Hemel krema za lice

02:34


U poslednje vreme sam često pisala o prirodnim sastojcima u kozmetici. Inače izbegavam jake kreme za lice, i mogli ste da primetite da su uglavnom krajnje blage. Primetila sam da se sve više ljudi okreće takvim proizvodima, što je svakako dobro.
Upoznaću vas sa Hemel prirodnom kozmetikom, ukoliko već naravno niste upoznati. 
U poslednje vreme se dosta piše o njoj, i dobro je što ćete moći pročitati  više različitih recenzija, od devojaka sa različitim tipom kože.

Hemel je domaći brend, koji nudi zaista najrazličitije proizvode, za najrazličitije potrebe. Svi njihovi preparati se sastoje isključivo od prirodnih, lekovitih biljaka livada, šuma ali i meda iz košnica.

Odmah da objasnim nešto što vam može zvučati neobično, a to je da se njihova kozmetika nanosi vlažnim rukama na vlažnu kožu. Primarna komponenta svih drugih kozmetičkih proizvoda je voda (80-90%). Ona može biti najpogodnija sredina za razvoj bakterija i drugih štetnih organizama, i proizvodi se brzo kvare. Da se to ne bi dešavalo kompanije dodaju u njih razne sintetičke konzervanse i druge hemikalije, kao i emulgatore (kojih nažalost ima puno i u hrani) i svake godine se proširuje spisak onih koji su zabranjeni za korišćenje, jer su ocenjeni kao nebezbedni za zdravlje.
Zbog toga ovi proizvodi ne sadrže vodu, a hidratacija se nadoknadjuje nanošenjem na vlažnu kožu.


Prvi proizvod o kojem ću pisati jeste krema za lice, jer mi se najviše dopala. Ona je za sve tipove kože, ali se preporučuje onima sa normalnom i mešovitom kožom.

Sadrži med, pčelinji vosak, kakao buter, vitamine, etarska ulja, ekstrakte lekovitog bilja i biljna ulja – bademovo, ricinusovo, maslinovo.
Sjajan sadržaj zar ne? :)
Hrani, osvežava, zadržava vlagu i čisti kožu. Nanosi se u izuzetno maloj količini, vlažnim rukama na vlažnu kožu.

Ambalaža je krajnje jednostavna, u skladu sa njihovom parolom ,, Hemelove proizvode ne prodaje glamurozna ambalaža i napadna reklama, već kvalitet koji vam je preporučio vaš prijatelj“, tako da se na nju neću previše osvrtati.
Ima i zaštitnu plastiku izmedju poklopca i same kreme.
Dolazi u pakovanju od 30 ml (718 dinara) i 75 ml (1308 dinara).
Miris mi se baš dopada, miriše na med i mentu. Oseti se da nije sintetički.
Tekstura je nalik mekom vosku. U dodiru sa kožom, zbog telesne toplote omekšava i pretvara se u kremastiju strukturu.


Već neko vreme svaki dan je koristim, i sve ostale proizvode sam izbacila iz upotrebe, baš da bih videla njeno pravo dejstvo. Pošto je moja koža baš normalna ka mešovitoj poseno sam se radovala isprobavanju. :)

Kada se nanese na kožu oseti se blago hladjenje, meni vrlo prijatan osećaj. Nekako deluje tako da me opušta, i miris mente tu ima i dodatnu ulogu.
1. dan sam je stavila na suvu kožu, u debljem sloju, i trebalo joj je dobrih 2-3 sata da se upije. Koža mi je bila odmah znatno mekša i umirena. Pouka: ne nanositi u debelom sloju.
Sledećeg dana sam je stavila na dosta vlažnu kožu, u manjem sloju. Tako se mnogo lakše razmazuje, ali mislim da sam je stavila u pretankom sloju, i nisam bila sigurna da li sam je dobro razmazala. Tada se relativno brzo upila, i koža je bila mekana. Nisam imala potrebu nanositi je ponovo u toku dana. Medjutim, nekako ni to nije bila dobra mera. Pouka: ne nanositi na mokru kožu.
3. dan sam je nanela na kožu blago utapkanu peškirom, i napokon našla pravu meru kreme. Mislim da ju je tako najbolje nanositi. Kasnije sam se već ušemila. Ipak, i tada sam čekala oko 1h da se skroz upije.

Ono što sam primetila već 3. dan korišćenja, osim lepe i glatke kože, jeste što mi je smanjila mašćenje kože. Dešavalo mi se da se ujutru probudim sa masnom T-zonom, što mi se ne dešava od kada je koristim. Da nisam izbacila sve ostale proizvode osim Dove sapuna verovatno ne bih bila sigurna, ali ovako nema šta drugo da bude. Da se uverim da je to od kreme 2 dana je nisam nanosila, i ujutru sam se ponovo budila sa masnom kožom.
Vrlo sam srećna zbog toga, iako nije u potpunosti sprečila, smanjeno je za nekih 70%. Iskreno se nadam da će i na drugima imati isti učinak.

Preporučujem da se nanosi u toku dana ukoliko znate da nigde nećete izlaziti bar sat vremena, ili pred spavanje. Mislim da nije najbolje pre šminkanja je koristiti, jedino da je stavite u maloj količini, jer treba dugo da je koža upije i ostavlja (blagi) masan sloj. Možda ako imate ultra suvu kožu, mada nisam sigurna.


Nije mi izazvala nikakve iritacije, i jako sam zadovoljna kremom. Odgovara mom tipu kože, i znam da je zaista i negujem. Suvi delovi su hidrirani, a masni se manje maste. Verujem da ću nastaviti da je kupujem.

Dobre strane: - sastojci,
-         neguje,
-         miris,
-         može dugo da traje,
-         za različite tipove kože,
-         meni lično se manje masti T-zona,
-         nije mi izazvala iritacije.

     Loše strane: - treba joj dosta da se upije.


Hemel proizvodi se mogu naći u svim bolje snadbevenim apotekama, njihovoj prodavnici na Zelenom vencu ili poručiti direktno od kompanije na  broju 035 200 200 .
Moram da ih pohvalim i u smislu da su krajnje profesionalni I odgovoriće vam u rekordnom roku, tako da im slobodno pošaljite i e-mail za šta god vas zanima.
Više informacija možete pronaći na njihovom sajtu: http://www.hemelco.com/.

*Pr proizvod, što ne utiče na iskrenost moje recenzije. Recenzija je zaista krajnje iskrena.

Da li ste probali njihove proizvode? 

You Might Also Like

7 коментара

  1. Ja mogu da se zakunem u hemelovo ulje za regeneraciju kose! Koristim ga godinama unazad i stvarno je fenomenalno. Kremu za lice koristim povremeno, koza mi je jako negodna i malo preparata mogu da koristim :\ Jednom nedeljno posle dubinskog ciscenja koze lica mi neverovatno prija :) Jos jedan proizvod koji me svaki put odusevljava iznova je krema za kozu (galanteriju, obucu, namestaj) Topla preporuka od srca! I naravno mirisi su neodoljivi ^_^

    ОдговориИзбриши
  2. U svakoj njihovoj kremi ima i vazelina,nazalost,samo ga ne navode u sastavu ,a trebali bi napisati sve na ambalazi,nego samo napisu za koju je svrhu i kao aktivne sastojke,a sporedne nista.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Анониман-
      Vrlo je moguće da ga ima, dosta su voskaste kreme. Slažem se da bi negde trebao pisati potpuni sastav.
      U suštini meni vazelin ne smeta, nekad ga i samog namažem, ali si u pravu. :)

      Избриши
    2. Slažem se da im je veliki propust što nigde ne istaknu sastav. Pogotovo što se reklamiraju kao kozmetika na prirodnoj bazi..

      Избриши
  3. Obozavam njihove proizvode... Dosta toga koristim i prezadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
  4. -Jovana Veljkov-
    Volela bih da ga probam. :) Kremica za lice se i meni najbolje pokazala posle dobro očišćenog lica, i kada je ostavim par sati da deluje. :) I meni se mirisi jako dopadaju. :))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels