Prazno #14

00:07


Prošlo je nekoliko meseci od poslednjeg posta sa potrošenim proizvodima. Ponovo mi se nakupilo dosta praznih bočica, pa ću post podeliti na dva dela. Ovo je prvi deo, sa preparativom. Ne pišem često o njoj, ali ću i to promeniti. Sa njom mi je teže da dam konačne utiske pre nego što proizvod potrošim do kraja, tako da se uglavnom nađe u ovakvim postovima.

Dove gelove za tuširanje volim, i dosta puta sam vam pisala o njima. Badem i hibiskus mi je jedan od omiljenih mirisa. Kremasti su, miris se zadržava na koži, i ne isušuju je. Ovo je bilo veliko pakovanje, a cena se dosta razlikuje od objekta do objekta.

Aknefug je nešto što sam kupila u apoteci, i platila nekih 1700 dinara. Retko kada oštro kritikujem proizvod, jer ako meni nešto ne odgovara ne mora da znači da neće i vama. Međutim, apsolutno nikakvu promenu nisam primetila. Kao što mu ime kaže, namenjen je aknama. Nemam nekih velikih problema, ali jedno vreme sam ih imala par na licu. Proizvod sam prosledila osobi koja ima veće probleme, ni njoj nije pomogao. Čitala sam utiske drugih devojaka, i mišljenja su ista kao i moje.

Sephora Peony Bouquet gel za tuširanje ima preslatko pakovanje i fin puderasto cvetni miris. Sam proizvod je drečavo pink boje. Izbacili su čitavu kolekciju, i nema ga više u prodaji. Ono što se meni zanimljivo desilo sa njim, jeste da mi je pao i razbo se. Bočica je od neke čvrste plastike, i razbila se kao da je od stakla, skupljala sam delove. Kačila sam vam slike na Instagram, možda ste ispratili.


Balea losion za telo mi se dugo vukao po kupatilu. Mislim da je u prodaji i dalje, samo u redizajniranom pakovanju. Miris mu je lep, mešavina kokosa i ši putera. Fino i neguje kožu, a brzo se upija.

Sundance proizvode za sunčanje godinama koristim, i nikakav problem sa njima nisam imala. Ovaj sa kokosom je neke tirkizne boje, prelepo miriše i brzo se upija. Sve preporuke za njega.

Balea tečna so je još jedan njihov sasvim dobar proizvod. Cena joj je oko 300 dinara. Meni se dopada više nego čvrsta so, jer se brže i lakše rastvara.


Byphasse micelarnu često spominjem, i takođe koristim godinama. Dobro skida šminku sa lica, dok za skidanje sa očiju koristim Balea dvofazno ulje. Micelarna mi nije izazvala nikakve iritacije, niti sam primetila da mi isušuje kožu. Ono što vam verovatno od početka blogovanja pišem, jeste da se ja uvek umijem nakon skidanja šminke jer mi je nepojmljivo da to ne učinim. Gledam na to kao na pranje sudova, ili bilo čega uostalom. Nakon čišćenja potrebno je isprati i tu mešavinu deterdženta.

Balea Ultra Sensitive gel mnogi hvale. Nema miris, niti boju. To je svakako za pohvalu. Verujem da bi osetljivoj koži odgovarao. Međutim, meni nije dovoljno dobro čistio lice.

Superfood Antioxidant umivalicu sam isprobala u malom pakovanju. Namenjena je svim tipovima kože i sadrži antioksidanse. Dobar proizvod, dopada mi se.

Sofi sapun sa aktivnim ugljem i glinom sam probala kada sam odlučila da ne želim više da koristim tečne umivalice. Imam utisak da mi sa jedne strane ne očiste dovoljno dobro kožu, a sa druge narušavaju njenu prirodnu barijeru. Počele su da mi se pojavljuju akne na licu (doduše par, ne previše), a moja koža nikada nije bila sklona istima. Da stvar bude gora, svakog dana su mi se pojavljivale nove, a nisam znala uzrok. To je trajalo nekoliko meseci. Verovali ili ne, ali već nakon jednog dana prestanka sa umivalicama, i korišćenjem ovog sapuna nove nisu nastajale, a stare su se povlačile. Čekala sam da prođe nekoliko meseci pre nego što bih vam ovo rekla. Pisaću vam detaljnije o ovom sapunu, a mene je naterao da se zapitam koliko verujemo onome što pročitamo na internetu. Obavestiću vas da li mi se mišljenje o njemu promenilo.


Byphasse kremicu sam vam puno puta spominjala, i zaista je volim. Mislim da sam potrošila bar pet kutijica, i imam još jednu punu na čekanju. Trenutno mi licu više prijaju vrlo lagane formule, a kako je ona nešto gušća ovih dana nije u upotrebi.

Eveline BB krema je odličan proizvod, i pisala sam recenziju obe nijanse. Zašto su je izbacili iz prodaje nisam sigurna, ali mi je žao zbog toga. Lagana, a sa druge strane dobra prekrivna moć. 


Balea šampon je bio dobar, ali mi se nije previše dopao. Ne bih ga ponovo kupila. 

Babylove šampon godinama kupujem iznova. Blag, lepo čisti. Moram da napomenem da mi se farba brže skida sa njim, nisam sigurna zbog čega.

Kyo maska za kosu je nešto između maske i balzama. Za kosu kojoj je potrebno malo ulja, da bude mekša i sjajnija, sasvim okej.

Nerilex šampon protiv opadanja koristim u periodima promene godišnjeg doba kada primećujem blago opadanje. Cena mu je oko 200- 300 dinaa, nije skup, a zaista pomaže. Miris nije najlepši na svetu, ali se ne oseti nakon pranja.


Farba koju koristim je Alterego Techno fruit color. Jako je lepa nijansa, i takvu ne mogu da pronađem u drogerijama. Tamno braon, sa kestenjasto zlatnim odsjajem. Druga stvar je što ipak farbam kosu čitavom dužinom, i želim nešto što će je manje oštetiti. Cena joj je 770 dinara, a kupujem je u Bellissima prodaja kozmetike shop-u.

Angel Therapy makadamija i med masku za kosu sam iznova i iznova kupovala, i moram da kažem da su odlične. Kosa odmah nakon pranja bude prelepa, kao isfenirana. Prešla sam na profesionalne maske za kosu, i ne želim da ih gomilam. Kada potrošim neku od njih, možda se ponovo vratim ovoj. Pisala sam vam o njoj ovde.

Angel Therapy serum za kosu mi se nešto manje dopadao. Bio je sasvim dobar, ali da je najbolji koji sam probala, nije. Miris i njega i maske su prijatni.


Batiste Blush suvi šampon mi je omiljena verzija ovog šampona. Miris mi se jako dopada, i zadržava se u kosi.

Sa druge strane, Batiste XXL mi se manje dopao jer zacementira i matira kosu, i ne možete je posle njega počešljati. Za volumen je stvarno dobar, ali mi se ne dopada kako kosa sa njim izgleda.

Taft lak za kosu drži frizure na mestu, a ne lepi ni najmanje. Nema jak miris, i neće svi oko vas znati da ste koristili lak za kosu. 


Koliko me je Lakme šampon za kosu očarao, toliko me je ovaj gel razočarao. Providan je, gelaste teksture i ima lep, parfemski miris. Koristi se na opranoj, vlažnoj kosi. Trebalo bi da zagladi kosu, da joj pruži sjaj i da ona bude duže ravna/olakša ispravljanje. Na moju kosu nije imao nikakvo dejstvo, sem što je malo otežao. Možda bi na kovrdžavoj, talasastoj kosi imao bolji efekat.

O True Legs spreju imate posebnu recenziju ovde. Meni se jako dopada, i uvek imam bar jedan pri ruci.


Da li ste probali neki od ovih proizvoda?

You Might Also Like

4 коментара

  1. Dove gelovi su odlicni, slazem se sa tobom, Balein gel za umivanje mi je bio dobar (imam osetljivu kozu), a suve sampone ne koristim otkad sam probala Balein pre par godina, odmah sam rekla Ne i ne! :), to je bio uzas (od zagusljivog mirisa preko groznog izgleda kose, ne hvala). Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, nisam probala ni jedan Balein suvi šampon. :D Batiste i dalje koristim ponekad, on mi je stvarno okej. :)

      Избриши
  2. Где има да се купи Софи сапун?хвала

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels