I heart Revolution (Makeup) Chocolate Rose Gold paleta

01:07


Dugo vam obećavam recenziju Chocolate Rose Gold palete, i napokon je stigla na red. Nastala je po uzoru na Hudinu Rose Gold paletu. Razlikuju se u nekoliko senki, i pakovanju, dok za ostalo nisam sigurna jer Huda paletu nisam probala.

Generalno roze zlato, je popularno u poslednjih nekoliko godina, kao i toplije nijanse na očima. Ova paleta je lep miks istoga.

Paleta sadrži 16 senki i dvostrani aplikator. Možete je pronaći u Alexandar Cosmetics-u, a cena joj je 1360 dinara.
Što se pakovanja tiče, čvrsto je i kvalitetno. Za godinu dana koliko je imam, svi panovi su na mestu, i generalno sve je u odličnom stanju. Zatvara se na klik. Dobijate i ogromno ogledalo čitavom dužinom poklopca. Dvostrani aplikator mi se ne dopada, i smatram da su mogli da uštede, i da ga ne stave.
Sa spoljašnje strane je njihova karakteristična rastopljena čokolada, meni lično se sviđa pakovanje. Kako je u pitanju čokoladna paleta, čak i senke mirišu na kakao.
Osim kutijice u kojoj dolazi paleta, dobijate i zaštitnu foliju na kojoj pišu imena senki.

Od 16 senki, 14 teži 1,22g, a dve 2,44g. Ukupno 22g. Napravljen je balans, i tu su 8 šimerastih, i 8 mat senki.

Tekstura se razlikuje od senke do senke, tako da ću ih zasebno opisivati. Generalno, sve su dobro pigmentovane. Trajnost im je odlična. Mat senke možete bez prajmera nositi, pogotovo ukoliko nemate masne kapke, dok bih za šimeraste isti ipak preporučila. Sa prajmerom traju bez mrdanja dok ih ne skinem.
Za šimeraste senke preporučila bih lepak za glitere, jer im je potrebno pakovanje. Npr. Nyx lepak za glitere odlično funkcioniše sa njima.

Blendaju se jako lako, u par poteza. Takođe, lepo sarađuju zajedno, i nema nestanka razlika u nijansama blendanjem. Šimeraste se truse u određenoj meri, a mat nešto manje.
Kombinacija nijansi je zaista lepa. Sa jednom paletom možete napraviti dosta različitih look-ova, a da vam ne zatrebaju senke sa strane. Dopada mi se i to što su i crvene nijanse zagasitije, tako da ih možete nositi u svim prilikama. Često sam samo jednu mat senku iz ove palete nosila preko čitavog kapka, i to je bila cela filozofija šminkanja tog dana. Sa druge strane, tu su i zanimljive šimer nijanse koje nisu tako česte u nekim drugim paletama. U odnosu na Hudinu, izbacili su crnu senku, i ona je možda jedina koja fali. Meni to ne smeta jer imam odlične crne senke u drugim paletama, ali ukoliko želite da imate jednu paletu za sve prilike (a ova dosta odgovara tome), crna bi vam mogla zatrebati.




Prvi red

Hold up je topla šampanjac nijansa satenske završnice.

Touch me zagasita maslinasto zelena sa zlatnim odsjajom. Ima sitne zlatne šljokice, i na očima izgleda mokro. Meni je ovo jedna od najlepših senki u paleti, i često sam je nosila. Pigmentacija je odlična, i lako se nanosi. Sve ove šimeraste nijanse u paleti se bolje nanose prstima.

Dirty Rich je tamna ciklama, svetla bordo sa šljokicama u boji roze zlata. Odlično pigmentovana. Vrlo lepa senka.

Hard work je limun zelena, sa zlatnim šljokicama. Ona je nešto nezgodnija za nanošenje, i potrebno je da se pakuje na kapak. Sadrži sitne delove čestica koje liče na foliju.

Luxe je bakarno crvenkasta, po teksturi dosta slična prethodnoj. Takođe, sadrži foliju, videćete na swatch-u da se dosta razlikuje od ostalih.


Drugi red

Cheque je predivna bronzana sa zlatnim odsjajem. Slična teksturom sa Dirty Rich (3. senkom u prvom redu). Čini mi se kao da i ona sadrži foliju, ali dosta sitniju nego prethodne dve.

Barbie je omiljena senka mnogih u ovoj paleti. Topla roze sa zlatnim odsjajem. Dobro je pigmentovana, i lako se nanosi.

Gold Digga je takođe bronzana sa zlatnim odsjajem, ali dosta vuče na zlatno. Pigmentovana, bogata.

Girl Boss nijansu sam možda i najviše koristila. Mat je, lepo pigmentovana i lepo ide uz zelene oči. Opisala bih je kao zagasitu braon sa crvenim i šljiva tonovima. Lako se nadograđuje, i može da ide iz svetlije braon u tamniju. Većina mat senki u ovoj paleti je slične teksture. Vrlo zahvalne za rad.

Uh-oh je takođe mat, i u sličnom tonu kao prethodna. Nešto je svetlija, i toplija.

Not Yours je mat, prava Barbie roze pink. Dosta je drečava, i lepo razbija svaku neutralnu šminku.



Treći red

Shy je hladnija taupe mat senka. 

Back up je topla čokoladna. Ima crvenkaste tonove u sebi, ali ne previše. Lep balans.

Side-Chic je topla crvena, ali prigušena. Izuzetno lepa nijansa. Nju sam često nosila preko čitavog kapka, samu, i uvek me je neko pitao koja je to senka.

My own je prava cigla nijansa. Među omiljenima mi je u paleti.

Independent je svetla breskvata mat senka.



Swatch dnevno svetlo, bez baze:




Swatch, blic, bez baze:


Fotografije su minimalno obrađene, jer sam želela da nijanse ostanu autentične. Kada se ovakve zagasite nijanse posvetle, potamne i slično izgube na svojoj lepoti, deluju drečavije.
Neki moj zaključak je da je ovo prelepa paleta, pogotovo za tu cenu. Takođe, smatram je odličnom za poklon. Gliter senke su nezgodne za nanošenje, i treba više rada sa njima. Sa svim ostalim sam jako zadovoljna. Inače, ova paleta ima najbolje kritike od svih njihovih čokoladnih paleta, i jasno mi je zašto.

Kako se vama čini?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Odlicna recenzija! I ja imam ovu paletu, kupila sam je jer su me simeraste nijanse osvojile - narucito Dirty Rich i Luxe 😍 Delimo istu ljubav prema ovoj paleti 💖

    ОдговориИзбриши
  2. Ova paletica je preslatka, i boje su jako zanimljive, vesele, svidja mi se i potrudicu se da je nabavim, jer je i cena pristupačna 😊

    https://aandymm.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  3. Smatram da je izgled revolution-ovih proizvoda dosta kopiran od drugih brendova,ali da su im palete dovoljno pigmentovane za dati novac,uskoro izbacujem recenziju njihove palete :) Bas detaljan post,sto mi se jako svidja!

    Zadnji post:

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.com/2019/02/fire-walk-with-me-indication-of-twin.html

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels