Kako uštedeti na kozmetičkim proizvodima?

07:13


Došli ste u parfimeriju i baš ste naišli na promociju nove kreme koja ima lepo pakovanje, još ima i promotivnu cenu. Nesvesno, već se nalazi u vašoj korpi. Da li vam je poznato?

U današnje vreme kada se sve prodaje kao neophodno izgubili smo osećaj za to šta nam je zaista potrebno, koliko novca trošimo zbog reklama, i na kraju krajeva koliko kozmetike je zaista potrebno jednoj osobi?

Želite da uštedite novac, ili smatrate da ipak imate malo više kozmetike nego što bi trebalo? 
Prvoj meni se dešavalo da kupim neki proizvod koji mi nije potreban. Medjutim, sledite ova uputstva pri sledećoj kupovini, i garantujem da će se količina bačenog novca smanjiti! :)

- Pre svega u glavi smislite, ili na papiru napišite šta planirate da kupite.

- Kada se zateknete ispred proizvoda koji niste planirali, zapitajte se: ,,Da li mi ovo ZAISTA treba?”

- Želite da probate neki proizvod koji niste koristili do sada? Čitajte recenzije. Danas ima mnogo blogova i foruma o kozmetici, jednostavno pročitajte više različitih mišljenja i onda se odlučite za kupovinu. Sigurno će vam se smanjiti broj neodgovarajućih proizvoda.

- Pratite sniženja. Svaka veća parfimerija ima svoj sajt na kojem objavljuje predstojeća sniženja. Takodje, pročitajte ponekad one dosadne letke koje vam ubacuju u sandčiće.

- Cena proizvoda često ne određuje i njegov kvalitet. Ne morate uvek nužno uzeti najskuplji.

- Imate već 4 mleka za telo kod kuće, ali ovo novo sa mirisom kokosa baš lepo izgleda. Zadajte sebi zadatak da ,,smete” da kupite novo tek kada potrošite one koje imate kod kuće.


- Ovo pravilo važi i za ostalu kozmetiku. Ne gomilajte je. Ukoliko nečemu prođe rok trajanja, a da to niste potrošili, to je bačen novac.



- Kupujte multifunkcionalne proizvode. Npr. Kupite 1 kremu koju ćete koristiti i kao kremu za ruke, stopala, i suvlje delove tela.



- Ne treba vam 5 senki iste boje. Pre nego što je kupite zapitajte se da li već imate nešto slično. Obično devojke gomilaju braon senke, a često se ne primeti velika razlika kada se namažu na kapak.



- Isto važi i za lakove za nokte, ne treba vam 100 lakova za nokte. Momci ionako ne uočavaju razliku.



- Kombinujte nijanse. Ako vam treba neka nijansa karmina, probajte da je dobijete kombinujući one karmine koje već imate.


Dakle, glavno pravilo jeste ne zatrpavati se nepotrebnim stvarima i velikim količinama proizvoda za koje ste svesni da nećete uspeti da ih potrošite.
Držite se ovih pravila i srećno sa kupovinom !

Još korisnih saveta možete pronaći na sajtu mogujatosama.rs  :)

You Might Also Like

3 коментара

  1. Većinu stvari kupujem na sniženjima, s promotivnim kodovima i kuponima. :D To je moja ušteda :D

    ОдговориИзбриши
  2. Vjeruj mi sve ove savjete znam! Ali neki vrag mi neda mira.....poleti mi ruka.....uvijek kupim nešto što mi nije neophodno! Posebno od kada pišem svoj blog

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels