Max Factor Masterpiece Nude Palette

02:18


Mislim da ne postoji bolji način da se naglasi tamna put u vrelim noćima od igre sa bogatim bronzanim nijansama.
Sa Max Factor paletom se igram već više od pola godine, i iako me je lepo služila i u zimskom periodu, mislim da njeno vreme tek sada dolazi.
Kombinacija mat i šimerastih nijansi, koje se lako uklapaju, kao i mogućnost kreiranja kako dnevnih, tako i večernjih odgovora je ono što ovu paletu odlikuje.
Dolazi u 3 varijante nijansi. Cappucccino Nudes je upravo tema današnjeg posta, Golden Nudes za pretežno zlatnim tonovima i Rose Nudes sa rozim, kao što im i ime govori.


Cena im je oko 2000, sa tim da su često na sniženju, i po 1300. Nisam ih vidjala u DM-u u poslednje vreme, iskreno se nadam da ih nisu izbacili iz prodaje.
Sadrži 6,5 g, za 8 senki, što je neki standard za kompaktne palete. Kvalitet ambalaže je dobar, ispala mi je par puta, nije joj se ništa desilo. Nema ogledalo, ali na poledjini ima zlatnu plastiku koja može sjajno da posluži kao isto. Mislim da su se time i vodili pri izradi.
Dobijate sundjerasti aplikator uz nju sa 2 različite strane. Jedna je klasična, pljosnata i široka, a druga uzana i ide u špic. Zapravo i nije loš, pogotovo ako nosite paletu sa sobom i treba vam brzinska popravka, jer olakšavaju zahvatanje nijansi koje su zapakovane dosta uzano.

Što se kvaliteta tiče, daleko prevazilazi drogerijski rang.
Tekstura im je puderasto kremasta, nije ista za svaku senku, ali sve su pigmentovane, čak i najsvetlija. Čitala sam i komentare devojaka kako im ova paleta nije pigmentovana, i nisam sigurna da li sam imala sreću da uhvatim neku iz sjajne serije.
Što se trajnosti tiče, na mojim kapcima je i više nego odlična. U punom su intenzitetu dok ih ne skinem. Pričala sam vam već da ne koristim često bazu za senke, i uglavnom sam ih bez nje i nosila.  Uzmite u obzir da nemam spuštene, niti masne kapke.
Truse se, ali ništa previše. Vrlo se lako blendaju, a posebno mi se dopada treća i poslednja nijansa, jer idu uz najrazličitije kombinacije, i mogu da se koriste na milion načina.


Žao mi je što nijanse nemaju imena, nekako im to uvek da na originalnosti.
Prva nijansa je mat svetla krem savršeno izbalansiranog tona. Na tamnijem tenu, mislim da će izgledati skoro belo. Od nje sam, poučena iskustvom, najmanje očekivala. Medjutim, puderasta je i pigmentovana, i u mom slučaju jedna od najviše korišćenih. Koristila sam je uglavnom kao baznu senku, ali i za cut crease.

Druga je shimmerasta šampanjac, takodje neutralnog podtona. Nema krupne i vidljive šljokice, već čestice koje jako lepo hvataju svetlo. Divno istakne kapak.

Treća mi je možda i omiljena. Mauve, roskasta mat koja je idealna za pregib kapka, ali je često nanosim i na ceo kapak. Vrlo praktična, nijansa koja laska svakom tenu.

Četvrta je dosta slična drugoj, ali nešto tamnija, sa više zlatnih asocijacija. Čini mi se da ima manje čestica, i da je klasični shimmer.

Peta je dosta neobična, prelepa shimmer nijansa. Bronzana, zlatna, a u isto vreme sivkasta. Vrlo pigmentovana.

1, 2, 3, 4, 5

Šesta je prava bronzana nijansa. Vrlo bogata, i pigmentovana.

Sedma je slična petoj, i nadopunjuju se. Tamnija je, i ima manje zlatnih tonova.

Osma je tamno siva, gotovo crna, pune pigmentacije. Ima retke sitne šljokice koje se na kapku ne vide. I nju sam dosta koristila, umesto ajlajnera, ili preko njega.

4, 5, 6, 7, 8


Divna i kvalitetna drogerijska paleta, sa prelepim nijansama, za koje se vidi da su pažljivo birane.
Volela bih da su 5. i 7. nijansa potpuno različite, mislim da bi tako paleta dobila na većoj funkcionalnosti. I pored toga, može da se koristi na različite načine. Okarakterisala bih je kao basic paletu, koja bi odgovarala devojkama koje ne koriste često senke, i treba im jedna paleta koju mogu da koriste na više načina, a da je pritom i kvalitetna. Sa druge strane, baš zbog nijansi, koje moram priznati da više nije tako lako pronaći bi se lako mogla uvući u rutinu čak i devojaka koje imaju veliki broj paleta.

Da li ste je probali? Kako se vama dopada?

You Might Also Like

4 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels