Dr. Hauschka dnevna krema od matičnjaka

03:45



Ne znam da li ste upoznati sa Dr.Hauschka proizvodima, ali prosto morate da se upoznate. Ja sam za ovaj brend saznala tek pre par meseci, i ostala oduševljena. Iz mnogo razloga.
Pre svega, sastav njihovih krema je toliko prirodan da je bez straha možete čak i pojesti. Da, dobro ste pročitali. Ili, ako vam kapne na odeću neće ostati fleka. Imaju proizvode za razne tipove kože, i krajnje su blagi.
Ova krema je namenjena kombinovanoj, osetljivoj koži i reguliše sjaj. Ukoliko imate mešovitu kožu znate koliko je teško pronaći kremu koja će jednako negovati i masne delove kože, ali i suve delove. Obično je ili dovoljno lagana da ne masti već masnu T-zonu, ali nije dovoljno hranjiva za suve delove, i obrnuto. I tako u krug. Još ako imate osetljivu kožu, to je pravi zadatak. Moje najbolje rešenje je bilo da imam 2 različite kreme, za različite delove lica. Nije baš praktično, moram priznati.

Ovaj preparat pomaže da se:
- Podstakne prirodna funkcija kože,
- Koži vrati prirodna, zdrava ravnoteža,
- Uskladi i reguliše neravnoteža masnoće i vlage,
- Izgladi ten i kontroliše sjaj,
- Umiri crvenilo i nadraženost kože.

Ovo je zaista jedna od onih savršenih krema za ovaj tip kože, posebno za ovaj letnji period. Ne mogu ni da vam opišem koliko je prijatan i osvežavajuć osećaj mazati je. Dovoljna je mala količina za čitavo lice. Koristila sam uzorak koji mi je bio dovoljan za nekih 10 dana, možda čak i malo više. 
Miris je blag, osvežavajuć i prijatan. Tekstura je prozračna, ali nije tečna.
Lagana je, i blago matira kožu. Koža dobija neki zdrav sjaj posle mazanja. Jednako dobro neguje i suve i masne delove lica, što sam mislila da je nemoguće. Pogodna je i za osetljivu kožu lica. Možda bi za zimu ipak trebala malo jača nega, ali je za sva ostala godišnja doba odlična.


Ono što mi se takodje dopada jeste što je dobra i kao podloga za puder, jer se jako brzo upija, i kao što sam već rekla ostavlja zdravo matiranu kožu. Samim tim puder duže ostaje na licu.

Sastojci:  Voda, suncokretovo ulje, alkohol, glicerin, skrob manioke, ulje kokosa, gliceril stearat citrat, cvijet matičnjaka / list / ekstrakt, kikirikijevo ulje, ulje jojobe, ulje kajsije, ekstrakt ranjenika, ekstrakt cvijeta bijele rade, cvijet dragoljuba / list / ekstrakt, kora virdžinijskog oraha / ekstrakt lista, cetearil alkohol, ekstrakt pšeničnih klica, ekstrakt korijena mrkve, parfem, citral *, limonen *, geraniol *, citronelol * , linalool *, hectorit, lisolecitin, ekosistem, coco-glukozid, CI 77947. 
* komponenta prirodnih etarskih ulja


Dobre strane: - miris,
- tekstura,
- neguje podjednako dobro i suve delove, i masne,
- lagana je,
- brzo se upija,
- matira lice.

Loše strane: - preko zime je potrebno stavljanje malo jače kreme na suve delove,
- cena.

Zašto cena? Zato što je cena 2590 dinara za 30ml. To nije toliko puno, pogotovo jer može dugo da traje. Medjutim, to jeste skuplje od krema drogerijskom ranga. Kada uzmemo sve pluseve u obzir, svakako bih je od srca preporučila.

Da li ste probale nešto od njihovih proizvoda? :)

You Might Also Like

8 коментара

  1. Dunja za zimu, matičnjak za ostala godišnja doba. Sve što sam probala mi je bilo sjajno i stalno ulažem u nove njihove proizvode. Recenzija sjajna.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. мај 2014. 08:25

    Zvuči super i svakako ću još malo istražiti sam brend <3 Za ljeto ću ipak uzeti kremicu s visokim SPFom jer Sunce i ja nisamo na ti:(

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je zaista retko dobra krema za mešovitu kožu :)

    ОдговориИзбриши
  4. -Sara BRBlog-
    Onda ti je tako i pametnije. :) Ova krema je odlična za svakodnevnu upotrebu, i u slučajevima kada se ne izlazi na pogotvo jako sunce. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман15. јул 2018. 03:04

    Ja zivim trenutno u Moskvi i zime su ovde katastrofa (blago receno)... preko zime isto koristim ovu kremu, ali pre nje a nakon ciscenja umazem njihovo dnevno ulje za mesovitu kozu, a na njega kremu. I odlicna je kombinacija za zimu.
    Inace, meni je sve od ove firme besprekorno dobro.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko je dobra govori to da ti ogovara u takvim uslovima! Hvala ti na komentaru, i deljenju iskustva! :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels