Burberry Brit Rhythm

06:36


Priznajem da obožavam parfeme. Povezujem ih sa trenutkom, osećajem, ulicom, osobom. Često me odredjeni miris vrati u prošlost, ili mi probudi snažnu emociju. Pokrene taktove misli.
Pisala sam vam par puta o parfemima, a žao mi je što nisam češće.


Rešila sam da i to promenim. Pogotovo jer je hronično malo članaka o njima. Parfem koji me je naveo da podelim koju reč o njemu je upravo Burberry Brit Rhythm.
Izašao je krajem januara 2014, a u mojim rukama je nekih godinu dana. Ideja kreatora bila je da njegova srž bude tipični sastojak iz Engleske. Tako da je glavna nota senzualna engleska lavanda. Inspirisan je akustičnom, živom muzikom, pokretom i slobodom. Osećajem, stavom i spontanosti koju ona nudi.
U gornjim notama kompozicije su lavanda, ružičasti biber, neroli i aldehidi.
Srednje note čine koren irisa, cvet narandže, petalija i list kupine.
U samim zadnjim, baznim notama su vetiver, mošus, drvene note, kedar i kumarin.


U prvih par sekundi, nakon prskanja, oseti se snažan i gotovo muški miris. Zatim počinju da se razvijaju umilnije drvene note praćene mošusom, sa stalnim prisustvom lavande.
Pravi svež, i sunčan parfem, sa jasnim mišljenjem.
Ono što me je osvojilo kod njega jeste što ga nikada, ni na kome nisam osetila. Vrlo jedinstven, sa dozom elegancije. Provlači se i nit bunta kroz njegovu čistoću. Zaista neobičan.

Ovo je definitivno prolećni i letnji miris, i više dnevni nego noćni. Primeren je za posao, dan. Mada lično često nosim večernje parfeme preko dana, pa ne volim tako da ih delim. Na mojoj koži trajnost mu je odlična. Od ujutru do uveče, sa postepenim nestajanjem.


Bočica je staklena, teška i sa reljefom. Divna, ženstvena. Čak je i sam parfem nežne roze boje. Sve je lepo uskladjeno.
Dolazi u količini od 30, 50 i 100 ml. Moj je od 50 ml, a njegova cena je oko 7000, ne držite me za reč. Čini mi se da je trenutno i na sniženju u Sephori, a postoje i setovi sa parfimisanim losionom.


Svako ima drugačiji ukus, pogotovo kada je o parfemima reč. Medjutim ukoliko volite neobične mirise, a pogotovo lavandu, verujem da će vam ovaj omaž proleću osvojiti srce.


Da li ste probale ovaj parfem? Koji je vaš omiljeni parfem? Kako vam se dopada ovakav tip posta?

You Might Also Like

9 коментара

  1. Meni je malo slabašan, nekako ne ostavlja konkretan utisak.

    ОдговориИзбриши
  2. Teško je opisati mirisnu notu, ili više njih koje se prepliću i komponuju konačan dojam koji parfem ostavlja. I svako od nas drugačije doživljava različite mirise. Meni je Brit verzija dosadna, ništa spektakularno, ali Rhythm je nešto posebno. Inače ne podnosim lavandu, ali ovde je osetim kao zavodljivu notu, nikako kao kompletan dojam. Mislim da je ovo idealan parfem za proleće, nekako me podseća na buđenje. Ali može pronaći svrhu i u leto, kada vetar osveži groznih +30 ;) Divna recenzija, samo nastavi s mirisima :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jao meni ovaj parfem nikako ne odgovara.Dobila sam ga kad je tek izasao i bas je bio letnji period,tako me gusio i davio a traje od jutra do sutra pa i posle pranja mi se majica osecala na njega..Nikako mi se ne dopada,lavanda u njemu je preostara i dominira podseca me na bakin ormar i osvezivac od lavande :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O parfemima je nezgodno pricati, jer ih svi drugacije dozivljavamo. :) Dosta je cudan, tako da verujem da si u većini. :D Hvala ti na komentaru, volim da druge devojke mogu procitati razlicita misljenja na istom mestu! :) Pogotovo za parfem. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels