Providne je teksture, bez nekog specifičnog mirisa.

Kosa mi je tanke vlasi, srednje gustine, u potpunosti ravna, i brzo se masti. Ne menjam često šampone, jer se držim starih i proverenih. Bilo kakva ulja u njima mi smetaju, i zamaste kosu. Koristim maske pri svakom pranju, razna ulja na krajevima, Revlon Unique one u spreju sa vremena na vreme, kao i silikon, ali njega redje.

Ono što mi se dopalo kod ovog šampona je što mi je kosa lagana, ne otežava je, osetim da je čista, a ne isušuje je. Skidanjem ostataka ranijih preparata sa kose, ona je lakša, a stavljanjem novih proizvoda, kosa ih bolje upija.
Takodje, ne masti kosu, i nije mi izazvao nikakve iritacije.
Lako peni, i nije potrebno puno šampona za pranje kose. Koristim ga 2-3 puta mesečno.


Opšti utisak

Odgovarao bi svakom tipu kose, odličan je za ono šta mu je namena. Mislim da ću nastaviti da ga kupujem, jer je poželjno imati proizvod ovog tipa, a pri tome je i povoljan.

Sastav:
AQUA · SODIUM LAURETH SULFATE · COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE · SODIUM CHLORIDE · GLYCERIN · PANTHENOL · ZINC SULFATE · BETAINE · MENTHOL · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · PARFUM · COCO-GLUCOSIDE · LAURETH-2 · CITRIC ACID · LACTIC ACID · SODIUM BENZOATE.


Balea kremasta uljana kupka sa mirisom vanile je idealna za ovakvo hladnije vreme. Posebno je dobra za suvu kožu, koju gelovi iritiraju i isušuju.
Cena je oko 220 dinara za 250 ml. Miris joj je baš fin, i topao. Deluje smirujuće i opuštajuće na mene. Osete se note vanile, ali ne toliko koliko kod Balea mleka za telo pod tušem. Idealna su mirisna kombinacija. :) 
Miris se ne zadržava dugo na koži, ali celo kupatilo miriše.

Tekstura joj je kao kod Dove kremastih mleka za tuširanje, možda mrvicu gušća. Ne isušuje kožu, može se reći da je čak i neguje. Sadrži i negujuća ulja zbog kojih je koža mekana, i nahranjena.
Ukoliko imate suvu kožu, verujem da će vam se dopasti, pa čak i onima koji nemaju, jer nije na odmet to što će njima pružiti i dodatnu negu.
Moja koža je normalna ka suvoj, a nakon tuširanja sa njim, nemam toliku potrebu stavljanja losiona za telo.
Definitivno jedno od najboljih Baleinih mleka (ali i gelova) za tuširanje. :)

Sastav:
AQUA · SODIUM LAURETH SULFATE · GLYCINE SOJA OIL · GLYCERIN · COCAMIDOPROPYL BETAINE · ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER · PARFUM** · SODIUM BENZOATE · SODIUM CHLORIDE · POTASSIUM SORBATE · SINE ADIPE LAC · TOCOPHEROL · SODIUM HYDROXIDE · HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL · LINALOOL** · HEXYL CINNAMAL** · CITRIC ACID.
** from natural essential oils


Balea Forming voda za kosu, služi za volumen i učvršćivanje, i ne sadrži silikone. Ima ekstra jako učvršćivanje, ne oštećuje kosu, i ne ulepljuje je. Sadrži pantenol koji neguje kosu, i čini je nežnom.

Cena je čini mi se oko 240 dinara, a sadrži 150 ml, koji mogu stvarno dugo da traju. U bočici je bezbojna vodica, i ima raspršivač. Na skali od 1-5 (koliko učvršćuje kosu), ona je 4, što je prilično jako. Miris je blag, i vrlo sličan šamponu.
Uputstvo za korišćenje: Sa 15 cm udaljenosti napraskati na vlažnu ili suvu kosu. Namestiti frizuru, a zatim osušiti kosu fenom ili prirodno.

E sad, ovako sam je ja koristila, i mislim da tako jako dobro funkcioniše (posle pranje kose, tokom feniranja):
Mokru kosu prvo malo osušite fenom, kako bi bila negde polu vlažna. Podelite kosu, i gornji deo skupite šnalom. Uzmite veliku okruglu četku i nju napraskajte 2-3 puta sa ovim sprejom. Fenirajte je na uobičajni način, a četku zadržite par sekundi pri vrhu. I tako ponavljajte postupak dok ne osušite celu kosu. Kosa dobije volumen koji ne spadne posle 2h kako mi se često zna desiti, već izgleda lepo i sledeći dan. Takodje, ukoliko je peglate, naprskajte ga sa veće udaljenosti na krajeve, i učvrstite ih.
Ne lepi uopšte kosu, iako sam se u početku plašila da hoće.


Sastav:
AQUA, ALCOHOL DENAT, ACRYLATES/t-BUTYLACRYLAMIDE, COPOLYMER, PARFUM, AMINOMETHYL PROPANOL, PANTHENOL, BHT.



Balea krema i maska za ruke 2 u 1 sa uljem makadamia oraha je ozbiljno dobra stvar. Već na prvo mazanje me je oduševila. Namenjena je za veoma suvu kožu, a sadrži i ši puter. Ukoliko tražite dobru kremu za ruke, obavezno bacite pogled na nju.
Cena je oko 200 dinara, 100 ml proizvoda. Pakovanje je simpatično, veselo i privlačno, kao i obično. Baš volim ovakva njihova pakovanja.

Može se koristiti na 2 načina: 
- svakodnevno, kao krema za ruke,
- kao maska, i to je jednom nedeljno naneti idzašno, i ostaviti da deluje 30 min.

Mislim da je kao maska idealna za izrazito suve ruke, a kako takve nemam nisam je probala kao masku, jer mi je bila dovoljna nega i ovako.

Tekstura je gusta, ali ni malo teška i masna, i prilično se brzo upija, iako to nisam očekivala. Momentalno regeneriše suvu kožu. Miriše baš fino na nekakav parfem, ali ne intenzivno, i zagušujuće.
Sa njom sam negovala i suvu kožu oko noktiju, i kao takva mi se jako dopala.
Poredjenja radi, ako ste probali Balea Urea kremu za ruke, ova je gušća i bolje neguje. Krema sa ureom je dosta laganija od ove, i malo se brže upija. 

Ukoliko bih morala da izaberem favorita od ova četiri proizvoda, iako teška srca, definitivno bih rekla da je to ova krema za ruke. Jako mi se dopala, i iskreno se nadam da je neće skoro izbaciti iz asortimana. :)

Sastav:
AQUA | ETHYLHEXYL STEARATE | MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL | CETEARYL ALCOHOL | GLYCERIN | CETEARYL ISONONANOATE | BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER | DICAPRYLYL ETHER | GLYCERYL STEARATE | BUTYLENE GLYCOL | GLYCERYL STEARATE CITRATE | PHENOXYETHANOL | PANTHENOL | TOCOPHERYL ACETATE | CAPRYLYL GLYCOL | PARFUM | ALLANTOIN | CARBOMER | DISODIUM PHOSPHATE | SODIUM HYDROX- IDE | CITRIC ACID | TOCOPHEROL | LIMONENE


Nadam se da nije bilo previše teksta, i da vas nisam udavila. :) S-he ajlajner i maskaru sam zbog toga ostavila za drugi post. 

*PR proizvodi, što ne utiče na iskrenost moje recenzije.


Da li ste probale neki od ovih proizvoda, i ukoliko jeste kako vam se čine? :)

You Might Also Like

10 коментара

  1. Zdravo ;) Nominovala sam te za Liebster nagradu na svom blogu, možeš da pogledaš ovdje o čemu se radi: http://in-love-with-art.blogspot.com/2015/02/liebster-award-11-facts-about-me.html

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam kremu za ruke koje je zaista odlicna. Koristim je samo kao kremu, dopada mi se miris koji nije previse jak i ambalaza je slatka :D

    ОдговориИзбриши
  3. Probala sam kremu, ocarana sam mirisom. Balea sprej za volumen nameravam da kupim, posto si rekla da ne ulepljuje kosu. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Probala sam kremu za ruke, predivna je od mirisa pa sve do toga kako stiti i spasava ruke :)

    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Prvo, slike su ti divne! I paket je stvarno lijep :) Ja volim sve što ima lijep miris :) Moram priznati da Balea ima dosta dobre proizvode, osobito gelove za tuširanje.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels