Koliko kozmetike nam je zaista dovoljno?

13:42


Generalno ne volim da pišem postove ovog tipa, i neretko ih izbegavam. Ne volim na blogu puno da filozofiram, jer nisam sigurna koliko vam je to zanimljivo, a i moj region interesovanja je drugačiji. Medjutim, mislim da je ovo tema koja nas sve zanima, i o kojoj stalno slušamo, bez posebnog odgovora.

Baš sam pročitala u jednim novinama kako hidratantne kreme ne treba koristiti jer tako, laički rečeno, ulenjimo svoju kožu. Moram priznati da o tome i ja često razmišljam. Da li kremama ja zapravo navodim svoju kožu da nema potreba za ,,podmazivanjem", jer će to dobiti u vidu veštačke pomoći? Da li mi je koža tela suva kada ne namažem losion jer sam je navikla na svakodnevnu negu?

I tako dok mi se vrzma milion pitanja, nekako dopliva i odgovor. Počela sam sa korišćenjem tih istih losiona jer mi je koža bila suva. Moja koža ne izgleda isto kada ih ne koristim, i kada su u upotrebi. Od kada ih redovno koristim, zaista izgleda bolje. Zatim sam počela da se prisećam njenog izgleda ako ih par dana ne nanesem. Nakon 2 dana koža je i dalje nahranjena. Ipak, nakon dužeg vremena bi se vratila na staro. I ta reč mi je bila ključna. Na staro.

Došla sam do nekog svog zaključka, a to je da su makar mojoj koži kreme potrebne. Ipak, zaista se trudim da ne koristim previše proizvoda u isto vreme, kao i da ne radim prečesto piling. Ubacim i po neki potpuno prirodni proizvod. Zaista ponekad mislim da je ona stara, stamenita izreka ,,Manje je više" tačna. Ali bih ubacila i ,,Ništa je premalo".



Kakav je vaš stav na ovu temu? Koliko vi proizvoda koristite u dnevnoj rutini?


*Fotografije su preuzete sa interneta.

You Might Also Like

9 коментара

  1. Meni uvek poklanjaju losione, i skoro ne stižem do roka da ih potrošim. Tako da je meni sve jedno, ali se slažem sa tobom da kožu bukvalno ulenjimo. Ali sam sigurna da ne mogu bez kreme za lice. Koža mi je jako suva da čak koristim i vasalin kremu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf, pa ti onda zaista imas izrazito suvu kozu. :/ Ja sam došla do zakljucka da mi trebaju, jer mi je koza tela suva, a i lica ume da bude bez njih.

      Избриши
  2. Buduci da imam veoma masnu kozu lica (prosijam za nekoliko sati ma koji puder da koristim) kremice koristim uglavnom uvece i da budem iskrena ne bas svaki dan. Ali zato kada su u pitanju ruke zavisnik nije dovoljno dobra rec. Nigde ne krecem bez neke kreme ili losiona posto mi ruke budu veoma suve i tada bukvalno retko sta mogu da pipnem. Znam da je previse ali je jednostavno jace od mene

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da ih nebi koristila u toj meri da ti nisu toliko suve. :) Ne znam, ja volim da se mackam, ali se zaista ponekad zapitam da li preterujem. Masna koza je mozda i najnezgodniji tip. :/

      Избриши
  3. Користим гел за умивање и крему, али крему понекад и прескочим и не видим неку разлику тад, тако да верујем да је није неопходно стално наносити. Такође не видим разлику између неге са тоником и без њега, тако да га сада не користим. Такође доста размишљам о овоме, јер знам жене које креме уопште не мажу и кожа им је прелепа.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tačno tako. I ja sam tonik izbacila. Imam 2 neka do pola potrošena, pa ih povremeno koristim, tek da ih potrošim. Da, za neke se čak iznenadim kada mi kažu da kremu ne koriste.

      Избриши
  4. Hvala ti puno, tekst je zaista koristan. Slažem se da je umerenost u svemu važna, a i u ostalom moram priznati. :) I ja volim kozmetku da koristim, i u njoj uživam, i ne gomilam je (više i preterano). :) Volim tvoje komentare, uglavnom imamo isto mišljenje. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Često razmišljam na ovu temu. Potpuno isto mislim kao i ti. Da li sam "razmazila" svoje lice, a kožu svim tim mogućim proizvodima?
    Bake nase su koristile obican bebi sapun za lice i to je to. Nikakav piling, dubinsko ciscenje... Ali opet imale su lepu kožu. Svaka čast na tekstu :)!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels