Loreal True Match puder

07:44


Zbog nedostatka vremena, ali i interneta u poslednje vreme sam manje pisala i osećam grižu savest zbog toga. Znam da nije u pitanju dug period, ali meni je izgledalo kao da su nedelje i nedelje prošle. Dosta sam putovala, čak tri duža putovanja u prošlom mesecu. Ukoliko vas zanimaju utisci, ali i slike, iz Grčke i Venecije rado ću ih podeliti sa vama.
Posle dužeg uvoda, kog nisam mogla preskočiti, napokon prelazim i na recenziju samog pudera.

Loreal True Match je jedan od sigurno najhvaljenijih pudera u blogosferi, ali i na You Tube kanalima. Cena ovog proizvoda se kreće oko 1500 dinara za 30 ml. Sigurna sam da znate da se Loreal kozmetika može pronaći u praktično svakoj parfimeriji, vrlo ju je lako pronaći.

Kod nas dolazi u 7 nijansi, i svaka je označena sa C, N i W. C je cold, odnosno hladan podton, N neutralan, a W warm tj. topao.
Moja nijansa je W5 Golden Sand, koja je neka srednje tamna na lestvici.
Staklena bočica i pumpica odaju utisak luksuznog proizvoda za razliku od pudera u tubi, i čuvaju njegov kvalitet, ali i olakšavaju nanošenje. Srećom, nije mi ispadao, tako da nisam sigurna kako bi se na tom polju snašao.

Nema nikakav miris, tako da bi odgovarao i onima sa osetljivim njuhom. Sadrži SPF 17, ali nisam primetila da se blic odbija.
Tečne je teksture koja se lako prilagodjava koži i ne izgleda kao maska. Dodatni plus je i to što je lagan i ne pruža težak osećaj na koži.
Pokrivna moć je srednja. Za neke veće nepravilnosti bi bila potrebna i pomoć korektora, ali manje uspešno prekriva.
Na pakovanju piše da se po nijansi i teksturi prilagodjava koži, i što se mog lica tiče to mogu i da potvrdim.
Vrlo se lako ,,blenda", ali i brzo suši. Trebaju mu malo brži pokreti četkice da bi se lepo stopio sa licem. Ne oksidira, što je jako bitno, i ostaje takav kakvog ste ga i naneli.



Ono što nisam pronašla jeste za koji tip kože je namenjen, ali iz mog iskustva rekla bih da odgovara suvoj, normalnoj i mešovitoj koži koja nema preteranih problema sa sebumom.

Suvoj bi odgovarao uz dodatnu pripremu, jer uglavnom ne ističe suve delove lica, niti stvara tkz. pečate. Jedino ako vam je jako suva koža, verujem da bi se lepio za mesta koja se perutaju, kao i većina pudera uostalom. Naravno, krema pre pudera je obavezna za svaki tip kože.

Mešovitu kožu i sama imam, tako da ću ovde verovatno dati najprecizniji odgovor. Bez pudera za fiksiranje masni delovi brzo prosijaju, tako da je on obavezan.
Ukoliko vam se jako masti koža, ili imate masan tip prilično sam sigurna da ovaj puder nije najbolje rešenje jer biste ga morali stalno popravljati.

Trajnost je dobra. Ne sklizne brzo, ali se na T-zoni koleba. Suvoj i normalnoj koži bi verovatno stajao čitav dan bez pomeranja. Nije mi izazvao nikakve iritacije.
Sastav mi se od korišćenja izbrisao. :/ Medjutim, ono što mogu da pročitam jeste da sadrži parabene.



Dobre strane: - tople i hladne nijanse koje su obeležene,
- ambalaža,
- nema miris,
- prilagodjava se licu,
- dobro prekrivanje,
- mogućnost nadogradnje,
- lagan je.

Loše strane: - nije za masnu kožu.

Da li ste probale ovaj puder? Kako vam se dopada? :)

You Might Also Like

12 коментара

  1. Ijao, pa sto ne rece ranije cemu sluze slova! :)) Super si opisala proizvod. S obzirom da i sama imam neku mesovitu kozu lica (normalna do masnija T zona, a suvi obrazi), tacno je tako kako kazes. Posebno oko ociju ili suvljim delovima pocinje da se skuplja, ko ima borice tek ce videti, a nosic i celo nakon odredjenog vremena pocinju da se sjaje. Iako izgleda kao da u sebi ima neku vrstu praha/sjaja i daje pomalo mat izgled, mislim da odgovara samo normalnoj kozi. Jer bez finisa u prahu ili bar popravke s vremena na vreme, nije to to.
    Ja sam cak imala osecaj da me malo i gusi, ali je verovatno je to indivudualno.
    Da, imam jos jednu zamerku, a to je boja. Cini mi se da nisam odabrala pravu nijansu iako sam probala na licu mesta par. I mislim da je i tebi previse zuckasta ili mi se cini zbog fotke. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Alba-
      Hehehe drago mi je da sam bila od pomoći. :)) Hvala ti. :)) Mene nije ni malo gušio, nisam imala osećaj da je težak. Oko sokolovo. :)) Jeste, ni meni nije odgovarala nijansa kada sam je kupila, a slike su uslikane pre mora, sada mi odgovara. Mada mislim da će mi se brzo isprati boja. :/ :D

      Избриши
  2. Imam masniju kozu i koristim ovaj puder.Meni je savrsen. Naravno, matiram ga puderom u kamenu i zaista mi se ne mrda.Do subote nisam imala priliku da ga na sebi testiram duze, tj, da mi duze stoji na licu, ali u subotu s se uverila da je stvarno odlican. Zbog svadbe, stajao mi je 13 sati na licu, malo mi se samo T zona prosijala, ali ona se lako koriguje. Moje preporuke za ovaj puder i masnokozcima :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam ga isprobala ali zaista je hvaljen, pa me uvijek zaintrigira no tada posegnem za voljenim colorstayem i nemam želje eksperimentirati. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Mell's corner-
      Drži se proverenog onda. :)) Ako poželiš malo promene, onda ga nabavi. :))

      Избриши
  4. Vec dugo sam u dilemi-kupiti ili ne,i sad mislim da cu ga kupiti cim potrosim ove koje imam.Imam normalnu kozu sa masnim celom pa bi trebalo da odgovara,ionako uvek stavljam puder u kamenu preko,kod tecnih pudera bitno mi je samo da ne daje tesku pokrivenost jer mi to ne treba :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Kristina-
      Hehe, čim potrošim koje imam, tako je i meni često. :D Makar meni uopšte ne daje osećaj težine niti maske na licu. Tečan je i minimalno kremast, kao da ima i prah u sebi kao što je Alba rekla. :)

      Избриши
  5. Ovo mi je jedan od boljih drogerijskih pudera :)
    Btw. slike su predivne ♥

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam se bas bila ,,zagrejala'' za ovaj puder, ali kad sam videla da ima parabene, odustala sam...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Kovrdžava Kosa-
      Velika većina drogerijskih pudera sadrži parabene, i teško je naći neki bez njih. :/

      Избриши
  7. -lover of beauty-
    Drago mi je da i tebi odgovara. :) Nadam se da će devojke sa masnom kožom da pročitaju i tvoj komentar. :) Meni ipak brzo prosija, ali to zavisi i do pudera za setovanje. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels