Prazno #6

11:29


Za ove skoro dve godine koliko postoji ovaj blog, ovo je bila najduža pauza koju sam napravila, i nisam pisala. Što zbog nedostatka vremena, što zbog tehničkih problema. Verujte mi da me sve ovo jako nervira, ali dobro šta je tu je. Jedva sam čekala da ponovo sednem, i napišem nešto. Zaista mi mnogo prija, i opušta me. 
Razmišljala sam o čemu prvo da pišem, jer imam toliko postova na čekanju. Odlučila sam da se rešim potrošenih proizvoda, simbolično.
Kao što vidite na prvoj fotografiji, nakupilo se dosta proizvoda.

Nekako ste već navikli da se Dove Purely pampering gel nadje u svakom postu ovoga tipa. Nešto više o čitavoj kolekciji možete pročitati ovde. Mišljenje mi se nije promenilo. Jako lepo miriše, kremast je i ne isušuje kožu. 
Ovaj miris je kombinacija kokosa i jasmina. Ono što je zanimljivo, jeste da mi miris ni najmanje nije dosadio, i verovatno ću ga kupiti ponovo.

Nivea Frangipani and oil je O.K. proizvod. Miris mu je osvežavajuć, ne isušuje kožu, ali mi se Dove ipak više dopada.

O Alverde pilingu sam već pisala, a ni za njega nemam ništa da dodam, niti oduzmem. Fin, i nežan, sa blagim česticama. Pruža potpuno drugačiji doživljaj pilinga jer sadrži i delove kokosa u sebi. Generalno, baš volim njihove proizvode, i često isprobavam nešto novo.

Sephora gel je takodje dobio svojih 5 minuta u vidu posta. Izuzetno prijatan i opuštajuć miris, bogata tekstura. Idealno pakovanje za putovanja, a u te svrhe sam ga i koristila. Sadrži 50 ml, što je dovoljno za nekih 4-5 dana.


Balea tečne sapune iznova kupujem, trenutno sam u fazi da mi se ovaj Sensitive najviše dopada. On uopšte ne isušuje ruke, za razliku od drugog, sa mirisom meda, kod kog sam to primetila, iako je i kod njega zanemarljivo. Ima prijatan, i blag miris. Ranije je bio providan, ali su sa promenom pakovanja, promenili i sastav. Sada je bele boje, ali je sve ostalo u principu isto.

Balea krema za ruke sa papajom se dopala svima koji su je pomirisali, jedino meni nekako nije legla. Brzo se upija, dobra je za svakodnevnu i čestu upotrebu, ali mi je miris nakon nekog vremena počeo smetati.


Laura Vandini Silk losion je stvarno dobra stvarčica, a to sam tek shvatila kada sam ga skoro potrošila. Hidrira kožu, brzo se upija, i koža nakon nanošenja onako zdravo sija. U sebi sadrži sitne sjajne čestice koje reflektuju svetlost, pa verujem da je i to jedan od razloga. Miris je nenametljiv, pomalo parfemski.

Nivea Invisible dezodorans je O.K. Ne ostavlja bele tragove što i obećava, miris je prijatan i nežan. Sve u svemu, verovatno bih ga ponovo kupila. 


Balea 3u1 gel za umivanje, piling i maska mi je iščistio kožu kada mi je to bilo potrebno. Koristila sam ga na sva 3 načina, i najefikasniji mi se pokazao kao maska. Nanosila sam ga isključivo na T-zonu, jer mi je koža mešovita, a samim tim i obrazi nešto osetljiviji. Stvarno mi je dugo trajao, i rekla bih da je ovo jedan od njihovih najboljih proizvoda.

Pantenol gel je nešto što uvek imam pri ruci. Koristim ga za milion stvari. Za sve suve delove kože, ispucale usne, ogrebotine, opekotine. Pomaže zaceljivanju kože, i praktično je imati ga u kući.

Sothys hidratantna krema me je pozitivno iznenadila. Dobila sam je u decembarskoj Glam box kutiji. Nisam ništa specijalno očekivala od nje, čak je jedno vreme nisam ni htela probati. Medjutim, odlična je za mešovitu kožu, i pored nje mi nije trebala krema za obraze, a T-zona se nije dodatno mastila.


Bioderma Sensibio micelarna čeka već dugo svoju poštenu recenziju. Pisaću o njoj, jer je najbolja micelarna koju sam probala. Mana joj je cena, koja nije nimalo mala, pogotovo jer se brzo troši.

Dugo sam izbegavala maske za kožu. Sada ih koristim, ali pazim na sastav i za koji su tip namenjene. Primetila sam da mi one masnije za suvu kožu ne odgovaraju. 
Ova Balea maska je namenjena tenu sa nepravilnostima. Isušuje ih, i izvlači na površinu. Nisam imala većih problema kada sam je nanosila, ali ono što je bilo tu je isušila. Kako sam je koristila samo na čelu, trajala mi je za nekih 8 korišćenja, što se stvarno isplati. Kupila bih je ponovo.

Manna puter od manga mi je odgovarao. Predivan proizvod, regeneriše kožu, sprečava pojavu akni i otklanja one koje su već tu. I to pričam iz iskustva. Dok sam ga mazala one su nestale, i nisu se ponovo stvarale. Tako da ako imate problem sa njima, probajte, možda vam bude od koristi. 
Krenula sam ponovo da ga kupim, jer mi malo pakovanje dugo traje. Medjutim, više ga ne prodaju u ovoj militraži, već samo u 100ml čini mi se. Nema dug rok trajanja, i bojim se da ga ne bih potrošila u tom periodu. Mada, verujem da ću ga ipak ponovo naručiti.


Neko će pomisliti da ništa drugo nisam radila sem se mazala sa puderima, ali nije tako. :) Od svakog mi je ostala po 1/4, i dugo su mi stajali tako. Rešila sam sve da ih potrošim, ne volim da ih gomilam, i kupim jedan ali vredan.

Essence All about matt sam spominjala bar 10 puta na blogu, i nezamenljiv mi je. Više ne postoji u prahu, već kao kompaktni. Nadam se da nema razlike izmedju njih. Ovo je jedini puder koji mi drži lice matiranim čitav dan.

Garnier BB kremu sam jako volela, i kupila čak 3. pakovanje. Ipak, 3. pakovanje mi nije odgovaralo. Nisam sigurna da li su promenili nešto u sastavu, ili mi se koža zasitila, promenila. Uglavnom, iritirala mi je kožu svaki put kada sam je nanela. Baš mi je žao zbog toga, jer mi se u svakom pogledu dopadala.

O Bourjois Healthy Mix puderu sam već pisala. Stvarno dobar puder. Lagan, deluje prirodno na licu, sa normalnom nijansom. Kupila sam ga naravno ponovo. Ipak, ne znam da li ću ga ponovo kupiti, što zbog cene, što zbog toga što mi se najbrže troši od svih pudera koje sam do sada probala.

Maybelline Affinitone puder uopšte nije loš, iako mislim da ne bi odgovarao izrazito suvoj koži. Ono što mi se ne dopada jeste što imaju neobične nijanse, i lako je omanuti pri izboru. I o njemu sam davno detaljno pisala.

Essence Soft and Natural je idealan za devojke koje ne vole puno šminke na licu, i za one koje tek počinju da se šminkaju. Dobar je za svaki dan, prirodno izgleda i ne oksidira. Za oko 500 dinara koliko košta sigurna sam da se kod nas ne može naći bolji. Ako tražite nešto jeftino, za svaki dan, možete ga slobodno pogledati. Jedino mi se miris ne dopada, ali se oseti samo pri nanošenju.

Moj omiljeni korektor je upravo ovaj Loreal True Match, i mislim da ću ga kupovati dok se proizvodi. Sve pohvale, i sve preporuke. Često je i na sniženju, a dugo traje, pa se stvarno isplati kupiti ga.


Artdeco bazu sam volela, štedljivo koristila, i pogrešila. Negde na 1/3 se stvrdnula, i postala nemoguća za korišćenje. Kupila sam je davno, bila mi je dobra, ali sam čula od koleginica da su promenili formulu i da sada ima krupne šljokice u sebi kojima stvarno ne vidim mesto tu.

Essence I love extreme maskara je povoljna, kupila sam je već 3. put, i dobra je za svaki dan. Tu i tamo zna stvoriti grudvice, ali se vremenom nauči rukovati sa njom. Daje lep efekat trepavicama. Deluju i gušće i duže. Čak može da ih popuni do te mere, da izgledaju kao da su veštačke.

Essence vodootporni ajlajner je moj miljenik svih vremena. Sigurno je dvocifren broj potrošenih bočica. 

Korres labelo mi je isušilo usne, i to do te mere da kada ga nanesem imam osećaj da gore. Očigledno mi nešto u njemu nije odgovaralo. Šteta, pakovanje je i više nego simpatično, a sastav dobar.


Loreal lakove volim, uvek imaju zanimljive nijanse. Imaju dobru četkicu i formulu, jedino im je cena problematična.

Dahlia aceton je klasika za mene, i verovatno ga više neću spominjati. Pokušala sam da ga promenim, ali sam mu se ipak vratila.

I poslednje, moram da spomenem i Ardell trepavice. Imaju zaista veliki izbor, od onih dramatičnih do suptilnih i prirodnih. Nisu krute, i lako se savijaju, a samim tim i nanose.


Šta ste vi potrošili u poslednjih par meseci? Da li imamo neke zajedničke proizvode? :)

You Might Also Like

15 коментара

  1. Ja imam Dove gel i Bourjois Mix koji mi je omiljeni puder :D

    ОдговориИзбриши
  2. Baš lepa gomilica :). Ja nikako da nakupim dovoljno materijala za jedan ovakav post :/... Čudi me što ti Balein sapun med i mleko isušuje kožu, po nekom nepisanom pravilu bi ta kombinacija trebala da neguje i hidrira. Garnier BB krema u nijansi Light sam i ja koristila, tj koristiću je još nekoliko puta jer mi je već pri kraju a za to čekam da mi koža upije malo sunca jer sam jako svetle puti. Dahlia skidač i ja jako volim, sada sam za promenu uzela sa plavim poklopcem, sa ekstraktom cveta lotusa i ne primećujem neku razliku. Htela sam da te pitam o kremi za nokte i zanoktice koja dolazi u poklopcu, ona kod mene kao da ne deluje...?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne isušuje kao neki 2.sapuni, ali kada ga uporedim sa Sensitive, ipak se oseti razlika. :) Jeste, to si u pravu. :) Za BB kremu mi je baš krivo što mi više ne odgovara, bila mi je idealna. :/ Šta znam, ja je mackam onako usput, nije preterano hranjiva, pa ja uvek ubacim neko ulje u nju, i tako je koristim. :)

      Избриши
  3. Lepo si ti to trosila, volim da sakupljam potrosene proizvode za post. I osecam se ispunjeno zbog toga. Ja bas i ne trosim pudere ( ne sminkam se bas puno) ali sve ostalo dobro mi ide.

    ОдговориИзбриши
  4. essence vodootporni tus je moj najveci favorit ikad! :D

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam ove tusiralice, odlicno mirisu i vecina pruza odgovarajucu negu. :D

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман6. мај 2015. 10:52

    Nedostaju tvoji postovi, ovaj zivot je nenormalno brz, ne stizemo ni ono osnovno da zavrsimo :/. Dosta toga sam probala i delim tvoje misljenje - Baleine tecne sapune, Nivea/Dove gelove, izuzetnu Bioderminu micelarnu, Essence roze maskaru..Koristila sam onu drugu Garnier BB kremu neko vreme dok mi je koza bila normalna, ali koza me onda izdala :) i promenila se u mesovitu, od Garniera se mnogo mastila nazalost, vise je ne kupujem :|. A najvise trosim maskare, olovke za oci/usne, parfeme, tonike za lice. Pozdrav od Kristine :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, mnogo mi znači to. :) Još malo, pa se nadam da se vraćam redovnom pisanju. Volim tvoje komentare, uvek imaš konstruktivne kritike, i koliko sam primetila i na drugim blogovima uvek je odmeren stav, a odiše pozitivnom energijom. :) I ja olovke za sune baš brzo potrošim. Drago mi je da delimo mišljenje! :)

      Избриши
    2. Анониман13. мај 2015. 09:37

      Draga Mia Makeuplicious, hvala ti na ovako lepim recima :)) Sve si tacno rekla, odlicno si me opisala, takva i jesam - odmerena i pozitivna ! Bravo :D Da ne bude sad ono " ja tebi vojvodo, ti meni serdare" :), ali i ja za tebe mogu isto da kazem samo lepe reci, uvek si fina i kulturna, ne samo prema meni nego i prema drugim citateljkama / autorkama drugih blogova, i mogu ti reci da to i ne vidjam bas tako cesto, mislim da ces se sloziti sa mnom u tome. Nastavljam da te rado citam i nadalje :* Kristina

      Избриши
    3. Hvala tebi. :) Obično dobro pročitam ljude. :)) Mislim da bi tako i trebalo da bude, ne vidim potrebu za drugačijem. :)) Hvala ti puno. :*

      Избриши
  7. Lovely! Have a nice weekend sweetie!

    If you want to follow each other, please follow me on GFC or Bloglovin and I'll do the same ;)


    I invite you to join my worldwide giveaways: Jexshop 10$ gift card & Polka dots dress

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels