Trenutna nega lica

12:29

 

Nega kože, a posebno kože lica je jedna od najbitnijih stvari koje možete da učinite za sebe u toku dana. Vrlo je individualno koji će nam proizvodi odgovarati, i zbog toga je ovo možda i najteža tema o kojoj mogu da vam pišem. Ono što želim, jeste da vam napišem koji proizvodi meni odgovaraju, i preporučim ih u nadi da će još nekome biti medju omiljenima.


Pričala sam vam već mnogo puta da nemam problema sa kožom i da mi nije teško naći adekvatnu negu. Negde sredinom jeseni mi je podivljala koža. To mi je najprikladnija reč, verujte mi. Duž brade su mi izašle potkožne bubuljice, i to dosta njih. Srećom, brzo su prošle. Mislim da je u pitanju bio hormonski disbalans, ali mi je pomogla i Noreva linija, koja zaslužuje da je spomenem.

Kao neko ko se nije susretao ni sa čim sličnim, otrčala sam u očaju u apoteku Lilija i sa suzama u očima pitala zaposlenu devojku šta je najbolje za moj problem. Šalim se, naravno, ali nije daleko od istine.
Koristila sam Noreva Exfoliac NC gel, piling i masku za lice. Piling ima sitne, plave granule i prijatan miris. Prilično je blag, što preferiram kod pilinga za lice, ali uklanja odumrle čestice kože i čisti lice. Koristi se par puta nedeljno kao i maska za lice. Ona sadrži kaolin belu glinu, dosta je gusta i ima predivan miris. Takodje čisti kožu, namenjena je onoj problematičnoj, ali lice bude toliko baršunasto i mekano da bih je preporučila svima. Sastav je prilično dobar, i sve u svemu, sa njom sam možda i najviše zadovoljna.
Gel se nanosi direktno na problematična mesta, i isušuje ih. Delotvoran je, i vide se rezultati već nakon jednog dana. Može se nanositi više puta na dan, ali je preporučeno jednom do dva puta.

Što se kremice za lice tiče, dugo sam koristila Bioten Skinnergy za mešovitu kožu, a ove zime sam je zamenila sa Eucerin Aquaporin Active jer je hranjivija. Kada bude toplije vraćam se prvoj, ali sam i sa ovom prezadovoljna. Nakon dužeg korišćenja, primetila sam da mi je ujednačila ten. Nije mi izazvala nikakve negativne reakcije, i sigurno ću joj se ponovo vratiti.

Još jedan Bioten proizvod bez kog ne mogu jeste Genovate okoloočna krema. Jako je lagana, u potpunosti mi odgovara, i trošim sigurno već treće pakovanje. Ako ste u potrazi za dobrom kremom za ovo područje, obavezno probajte ovu.

Olival zlatno ulje sa smiljem sam vam već spominjala ovde. Njega ne koristim svakodnevno, možda jednom nedeljno, kada osetim da mi koži nedostaje dodatna nega. Sporo se troši i brže upija od drugih ulja. Jedina zamerka je na pakovanje, jer se slova brišu.


Što se skidanja šminke tiče, prezadovoljna sam sa Byphasse micelarnom. Neće vam skinuti maskaru, ajlajner i težu šminku na očima, odmah da napomenem. Za to koristim dvofazne uljane skidače. Medjutim, za ostatak je zaista dobra jer je nežna prema koži. Nije mi izazvala nikakve iritacije, pakovanje je veliko, i cena je niska. Zamerka mi je ponovo na pakovanje, jer kroz čepić izlazi dosta proizvoda, i teško je za kontrolisati.

Nekih sigurno pola godine za umivanje sam koristila La Roche-Posay Effaclar gel. Očekivala sam da će mi isušiti kožu, jer je namenjeno problematičnoj, ali nije. Sasvim fina umivalica. Ipak, mnogo više mi se dopada Freeman Blackberry. Ukoliko vam čak i nakon micelarne ostane bilo kakav trag šminke na licu, ona će ga sigurno ukloniti. Imam utisak da mi čak i hidrira lice. Jedina stvar koja mi smeta jeste jer je previše tečna, i ponovo, izadje više proizvoda nego što vam je potrebno.


Navukla sam se na maskice za lice, i baš ih često koristim. Svaki put kupim neku novu, ali se uvek vratim Baleinim jer imaju sjajan sastav i nekako moje lice najbolje na njih reaguje. Ako ih izbegavate iz bilo kog razloga, probajte makar one sa ekstraktom algi za hidrataciju, sigurna sam da se nećete pokajati.


Evo šta se dešava kada ne pišem dugo, napišem vam teksta za tri posta. :D Neću više ništa da vam obećavam, samo ću se potruditi da vam češće pišem. < 3

Kako izgleda vaša nega lica? Da li ubacujete dodatne proizvode zimi?

You Might Also Like

2 коментара

  1. Ja sam neko ko je totalno navučen na maske za lice! Od ulja trenutno koristim Avonovo ulje koje je fantastično. Od Bypasse kozmetike sam probala tonik(koji traje čitavu večnost). Slike su ti odlične.

    Moj blog--> mirjanasite.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels