Sephora ili Lilly Travel Kit?

07:46



Danas vam pišem neobičan post, ali nadam se dosta koristan. Svaki put kada treba da se pakujem moja glavna muka su kozmetika i peškiri. Ne volim da nosim puno stvari, ali mi je teško da se odreknem nekih koje svakodnevno koristim. Počela sam da razmišljam šta mi sve treba. Krenula sam dakle od osnovnih stvari. Maska za kosu (300ml), šampon za kosu (250ml), mleko za telo (250ml), gel za tuširanje (250ml), gel za umivanje (200 ml), tonik (300 ml)... Spisku se još nije ni video kraj, a ja sam već prešla 1kg kozmetike. Ranije bih dosta toga izbacila, i ponela ono čega mi je još malo ostalo. Medjutim, tu se nameće drugi problem, a to su glomazna pakovanja koja zauzimaju prostor.
Ovog puta sam odlučila da kupim prazne bočice u koje ću presuti proizvode. To bi značilo da ću umesto više od 1kg poneti 300 ml, što je ogromna razlika, a neću se ničega odreći.



Sephora Weekend kit je idealan za kraća putovanja. Dolazi u kvalitetnom neseseru, izradjenom od tvrde plastike, i providan je. Zatvara se na zip (rajfešluzom). U njemu dobijate dve bočice sa poklopcem zapremine 40 ml, jednu sa sprejom od 30 ml, kutijicu sa poklopcem od 50 ml, i istu takvu samo od 10 ml.
Takodje, dobija se mala špatula čiju namenu iskreno ne znam, i šarene etikete na kojima možete napisati šta se u bočicama nalazi.


Za vikend mislim da je sasvim dovoljna militraža, a za više dana je bolji za proizvode za lice.
Bočice su mekanije nego kod sledećeg seta, a kutijice čvršće. Sve funkcioniše, i lako se otvara. Takodje, jako je lagano.
Cena mu je 690 dinara.



Drugi set sam kupila u Liliju, nije njihov proizvod, ali kako sam ga samo tamo pronašla, a nema ime, u daljem tekstu ćemo ga tako nazvati. :)
Cena je 345 dinara, dakle, u pola jeftiniji nego Sephora.
Prva stvar koja se odmah razlikuje je neseser. Ovaj je izradjen od meke plastike, koja se lako savija i nema formu. Takodje je providan, a zatvara se isto na zip, ali plastični. Kao one providne kesice, ako znate.
U njemu dobijate jednu bočicu sa poklopcem od 100 ml, dve sa pumpicom od 100 ml, i dve male kutije na kojima ne piše zapremina, ali rekla bih da je 10 ml.
Pumpice imaju i zaštitu kako se ne bi pritisnule u putu, i dobro rade.
Ovaj set je idealniji za duži put, ili za proizvode za telo. Ako izuzmemo neseser, same bočice su prilično kvalitetne.
Takodje je čitav set jako lagan. Očekivala sam da će biti nešto lošiji, ali me je zaista pozitivno iznenadio.
Za sve sam već smislila kako ću ih iskoristiti, jedino za male kutijice od 10 ml nisam. Imate li vi neki predlog?



Mislim da oba seta opravdavaju svoju cenu, i jedan i drugi imaju svoje prednosti i nedostatke. Za koji god da se odlučite nećete pogrešiti, a birajte ih naravno, u skladu sa svojim potrebama. Kako su oba dobro izradjena mogu vam trajati godinama, a neke od bočica ubaciti u torbu, i omiljene proizvode uvek imati pri ruci.


Kako se vi pakujete? Koristite li ovakve setove?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Ova špatulica se koristi za nanošenje kreme iz kutijica, da ne bi morala prstima da je vadiš, a time i potencijalno uneseš prljavštinu u kutijicu. :)
    Ovu malenu kutiju od 10ml ti predlažem da koristiš za ampule (ako ih upotrebljavaš)/kremu za područje oko očiju/tablete. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na savetima. <3 Ampule povremeno koristim, to je dobra ideja. Sad mi je pala na pamet i maska za lice! :) okoloočne kremice su mi u malim pakovanjima, pa mi one i nisu problem. :)

      Избриши
  2. Super poređenje, dosta korisno za znati jer u Lilly-ju nisam bila 100 godina, a dobro je znati da i oni imaju ove empties :) Inače, pre puta prođem onim delom drogerije gde se nalaze putna pakovanja (Muller, DM uglavnom) i samo kupim favorite koje inače koristim u mini pakovanjima :) Malo sam lenja za presipanje i odvajanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su ona premala, i uglavnom mi se ništa ne dopada. :/ Haha a zaraaznoo je, kada kreneš postane ti jako zanimljivo. :D Hvala ti. <3

      Избриши
  3. U poslednje vreme na putovanja nosim tester/mini verzije proizvoda, tako mi je najlakše, ali poneke prespem u ovakve kutijice, vrlo praktična stvar :)

    ОдговориИзбриши
  4. I ja midlim da su oba seta divna. :)
    Poseti i uclani se ako zelis.:) :Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post i recenzija! Oba deluju dosta pristojno i zaista su korisni. :)
    Ako želiš pogledaj moj blog i zaprati me, uzvraćam!
    Vesna - Home Chic Club
    http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Veoma prakticna stvar- oba seta. Hvala Bogu da se neko setio da napravi ovo.Ja to godinama radim "pesice"-u manje bocice od kapi za oci, pakijem serume, u vece tonike, a u kutijice od kremova za oci pakujem dnevne i nocne kremove. Nazalost, uveg zaglavim sa proizvodima za zastitu od sunca-njih moram da nosim u Ful-size pakovanju

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels