NYX Conceal Correct Contour paleta

10:42



Ovu paletu sam dugo sanjivo gledala. Vrlo je popularna kod stranih blogerki, i to prvenstveno jer se smatra zamenom za Mac Studio Conceal and Correct paletom. I to 3 puta jeftinijom.
Kada sam išla na profesionalno šminkanje za neke svečanosti, šminkerka je koristila Mac paletu koja je u svega par poteza prekrivala sve nedostatke. Da li joj je NYX paleta dostojna zamena pročitajte u redovima koji slede.
Kod nas se ova paleta pojavila 7. marta ove godine, i dok su svi pogledi bili usmereni na njihovu paletu za konturisanje, meni su ipak ovi korektori odvukli pažnju. Ovo su moji, može se reći prvi utisci, jer je kod mene tek desetak dana. Ipak, požurila sam sa njima, jer znam da vas je dosta u dilemi da li da je kupi. Medjutim, bez brige, jer sam je koristila svaki dan.

Cena, ambalaža, miris, nijanse

Cena je 1380 dinara, a sadrži 6x1,5g. Po meni je to sasvim korektna cena, posebno jer je neću koristiti svakoga dana.
Ambalaža je veoma nalik Mac-ovoj, ali nežne bež boje, i dosta je čvrsta, što je svakako za pohvalu.
U njoj se nalazi 6 nijansi korektora, za koje kažu da su samo izabranih 6 korektora u teglicama odnosno kremastih korektora za lice, od kojih su 3 u boji kože, a 3 u zanimljivim nijansama. Žuti je njihov popularni Yellow, rozi Fair, i naravno onaj koji upotpunjuje paletu braon tj. Nutmeg, koji je ujedno i izuzetno pigmentovan.

Prva je najtamnija nijansa boje kože, i meni najviše odgovara. Prirodna je, i neutralnog podtona.
Druga vertikalno je toplija, vuče na narandžasto, i odlična za posvetljivanje tamnih podočnjaka. Idealna je za one koji imaju podočnjake čija nijansa vuče na braon, zeleno i ljubičasto. Preko njega ide tečni puder, kako bi se stopio sa ostatkom lica.
Treća je tkz. banana nijansa, koju je Kim Kardashian toliko proslavila. Sigurna sam da ste videli negde njenu sliku sa baš takvom bojom korektora. Takodje je dobra za posvetljivanje tamnih podočnjaka, isticanje jagodica, i generalno stavljanje tih delova lica u prvi plan. Iznenadila sam se koliko je ova nijansa pigmentovana, i bogata.
Četvrta je najsvetlija nijansa kože, i idealna je za nanošenje na delove podočnjaka koji su udubljeni. Dakle, ako vaš problem nisu samo obojeni podočnjaci, već i uvučene linije, nakon tamnijeg korektora, u ta udubljenja u tankoj liniji namažite svetliji, to dobro stopite, i ona će nestati.
Peta je neutralna braon, iako se ne čini tako na prvi pogled. Vuče pomalo na topao podton, ali se on na licu, makar mom izgubi. Vrlo je pigmentovana, kao što sam već spomenula, i potrebno je zaista malo proizvoda. Lako se "blenda" i sa tim nemate brige. Zaista dobra nijansa za konturisanje. Jedino nisam sigurna kako bi izgledala na izrazito hladnom podtonu tena.
Šesta nijansa je svetlo roza, sa primesama bež. Služi za osvežavanje tena, odnosno u prevodu, ukoliko imate nekakve fleke, pogotovo koje vuku na žuto, on će ih dobro prekriti. Takodje, sive delove lica će sjajno prekriti. Zanimljiva nijansa čija svrha još uvek, verujem, nije popularizovana.

Paleta dolazi u 4 kombinacije boja, i to light, medium, deep i sa korektorima u boji. Ono što sam primetila jeste da je light za izuzetno svetle devojke. Verujem da ipak većini devojaka sa našeg podneblja ipak više odgovarala medium. Žuta i braon se nalaze u svim paletama, što ih čini idealnim upravo za konturisanje.
Miris je blag i voskast.


Tekstura, paleta kao paleta korektora

Tekstura je kremasta, i momentalno se topi pod prstima. Nije masna kao što sam očekivala, i zaista je verna replika Mac paleti. Čini mi se da je jedina uočljivija razlika "blendanje".
Kao korektori me podsećaju na Artdeco camouflage cream. Uporedjivala sam ih, i rekla bih da su NYX korektori gušći i masniji. Takodje, nekako se brže tope pod prstima. Što se prekrivanja tiče, čini mi se da su približno jednaki.
Kao korektori su mi se pokazali dobri u prekrivanju bubuljica, i ne istaknu ih dodatno kako neki korektori znaju. Kao korektori za podočnjake su dosta jaki za svaki dan, iako moram priznati da oči odmah lepše i odmornije izgledaju. Takodje, primetila sam da ukoliko se dobro ne razmažu umeju da se uvuku u borice oko očiju, ili ukoliko se nose preko čitavog dana.

Paleta kao paleta za konturisanje

Zapravo je kao takva jako dobra. Nijanse se vrlo lako "blendaju", stapaju i kombinuju jedna sa drugom. Sve su dobro pigmentovane, i nije potrebno puno proizvoda za nanošenje. Iskreno nisam očekivala da ću se toliko oduševiti sa paletom.
Najtamnija nijansa jako lepo ističe jagodice, i sužava delove za koje je takvo nešto potrebno. Ona se takodje lepo stapa sa ostatkom šminke, i ne deluje neprirodno uopšte.
Ukoliko imate izrazito suvu kožu, budite pripremljeni da svetlije nijanse ističu suve delove lica. U tom slučaju potrebno je dobro pripremiti kožu, i bilo bi poželjno staviti bazu za lice.
Moje lice je mešovito, i uglavnom ga fiksiram puderom u kamenu, ili prahu.

Rekla bih da je ovo odlična investicija jer je idealna za neke svečanije prilike, izlaske, kao i za bilo kakvu potrebu za jačom šminkom. Trajnost joj je takodje dobra, i iz mog iskustva bolja nego kod praškastih proizvoda tog tipa.
Meni je to previše posla oko dnevne šminke, ali ko voli, i zna da je koristi na pravi način, zašto da ne. :)


Kako je koristiti

Žuti i rozi korektori se koriste pre stavljanja pudera, a ostali nakon nanošenja.
Moja je preporuka da ih prvo nanesete prstima na željena mesta, jer je tekstura takva da se u dodiru sa telesnom temperaturom omekšava. Zatim, ih utapkavajte prstima, četkicom, ili beauty blenderom. 


Sastav:


Nijanse su poredjanje po redu. Sve su fotografije nastale na dnevnom svetlu.






Da li ste već probale ovu paletu? :)

You Might Also Like

21 коментара

  1. Nisam je probala, a dugo je gledam! iskreno, nisam znala kako iskombinirati ove boje korektora. Hvala ti što si sve lijepo u postu objasnila! Sigurno ću je naručiti

    ОдговориИзбриши
  2. Mene zanima ona paleta sa korektorima u boji, pre svega zbog zelenog za crvenilo... Da li si možda i njih gledala, kako ti se čine?
    Inače, odlična recenzija, super si nam sve pojasnila :)
    Pozdrav, Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti treba samo zelena nijansa postoje i posebno u teglicama, mada se možda više isplati uzeti celu paletu, pa se igrati. :) Nije bilo testera za nju, ali bih rekla da je vrlo slična ovoj, i da su jedino razlike u bojama. Probaj testere tih korektora, trebalo bi da su isti kao i korektori u paleti. Hvala ti. :*

      Избриши
  3. Nisam ni znala da NYX ima ovu paletu! Mogla bih ju pogledati/kupiti :) Super post :)
    http.//www.itsmissivana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Probala sam ovu paletu, meni se mnogo svidja!
    Odlican post! :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam probala, ali planiram tako da je recenzija savrseno dosla. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Predivna je paletica! Meni bi doduše baš odgovarala ta najsvetlija (light) jer sam ja izrazito svetla, ali mislim da je odlična investicija. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, zaista. :) Takodje to mislim, uvek je dobra stvar imati ovakvo nešto. :)

      Избриши
  7. Bravo za recenziju, sve si detaljno objasnila! :) Ja imam MAC verziju i super mi je imati više nijansi korektora u paleti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. :)) Slažem se, do sada nisam imala pojma koliko je to zapravo zahvalno. :)

      Избриши
  8. Zanimljivo, nisam ni videla ovu paletu do sada. Ne verujem da bih je koristila za konturisanje, ali bilo bi korisno imati toliko različitih nijansi korektora za razne potrebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pretpostavila sam, čitala sam tvoj tekst o konturisanju. Pomno pratim, iako ne komentarišem uvek. :) Slažem se . :)

      Избриши
  9. Nisam do sada uopce obracala paznju na ovu paletu, ali djeluje jako zanimljivo, opcenito volim korektore tipa kamuflaza, a uvijek je prakticno imati nekoliko nijansi u paleti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uglavom je fokus bio na paleti praškastih proizvoda za konturisanje. :) Jeste, i iznenadila sam se koliko. :)

      Избриши
  10. Htela bih da pitam da li je tamnija braon boja u light paleti nego u medium? Bas mi deluje dosta svetlija u medium paleti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvini na kasnom odgovoru. Rekla bih da jeste. Nema neke logike, ali izgleda da je tako. :D

      Избриши
  11. Paletka korektorow jest super, niestety u mnie w Polsce nie jest dostępna :(

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels