Top 5 crvenih karmina iz drogerija

09:47


Primetila sam da sve više devojaka nosi i tokom dana jarke, crvene karmine. Meni je to iskreno lepo videti, a i sama ih često nosim. Danas vam pišem o 5 sjajnih crvenih i dugotrajnih karmina iz drogerija, po neki za svačiji ukus. Na neki način želim i da vam pomognem pri izboru, i skrenem pažnju na one koji su izrazito dobri, po pristupačnim cenama. Takodje, ako poklanjate nekoj dragoj osobi nešto za 8. mart, crveni karmin je uvek dobar izbor.

Prvi koji sam izabrala iz svoje solidne kolekcije crvenih karmina jeste Rimmel Apocalips 400 Big bang. On nije moj prvi izbor, jer više volim mat varijante, ali znam da ima dosta devojaka koje nisu ljubitelji istih. U pitanju je tečan, izrazito pigmentovan karmin, koji je pri tome i vrlo dugotrajan. Ubedljivo je najvatrenija nijansa od svih koje imam. Ističe usne, a kako je tečan, i kremast usne su vizuelno punije. Pisala sam nešto više o ovoj kolekciji ovde, pa pogledajte ukoliko vas interesuje.

Još dva Rimmel karmina sam ubacila u ovaj post, jer iskreno volim da ih koristim, i mislim da su vrlo kvalitetni. 01 je iz njihove Lasting Finish Kate Moss kolekcije. Njegova završnica je polu-mat, i ne isušuje usne kao obični mat karmini. Takodje, za razliku od njih sa njim su usne malo punije. Najtamniji je od ovih koje sam izabrala, kao da ima primese braon, i mislim da bi savršeno stajao tamnoputim devojkama.
111 Kiss od life je iz Lasting Finish Kate Moss matte kolekcije. On uopšte ne daje sjaj usnama, ali ni on ih ne isušuje, i zbog toga ga obožavam. On je klasični crveni karmin, kog je moram priznati sve teže pronaći.
Miris mi se takodje dopada kod njih, jer je nežan, a prijatan.
Pigmentacija i trajnost im je takodje vrlo dobra. Žao mi je što je osvetljenje bilo loše kada sam ih slikala zajedno na ruci, pa se ne vidi puno razlika u nijansama. Medjutim 01 je tamnija, a pisala sam o njoj ovde, a o 111 ovde.


Loreal je ove tečne karmine izbacio negde na proleće, i tada sam kupila samo ovu nijansu, iako su mi se i druge dopadale. Sa jedne strane je četkica, i crveni karmin, a sa druge balzam za usne. Može se koristi na 2 načina. Prvi je da pre stavljanja nanesete balzam, i dobijete sjajnu boju. Drugi je da balzam ne koristite, kada će karmin postati u potpunosti mat. Taj drugi način je pomalo i nezgodan, jer kada ga namažete morate saćekati nekoliko minuta da se u potupnosti osuši, odnosno ne smete ništa raditi. Tada je lepljiv, i vrlo lako se preslikava. Kada se osuši, izgleda jako lepo, vrlo je dugotrajan i teško se skida.
Nijansa je prelepa, vibrantna, i pleni. Zbog toga mi se on posebno dopada.

NYX matte karmin u nijansi Bloody Marry je apsolutno predivan karmin, zbog kog sam zavolela mat karmine, a posebno NYX. Vrlo je pigmentovan, i bez preterivanja kažem da može izdržati 6 sati, a da se ne promeni. Vrlo neobična i lepa hladna malinasta crvena. Bez obzira što je mat, ne isušuje usne, i ne ističe suve delove usana. Sve preporuke za ovaj karmin, sigurna sam da se ne biste razočarali. Posvetila sam mu i čitav post, a mislim da to i zaslužuje.




Koji je vaš omiljeni crveni karmin? :)

You Might Also Like

13 коментара

  1. Ove nijanse mi se ne svidjaju, jer previse vuku na narandzasto. Vise sam za apsolutno crvene, bordo, i bordo-ljubicaste, malinaste, nijanse. Takodje volim samo mat karmine. Nyx mi se jedini dopada, ali sto se objektivno tice ovih karmina, ne bih se slozila da su za svaciji ukus. Probaj da ubacis fotke ovih karmina na usnama, jer karmini na kozi uvek budu svetliji nego na usnama i nijansa se ne moze verno prikazati. Mozda su zbog toga ostavili ovakav utisak na mene. Takodje, preporucujem Aurine karmine iz mat kolekcije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Loše su fotografije swatch-a ispale, jer sam ih fotografisala još dok je padao sneg i bilo tmurno vreme. Nijanse uopšte nisu narandžaste, i žao mi je što su takve ispale. :/ O svim karminima osim Loreal sam već pisala posebne recenzije, i ostavila sam i za svaki link. Tamo su i fotografije svih na usnama. Možda da slikam ponovo swatch, a fotografije na usnama da ubacim iz prošlih postova? Hvala na preporuci, probala sam jedan i dopada mi se. :)

      Избриши
  2. Od svih probala sam jedino NYX koji je fantastican i obozavam ga, mada ga ne nosim cesto niti preko dana, vise mi je ipak za vecernji izlazak. Koristim Don Juan karmine (obicno kada zelim da eksperimentisem sa nijansama) koji su veoma pristupacni i ima dobrih nijansi, Avon takodje ima dobru ponudu, kao i Aurini koji su super. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Njega ni ja ne nosim često preko dana, slažem se da je više za veče. :) Don Juan nisam probala, Avon retko kada naručujem jer nikada nisam načisto sa nijansom, a Aura je i meni super. :))

      Избриши
  3. Nisu narandzasto ispale nijense, pa realno, ovo su 5 najpopularnijih crvenih nijansi koje su dostupne svima.. Tako da je svako bar jednom "njusnuo" neku bojicu u Lilly-ju ili Dm-u, pa zna kako su to lepe crvene boje u prirodi... Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru, drago mi je da ti se dopada izbor. :)) Već sam se bila zabrinula. :) Pozdrav!

      Избриши
  4. prva na swatchu izgleda kao svjeza krv :D lijepe su nijanse ali ja ne koristim crvene ruzeve, nekako nisam s njima na ti :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe, toga se nisam setila, ali kad se malo bolje zagledam... :D Moraš to promeniti :)))

      Избриши
  5. Meni super izgledaju sve nijanse ali ja rijetko nosim crvenu na usnama, ja više volim berry i fuksijaste nijanse :)

    ОдговориИзбриши
  6. Post mi se mnogo dopao iako ne koristim crvene ruzeve :) Probala sam, dala im sansu nekoliko puta , ali ne vredi , ne stoje mi i tacka :) Od nabrojanih mi je najlepsi Nyx,bez dileme :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, i drago mi je da ti se dopao. :) Jeste, stvarno je predivan. Čitavu tu kolekciju bih posedovala. :D

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels