Proizvodi koji mi nisu odgovarali u 2014. godini

01:46

*fotografija je preuzeta sa interneta

Moram da priznam da mi je 2014. godina bila jedna od lepših. Dosta sam sjajnih proizvoda isprobala i zavolela. Loših proizvoda je bilo manje zahvaljujući mom većem znanju, ali i iskustvima koje sam čitala na drugim blogovima. Kada sam počela pisati blog znala sam za svega par blogova kod nas. Tu su bili Makeupandmore, Airyfairy i portal Šminkerica. I to je bilo to. Vremenom sam otkrila mnoštvo blogova, mnogi su kasnije počeli sa pisanjem, a mnoge iskusnije devojke su i ostavljale komentare na mojim postovima, i tako sam saznala za njih. Od tada, zaista manje grešim pri izboru. I zahvalna sam im na tome, a nadam se da sam za svo ovo vreme i ja pomogla nekome pri izboru. :)
Ipak, bilo je i nekoliko proizvoda koji mi jednostavno nisu odgovarali. To što meni nisu odgovarali, ne znači da neće i drugima. Šta više, za većinu znam da su drugi oduševljeni sa njima.


1. Garnier micelarna voda

Koliko god ja volela njihovu BB kremu, i iznova je kupovala, ova micelarna mi nikako nije odgovarala. Namenjena je osetljivoj koži, ali nakon samo par korišćenja meni je lice doslovno buknulo, i dobila sam velike akne po obrazima koje nisu svojstvene mojoj koži. Prosledila sam je mami, koja ima drugačiji tip kože od mene, medjutim i njena koža je isto reagovala. Šta se desilo, nisam sigurna, ali znam da upravo ova micelarna je obožavana kod mnogih devojaka. To samo govori o tome da jedan proizvod može biti očajan jednima, a sjajan drugima.
Cena je oko 500 dinara, za 400 ml, što je izdašna količina.


2. China Glaze White out

Kada sam otkrila da China Glaze lakove mogu kupiti i kod nas, mom oduševljenju nije bilo kraja. Kako jako volim bele lakove odlučila sam se da kupim upravo takav, posebno jer dolazi u bočici id 14 ml. Čitala sam recenzije na stranim blogovima, i mnoge devojke nisu nešto bile oduševljene sa njim, ali ne, ja sam čvrsto verovala da će meni biti odličan.
U početku mi je bio izuzetno voden, i trebalo mi je bukvalno 5 slojeva, ne preterujem, da boja bude kako-tako pristojna. Ostavljao je pruge, boja se nije jednako rasporedjivala, sporo se sušio. Ipak, potrošila sam ga do kraja, jer sam ja po prirodi uporna, i sve sam čekala da se nešto promeni. I promenilo se. Pri kraju je bio jako gust, i jedan sloj je bio dovoljan za lako lepu boju. Dakle, ako imate živaca, i jako vam se dopada ovaj lak, mućkajte ga konstantno.
Cena je oko 400 dinara.


3. Brahmi amla ulje za kosu

Ovo ulje je namenjeno kosi koja je sklona opadanju, i uopšte trebalo bi da jača dlaku. Stavlja se na koren kose, i trebalo bi da se prespava sa njim, ili na krajeve nekih 1-2h pre pranja. Nisam ga koristila na korenu, a biće vam jasno i zašto.
Ne sporim uopšte njegovu delotvornost što se opadanja tiče, jer ga za tu namenu nisam ni probala. Stavljala sam ga na krajeve par sati pre pranja. Kosa mi jeste bila mekša, i izgledala je malo zdravije, ali ništa drastično.
Medjutim, ovo ulje ima jako neprijatan miris, i vrlo intenzivan. Iskreno, ne znam ni kako bih ga opisala. Ipak, ni to meni ne bi predstavljalo veliki problem, istrpela bih par sati, da se on može isprati. On se toliko uvuče u moju kosu da i nakon 5 pranja, ali zaista 5, ja ga i dalje osetim. 
Cena je oko 400 dinara.


4. No Tangle četka

Uh da. I ja sam pohitala da kupim ovo čudo od četke. Svaki put kada sam prolazila kroz kosu, zvuk je toliko bio bolan za moje uši, i čulo se kako mi se kosa krza. Ipak, ja sam ponovo bila uporna, i mislila da je to zato što je četka plastična, a zupci silikonski. Posle mesec dana korišćenja krajevi su mi se kroz iskrzali, i rekla sam dovidjenja ovoj četki.
Znam da je dobrih 90% devojaka oduševljeno ovom četkom, i da ih spašava, i verujem da bi većini i odgovarala, medjutim, eto, mojoj kosi ne. Za razliku od nje Macadamia četvrtasta četka sa veprovom dlakom mi je savršena, i vredi dati malo više novca za nju. Inače, mojoj kosi mnogo više odgovaraju četke sa prirodnom dlakom, i od sada sam samo takvima verna.
Cena je oko 700 dinara.

*Ostale proizvode sa slike obožavam.

5. Maybelline bronzer Dream Sun

Nakon vrlo pozitivnog iskustva sa svetlijom nijansom, koja je čak do kraja i potrošena, kupila sam i tamniju. Nažalost, ona je sušta suprotnost svetlijoj. Miris je skroz drugačiji, i podseća na one stare kamene pudere, kojima je istekao rok trajanja. Čak su mi izašle i sitne bubuljice nakon korišćenja. Nijansa je takodje prilično narandžasta. Nisam sigurna da li je samo ovaj primerak takav, ili su svi. Toliko koliko mi je odgovara svetlija nijansa istog bronzera, toliko ni ne odgovara ova tamija.
Cena je čini mi se takodje oko 700 dinara.


Koju su to proizvodi koji vama nisu odgovarali? Imamo li neki zajednički? :)

You Might Also Like

29 коментара

  1. Koristim micelarnu već neka 2-3 mjeseca i odgovarala mi je, nije me peckala ali sam primjetila također, da mi se na licu pojavile kao neke crvene flekice ne znam kako bih to opisala. Ali mislim da je od nje, pa ću jedno vrijeme prestat da je koristim. Žao mi je što si imala razočarenja u ove proizvode. Baš kao što si rekla nekome su sjajni, a nekome i nisu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ni mene peckala, samo mi je lice buknulo. :/ Uf, nekada se koža zna zasititi od proizvoda koje dugo koristimo, pa je moguće da je i to u pitanju. :)

      Избриши
  2. Mnogo volim ovakav tip postova! Super mi je ova Garnierova micelarna,a ostalo nisam ni probala...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopada post! :) Eto, baš to i kažem, nekome nešto savršeno leži, dok je kod drugih sasvim obrnuta situacija. :)

      Избриши
  3. Meni je odgovarala Garnier Micelarna voda, i mnogo mi se svidja! Ali ostalo nisam jos probala
    Odlican post! :)

    Nikoleta. xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Super post :) Baš mi je žao kad čujem da nekome ne odgovara Macadamia No Tangle, meni je kosu spasila, ne preterujem kad kažem da mi je promenila svakodnevicu, jer se više ne patim po pola sata sa rasčešljavanjem svoje kose koja se baš lako mrsi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super pa ti odgovara, čitala sam da mnogima odgovara, ali koliko god da sam ja to želela nekako se nismo složili. :) Hvala ti. :))

      Избриши
  5. Kako ali kaaako si se naterala da potrosis 14ml loseg laka :D Ja koristim Flormar 400, dva sloja sasvim dovoljna, a moze i jedan ako ces preko da saras ili sljokice. Jedino sto ima tanku cetkicu, a ti duuuge nokte pa ne znam da li bi ti odgovaralo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha, lepoo. :D Nije to tako teško bilo kada se pogleda da mi je trebalo 5 slojeva svaki put. :D Plus volim sve do kraja da potrošim. :D Hvala na preporuci, i ja volim njihove lakove. Mislim da imam 370 njihov beli, i milion puta je bolji od ovog. :) Baš ću pogledati i taj. Super je i četkica! :))

      Избриши
  6. Moj prvi susret sa NoTangle cetkom je kAo tvoj :)
    Isto taj zvuk kidanja i krzanja i bila sam u soku kako su svi odusevljeni. Medjutim, ja nastavila da je koristim... I ne znam da objasnim, ali sada mi je to najbolja cetka ikada, tog zvuka nema vise uopste i rascesljam kosu za sekund. A prvih par puta nisam mogla da rascesljam nikako. Ne znam u cemu je stvar!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jooj pa ne znam do čega je. :/ Moguće je da sam bila malo upornija da bih je i ja zavolela, ali nekako posle mesec dana nisam imala ni snage ni volje. :D U svakom slučaju drago mi je da ti sada odgovara! :)

      Избриши
  7. Sad se nećkam za ovu četku. Htela sam za sebe uzeti (iako sam ja četku izbacila iz upotrebe, ali imam drvenu, i otkako sam svela na minimum korišćenje četke, kosa mi se ne mrsi toliko, ali moram da promenim ovaj zlatni lančić, jako kida kosu) i jednu za najmlađu sestru jer ona ima najkovrdžaviju kosu nego ja. I kod kuće imamo nešto što meni liči na prirodnu dlaku (od nekoga je dobila tu četku) i time i raznim sredstvima uspevamo da je očešljamo. Makar da kupim i jednu pa da probamo nas dve.

    A koja je to Makadamija od veprove dlake? Ja imam neku Titania ili Still i kažu da je od veprove, ali ona mi toliko kosu zalepi za teme i ućeba i utka, ko neko tkanje dođe. Ne znam kako da objasnim. A da provučem prste kako bih prebacila kosu sa lica nazad, nema teorije. Lokne mi se izgube i bude mi kosa kao slama. Ali zato kad hoću da zaližem kosu kad pravim svečanu punđu, radi posao savršeno! I ne mrdne taj deo.
    Videla sam da Ebelin ima od veprove dlake, ali kod nas ima ona sa plastičnim čekinjama, a plastika i moja kosa se ne trpe nikako! Odmah se razleti, umrsi i popuca nakon par meseci. Jedino drvo može da toleriše.

    I sa ovim novim Brahmi uljem, tačno ne znam šta ću. A i više loših iskustava ima nego pozitivnih kad je reč o ovom, dok je ono Sahulovo druga priča, a sve što je Sahulovo više se ne uvozi, ako je ostalo nešto, to su zaostale zalihe...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm, čini mi se da je većina devojaka sa kovrdžavom kosom zavolela ovu četku baš zbog raščešljavanja. Moja je kosa ravna, pa možda ima veze i sa tim. Tačno ne znam šta da ti kažem. :/ Meni stvarno nije odgovarala, dok je sa druge strane tona devojaka oduševljena sa njom. http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/macadamia-cetvrtasta-cetka-za-kosu Ova četka ima i plastične kuglice, tako da ti opet to ne odgovara. Generalno te sa prirodnom dlakom su odlične za ravnu kosu. Možda bi ti No Tangle i odgovarala, medjutim ona je opet plastična. Uf, baš nezgodno. :/ Imam drvenu četku sa drvenim zupcima, medjutim, onako mi je, šta znam. Ne mogu da se setim koja je marka, ali sam je kupila u Univerexportu.

      Što se ulja tiče, moj ti je iskreni savet da ga ne kupuješ. Jedino ako nadješ to drugo, ili ako imaš večih problema sa opadanjem kose. Stvarno je miris daleko od prijatnog, a predugo se zadržava u kosi. Znaš kad me je sramota da mi neko bliže pridje tog dana kada ga stavim. :/

      Избриши
  8. Sa tvoje crne liste probala sam Garnier micelarnu,ubedljivo mi je najgora od svih koje sam probala,ali ne iz razloga koji si navela vec me je nerviralo koliko je neefikasna.Tesko je skidala i laksu sminku,o tezoj da ne govorim :/ Nisu mi jasna odusevljavanja njome po nekim blogovima,stvarno nije dobra a pritom nemam visoke kriterijume. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf, ja nisam ni imala vremena da je bolje isprobam. :/ Tako da za to nisam sigurna. Čini mi se da mi je posle jednog ili dva skidanja šminke već napravila problem na licu. :/

      Избриши
  9. i sama nisam zadovoljna garnier micelarnom,, nemam neke iritacije na licu od nje, nego mi jednostavno jako slabo skine šminku :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da ima dosta devojaka sa takvim mišljenje. :/ Šteta, baš je super odnos cene i količine. :/

      Избриши
  10. Probala sam miceralnu i zadovoljna sam, dok npr njihovom bb kremom nisam :D
    Macadamia četka mi je #1, baš mi je žao što ne delimo oduševljenje :(
    A mene npr nije nikako oduševila Bioderma miceralna, prouzrokovala mi je crvenilo na obrazima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe, eto. :D Sve obrnuto, ja baš volim Bioderma micelarnu. Medjutim, to je samo dokaz da je to baš individualna stvar. :)

      Избриши
  11. Meni su i micelarna i četka odlične, baš mi je žao da čujem da ima podeljenih mišljenja. China glaze je i meni bio jako loš, završio je u kanti skoro nov :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je sasvim normalno, ne odgovaraju svi proizvodi svima. :) Doduše, taj lak stvarno mislim da retko kome odgovara. :D

      Избриши
  12. Srećom, nije ti duga lista proizvoda koji su te razočarali :). Baš mi je čudno što ti Macadamia četka nije odgovarala, ja je već godinama koristim i isto sam prezadovoljna kao i većina blogerica..mora da je do kose ili osjetljivosti tjemena.

    ОдговориИзбриши
  13. Juu, pa i ja imam tu Garnier micelarnu, al sam mislila da su mi bubuljice izlazile od krema, kuku.. Ali je ne koristim bas redovno, ne znam kako to da proverim? Mada sam ja nju uvek na kraju malo isprala, nisam je ostavljala skroz na licu.

    Tu cetku sam htela, jer imam problema sa rascesljavanjem kose, nijedna mi cetka ne valja. Koja je to marka da znam da ne uzmem? Sto se tice tih sa prirodnom dlakom, mislim da nisu dobre za kovrdzavu i tanku vlas, da ce jos vise naelektrisati, sta mislis? Ja imam gustu kosu, ali vlas ko svila, plus frckavu, i kad pocne da se odvaja, posle izgledam ko da sam dosla iz Africke pustinje, Amazonske sume ili ko oni Aboridzini u filmovima. :)
    Pa, dobro, nije ti velika lista neodgovarajucih proizvoda, kod mene je to svaki drugi :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj par dana samo nju da koristiš, i ako ti se ponovo pojave, onda je od nje. :) I ja sam se uvek nakon uklanjanja šminke umivala, ali nije vredelo. :/
      Macadamia je, ali ne znači da ako meni nije odgovarala, da neće ni tebi. Ja imam tanku i ravnu kosu, sušta suporotnost od tvoje. :/ Jeste, u pravu si, za taj tip četka od prirodne dlake i nije najidealnije rešenje. :)
      Haha, joj, pa čemu služe onda blogovi, izgleda da je naša misija neuspešna. :D Bilo je tu još par proizvoda, možda ih ubacim u listu broj 2. :D

      Избриши
  14. Delimo mišljenje za No Tangle četku, kada mi je kosa čista ne odgovara mi. Zato je ja koristim na mokroj posle kupanja i efekat je odličan. Ne mogu da odustanjem od nje :D

    ОдговориИзбриши
  15. Uuuuu sad si me bacila na razmisljanje! Ja vec duye koristim No Tangle cetku. I jako je volim. Mnogo lakse ocesljam kosu. Medjutim poslednjih meseci primetila sam da mi je kosa strasno iskrzana. Pripisala sam to novoj boji kose koja je narandzasta, ali mi je bilo cudno jer ipak se ne farbam u plavo i ne koristim jak hidrogen ni blansh. Mozda je to od ove cekte! Moram da probam da je malo promenim da vidim hoce li se nesto popraviti.

    ОдговориИзбриши
  16. Dobro je, mislila sam da sa mnom nešto nije u redu jer nisam zadovoljna Macadamia četkom...sad mi je lakše :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels