Prazno #11

01:55


Dugo vam nisam pisala post o potrošenim proizvodima, i kako to obično kod mene biva, već se nakupilo dovoljno za još jedan pored ovog. U ovoj turi je dosta mojih omiljenijih proizvoda koje kupujem iznova, i za koje imate sve moje preporuke.
O nekim proizvodima sam već pisala, pa će vas klik na naziv odvesti do detaljne recenzije.

Balea After Sun gel za tuširanje koristim već godinama, čak i zimi zbog predivnog mirisa. More, plaža, so u kosi, sve u jednom gelu za tuširanje. Pisala sam o celoj kolekciji ovde (klik na link). Cena je nekih 120 dinara, za ča 300 ml, što ga čini jednim od najjeftinijih u drogerijama. Meni savršeno odgovara, ne isušuje mi kožu, i uvek se trudim da ne ostanem bez njega, pa ga redovno kupujem.

Afrodita Secret Garden gel za tuširanje sa mirisom ruže je dolazio u pakovanju sa još jednim iz iste kolekcije. Nisam sigurna da li može i pojedinačno da se kupi. Sam gel nije loš, i nije mi isušivao kožu, ali mi miris nikako nije prijao. Generalno, prejake note ruže mi ne odgovaraju, tako da ni ova nije bila izuzetak. 

Balea Sweet Smoothie gel mi se dugo vukao po policama, ponovo zbog mirisa koji mi u potpunosti nije legao. Dosta je sladak, ukoliko ste imali losion iz iste kolekcije, tačno znate i koji je miris u pitanju. U pitanju je spoj limuna i šečera. Nije mi izazvao iritacije.


Balea Bahamas Dream losion je još jedan od onih letnjih mirisa koje obožavam. Ukoliko i ove godine bude u ponudi, sigurno ga kupujem. Dašak kokosa na telu uz laganu negu koju pruža obezbedilo mu je mesto jednim od mojih omiljenih Balea losiona. Cena mu je bila oko 200 dinara. Nisam ga do kraja potrošila, iz meni nepoznatih razloga nakon par meseci je promenio miris, iako sam ga propisno čuvala.

Još jedan Balea losion, ovog puta Frozen Breeze sa mirisom maline i ljubičice. Oni stalno imaju nove mirise u ponudi, što mi se dopada, jer volim da ih menjam. Ovaj sa malinom je bio fin, nega lagana, dovoljna za normalnu kožu. Moram da napomenem da uz ovakve losione uvek koristim i neki masniji, ili ih pomešam sa uljem sa vremena na vreme.

Balea mousse sam kupila dosta impulsivno, ali se isplatilo. Miris je nežan, puderast. Tekstura se lako razmazuje, i brzo upija, a nega dosta dobra. Koža se onako zdravo sija nakon nanošenja, i zaista primetim kako je neguje. Sadrži ulje koštica grožđa poznato po svom istaknutom mestu u kozmetičkoj industriji. Kako brzo rotiraju svoju postavu u DM-u, nisam sigurna da li se još uvek može pronaći u njemu.


Bioten Skinnergy So alive losion sadrži prirodni estrakt gođi bobica. Brzo se upija, fino neguje kožu, i ima miris koji vas u momentu podigne. Ne sadrži parabene, parafine niti veštačke boje. Bila sam dosta zadovoljna sa njim, i sa zadovoljstvom ga trošila. Cena mu je oko 300 dinara, možda malo manje, za 250 ml.

Olea mleko za telo sa maslinom je solidno, za normalnu kožu. Ima fin miris, i brzo se upija. Nekako su mi utisci za njega mlaki.

O Hedera Vita prirodnom melemu već duže želim da vam pišem. Namenjen je regeneraciji i podmlađivanju kože. Tekstura mu je tečna, ali se oseti da sadrži ulja. Koža nakon nanošenja bude divna, premekana, i vidno negovana. Kako se ne upija brzo, i mogu da ostanu bele linije, nanosila sam ga pred spavanje. Miris takođe nije parfemski, ali nije ni neprijatan. Ozbiljno dobar proizvod koji preporučujem svima sa suvom kožom koja ih zateže. Cena mu je oko 400 dinara, ako se dobro sećam, ali često je na sniženju.


Krauterhof anticelulit gel nisam potrošila do kraja. Nisam bila disciplinovana, i prošao mu je rok trajanja. Poseduje jak efekat zagrevanja, zbog čega sam ga ređe koristila, međutim, znam da ga mnoge devojke hvale i tvrde da zaista deluje na celulit.

Bioten anticelulit serum sam češće koristila jer ima blagi efekat hlađenja, i blago neguje kožu. Koliko deluje na celulit nisam sigurna, ali čini mi se da zateže kožu.

True Legs sprej za telo sam vam već hvalila, a mišljenje je ostalo isto. Za nekih 290 dinara je teško pronaći bolji proizvod ovog tipa. Ten je za neke 3-4 nijanse tamniji, lako se razmazuje, ne ostavlja fleke i sadrži sitne, zlatne šljokice. Nakon što se osuši, ne farba odeću, što mi je jako bitno kod proizvoda ovog tipa.

Balea gel za brijanje je još jedan klasičan proizvod, ranije u redovnoj postavi kod mene. Često menjaju mirise, pa i boje, ali sama tekstura ostaje ista. Definitivno najbolji proizvod ovog tipa koji sam probala. Cena mu je oko 250 dinara, a dosta dugo može da traje.


Batiste sprej za suvo pranje mi je nezamenljiv proizvod. Ni jedan drugi mu nije ni blizu. Ovaj je originalni, a nešto više volim cvetni zbog mirisa. Često ga koristim i na čistoj kosi, jer joj daje volumen. Uglavnom, ako vam se kosa brzo masti, i imate tanke vlasi, može dosta da vam olakša život.

Loreal Elseve ulje za kosu koristim godinama. Zahvaljujući njemu uopšte nisam imala ispucale krajeve. Koristim ga nakon pranja, na krajevima, kao i na suvoj kosi da je zagladi. Ima dosta lep kompleks ulja, a sadrži i silikone. Kako ga nisam koristila nekoliko meseci, primetila sam ispucale krajeve, i definitivno mu se vraćam. Cena mu varira, od 500 do 900 dinara za 100 ml, a meni traje i po više od godinu dana.

Angel Therapy Provitamine šampon je namenjen regeneraciji i oporavku suve kose. Da li to pripisujem njemu, ne, ali dosta dobro opere kosu. Nekako mi sa njim više dana bude čista. Ipak, ne bih ga preporučila izuzetno suvoj kosi.


Macadamia ulje za kosu volim, i kupujem sa vremena na vreme. Ipak, ako me pitate da izaberem Loreal, ili Macadamia, moj izbor bi bio Loreal.

Kallos ampule sam kupila iz čiste znatiželje. Koristila sam ih nekoliko puta, ali nisam primetila neku razliku. Shvatila sam da zapravo ni sa jednim ampulama koje sam probala nisam primetila dejstvo. Možda ih ne koristim kako treba? :)


Byphasse je moja ultimativno omiljena micelarna. Skine i jaču šminku bez problema, i ne izaziva iritacije. Nakon skidanja šminke, uvek umijem lice tako da čak i ako ostavlja lepljiv osećaj, meni to ne pravi problem. Jako je bitno da se nakon korišćenja bilo koje micelarne umijete, i da je ne koristite kao tonik. Bočica je od 500 ml, i jako dugo traje. Cena je oko 500 dinara.

Balea micelarnu sam koristila pre nego što sam otkrila Byphasse, i iako sam je volela, ipak mi je druga mrvicu bolja. Njena cena je oko 350 dinara čini mi se, za 400 ml. Dolazi u dve verzije, a moja je namenjena mešovitoj i osetljivoj.

Bioten micelarna mi nije bila toliko draga. Imala sam utisak da mi se zacrveni lice odmah nakon korišćenja, a ni skidanje same šminke joj nije bila jača strana. Iskoristila sam je za čišćenje šminke (samih kutijica). Znam da su promenili formulu u potpunosti, kao i pakovanje, i da je sada devojke dosta hvale.


Propanthen gel preporučujem svima sa mešovitom i masnom kožom za negu lica leti. Mojoj koži jako prija, i rotiram ga sa nekim drugim kremicama. Sjajan je i za suve delove, i za one masne. Dobar je i kao podloga za puder, pogotovo jer ste sigurni da nećete brže prosijati sa njim. Cena mu je oko 200 dinara, a ukoliko me duže pratite znate koliki sam ljubitelj svega što sadrži pantenol. 

Bioten Genovate okoloočnu kremicu sam obožavala, i potrošila ko zna koliko bočica. Nažalost, izbacili su je iz asortimana.

Balea gel za bubuljice mi se dugo vukao po ladici, i napokon sam ga potrošila. Blago ih je isušivao, ništa specijalno. Sadrži salicilnu kiselinu.

Body Drench balzam za usne sam obožavala. Ima miris, ali i ukus kao neke voćkice. Dolaze u najrazličitijim varijantama, a moj je bio sa malinom. Nega zapravo nije loša, bolji mi je nego klasično labelo, ali ipak mi ne zamenjuje Carmex. Cena mu je 300 dinara, i može da se pronađe u Alexandar Cosmetics-u.


Balea sheet maske su fino natopljene, daju solidnu hidrataciju i često ih kupujem. Cena im je oko 100 dinara, verujem da se nećete pokajati jer se razlika odmah nakon korišćenja primeti.

Probala sam i njihove gel maskice, u dve od tri dostupne verzije. Iako nemam neke veće zamerke, ipak mi više prijaju njihove sheet maske.

Njihova crna maska za bubuljice mi se nije pokazala kao nešto specijalno, a maska sa uljem koštica grožđa mi se dopala. Fino nahrani kožu, i ona bude mekana.




Rimmel Lasting Finish je moj omiljeni puder svih vremena. Ni jedan mi ne odgovara ni blizu kao on. Ima sjajno prekrivanje, nijanse su prirodne, i ne razdvoji se tokom dana. Odličan i za suvu, i za mešovitu kožu. Cena mu je oko 1000 dinara, i zbog gušće teksture dosta dugo može da traje. Koliko ga volim vidi se na fotografiji.

Aura puder u prahu sam obožavala. Koristila sam ga za setovanje područja oko očiju. Promenili su mu pakovanje, ali i teksturu u potpunosti. Sada je tamniji, i nešto manje mi se dopada, iako nemam veće zamerke ni na njega.

Essence vodootporni ajlajner je još jedan proizvod bez kog ne mogu. Ubedljivo najbolji koji sam probala. Postojan, crn, a četkica je savršena za precizno iscrtavanje. Čak i početnici bi se veoma brzo snašli. Ukoliko ga još nište probali, ne znam šta čekate. :)

Too Faced Better than sex maskaru jako volim, i jedna je od najboljih koje sam probala. Sa njom dobijate i volumen, i dužinu. Trepavice izvuče do momenta kada deluju kao veštačke. Detalj na čepu nije fabrički, ni sama ne znam kako se tako savila.


Essence Lights od orient je njihov ubedljivo najlepši bronzer. Stvarno mi je žao što ga nisu ubacili u stalnu postavu. Nijansa je savršena, ni topla, ni hladna. Blenda se momentalno, utopli lice... Prelep. 

Ispod njega je S-he bronzer, broj 168/403. Takodje savršene nijanse za moj ten, a verujem da bi odgovarao mnogim tonovima. Ukoliko tražite dobar, mat drogerijski bronzer, obavezno obratite pažnju na ovaj. Nemojte da imate predrasude da nije toliko dobar zbog brenda i cene, zaista je odličan, što govori i činjenica da sam ga potrošila.

Christina Aguilera By night parfem jako volim, i kupujem iznova godina. Osim što mi prija jasan miris vanile, nekako sam vezana za ovaj parfem, i trudim se da ne ostanem bez njega. Iznenađuujuće je dobro postojan, i ukoliko volite vanilu i parfeme sa slatkom notom, obratite pažnju na njega.


Dahlia skidač laka za nokte sa mirisom breskve ne isušuje zanoktice, niti nokte, zbog uljane komponente u njemu. Međutim, ima tendenciju da oboji nokte, tako da ga rotiram sa nekim drugim skidačima. U čepu se nalazi kremica za nokte i zanoktice, koja je sasvim u redu.

Eveline bazu za rast noktiju koristim jako dugo, i osim što zaista utiče na rast noktiju, i sprečava njihovo pucanje, produžava i trajanje laka koji koristim preko nje.

Essence gel nadlak mi je omiljeni proizvod ovog tipa. Brzo se suši, produžava trajanje laka, i štiti ga od ogrebotinica. Baš dosta bočica sam potrošila, i svakako ću nastaviti da ga kupujem.

Flormar lakovi su odlični, dugo traju, pune pigmentacije i zanimljivih nijansi. Njihov beli lak je sjajan, i dovoljna su dva tanka sloja za potpuno prekrivanje.


Ovo je bio vrlo dugačak post, sa dosta mojih omiljenih proizvoda. Pišite mi da li delimo neke simpatije.

Koji su proizvodi potrošeni kod vas ovih dana? Da li ste probali neki od ovih iz ovog posta?

You Might Also Like

2 коментара

  1. Auu ala kasnim sa komentarima :O. Baleini gelovi za brijanje su ok, medjutim ja ti preporucujem da probas Velnein Satin gel (Lilly, 200 i nesto din, odlican!). Probala sam micelarne sa slike (osim Byphasse) i uopste sam mnogo razlicitih brendova probala, ali u zadnjih nek. meseci koristim Velneino mleko za skidanje sminke i prezadovoljna sam, skida sve :). Genovate kremica mi je bila ok, malo vise masna za mene, ali ok. Agilerine parfeme volim i ja, i klasicni i nisu u isto vreme :). Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odustala sam od gelova, sada uglavnom koristim balzam za kosu/kokosovo ulje. Što se micelarnih tiče, odmaram od njih, koristim Mixino mleko. Velnea nisam probala, ali kako znam da imamo slično mišljenje/ukus, obavezno ću ga probati. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels