Loreal Matte Magique i Max Factor Smooth Effect

09:42


Izabrala sam bas ova 2 pudera da stavim u isti post jer oba obecavaju efekat zagladjene koze. Takodje, oba ne sadrze ulja, pogodni su i za osetljivu kozu i naravno za kombinovanu/masnu.


Loreal Matte je zapravo penasti puder, i ako ste ikada probali takav znate o cemu pricam.
Dolazi u staklenoj bocici, koja je dosta teska. Jako mi je simpaticna boja cepa, i nekako privlaci paznju kupca. Ima jos 1 zastitni poklopac izmedju cepa i pudera. Takodje, ovakva ambalaza se jako brzo prlja, i moze stvarati problem kada potrosite puder do pola, jer cete tu 2.polovinu teze izvuci. Nije higijenska i preporucujem da puder nanosite nekom cetkicom, a ne prstima.
Moja nijansa je 140 Creamy Natural i to je neka srednja boja. Nije ni previse svetla, a ni tamna. Mislim da imaju 2 svetlije ispred nje, i par tamnijih. Miris je jako slab, verujem da ga vecina ne bi ni osetila.





Tekstura je penasta, i prozracna. Malo se teze nanosi na lice i teze se sjedinjuje sa kozom. Nekada mi je ovaj puder savrsen, a nekada i ne bas. Takodje mislim da se jako brzo trosi, jer je potrebno vise pudera da se nanosi, ali to je i inace karakteristika penastih pudera.
Obecava 12h bez prosijavanja. Imam kombinovanu kozu i moram priznatu da je jako dobro radi svoj posao. Nisam je nosila 12h tako da ne bih znala reci da li stvarno toliko dugo drzi, ali mislim da posle 7h lice blago pocinje da prosijava. Inace sto se tice tih reklama 12, 24h itd. takav eksperiment je radjen u posebnim uslovima, tj. ne biste smeli dotaci lice toliko dugo, brze hodati, trcati, temperatura bi trebali biti optimalna, bez vetra itd. tako da je tesko od bilo kojeg pudera stvarno ocekivati to.
Sto se masnog lica tice mislim da bi pocelo prosijavati i ranije.
Mislim da pruza neko srednje ka jakom prekrivanje.
Ono sto mi je zasmetalo jeste sto nigde ne pisu sastojci, niti gramaza. Makar na mojoj bocici, mozda na nekoj drugoj ima nalepnica.



Max Factor Smooth Effect je tecni puder, kod kog sam promasila boju, tj. svetliji mi je dosta. Korisim ga kao korektor, tako da sluzi necemu.
Ambalaza je jednostavna, puder je u tubici.
Nijansa je 45 Creamy Ivory i verujem da ce se sve jako svetle devojke oduseviti, jer je bukvalno porcelan nijansa.
Ima 30 ml, obecava zagladjen efekat, ne sadrzi ulja i pogodan je i za osetljivu kozu. Iskreno, meni od vecine MF pudera lice burno reaguje, i bila sam skepticna da ce i od ovog, medjutim sve je bilo u redu.
Mislim da ima dobru moc prekrivanja i da daje neki svez izgled licu. Prekrivanje je srednje, i potrebno ga je fiksirati kamenim ili puderom u prahu. Miris je malo jaci nego kod Loreal pudera, ali nista specijalno.
Tekstura je tecna i nije kremast ni malo. Lepo se sjedini sa licom, i cini mi se da se ni ne vidi kada se stavi. Takodje, pruza osecaj lakoce i svezine.
Sto se tice prosijavanja, mislim da dugo drzi lice bez sjaja, medjutim toliko mi je svetao da sam ga samo par puta nosila i to na kratko. U svakom slucaju nosila sam ga par sati i bilo je sve O.K.
Sastojci su navedeni.



Loreal:
Cena: 1500 dinara,
Dostupnost: Lilly, DM, i sve parfimerije sa njihovim standom,

Max factor:
Cena: 1050 dinara,
Dostupnost: Lilly, DM, i sve parfimerije sa njihovim standom.

Tekstutu mozete videti na slikama:




Pokrivanje crvene tacke i mladeza kod Loreal pudera:


Pokrivanje crvene tacke i mladeza kod Max Factor pudera:


Da li ste probale neki od ovih pudera? :)

You Might Also Like

10 коментара

  1. Pa, koji je bolji? :) Nisam koristila ni jedan ni drugi, a bas bi htela da probam. A posto imam obicaj da promasim nijansu, bolje ne. :) Od sad idem nocu u Lili ili Dm bez sminke da kupujem :P
    Hej, pa zar nije sastav iza prve bele nalepnice? Probaj da odlepis ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tesko je odrediti jer su iako obecavaju isto dosta razliciti. Ipak, malu prednost dajem MF jer mi vise odgovara to sto je tecan. :) Hehehe pa to je i najpametnije, makar ces pogoditi nijansu. :) Nije, odlepljivala sam pre nego sto sam pisala recenziju. :/

      Избриши
  2. Max Factor sam probala i voljeli smo se :) Potrošila sam 3 tubice i to baš tu nijasnu, a za razliku od tebe, meni je odgovarala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ja uvek uzimam najsvetliji puder, ali mi je ovaj ipak bio presvetao. :D Verujem da ti je lep porcelanski ten cim ti odgovara. :))

      Избриши
  3. Ja bih probala prvi, izgleda mi veoma zanimljivo, tačnije pakovanje mi izgleda zanimljivo. :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Bas si omasila nijansu! :) Koristim Impala puder jer je bez ulja,i bas mi je dobar!! ali ovaj MF me,bas mami..;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znas da jesam. :D Uvek uzimam najsvetliju nijansu pudera, i uglavnom se ne zeznem. :D Medjutim, ovaj je cak i za mene presvetao, a pod onim svetlom sam se plasila da uzmem tamniju. :D Ako ubodes nijansu probaj ga. :)

      Избриши
  5. Hvala na izvrsnoj recenziji! Ja pak ne želim biti bez svog Revlon Colorstaya, obožavam taj puder. :D

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels