Estar Winter body cream i F1 detox foot piling

08:59



Pre više od 2 meseca sam dobila ove proizvode, jako fino upakovane, sa sve mašnicom. Kako ih jednako toliko već isprobavam, mislim da je krajnje vreme da vam prenesem svoje utiske.


Winter body cream

Ono što ovu kremu izdvaja, jeste što sadrži hijaluronsku kiselinu, koju, moram priznati, nisam vidjala u kremama za telo kod nas. Obično se vezuje za kreme za lice, i popunjavanje finih linija, ali ima daleko više primena.
Ona je sastavni deo vezinog tkiva, i vrlo je bitna kao takva za funkcionisanje kože i kostiju. Sa starenjem dolazi do opadanja njene količine u telu, i tada koža gubi sposobnost da zadržava vodu, i postaje suva, i sa smanjenom elastičnošću. Upravo zbog toga se koristi u borbi protiv znakova starenja. Njeno drugo, bitno svojstvo je da zadržava vodu, i samim tim održava hidrataciju na normalnom nivou. To nas dovodi do zaključka, da je zbog toga idealna za zimsku negu, i to je razlog zašto ova krema nije masna i gusta, kako smo navikli kod krema namenjenih zimskoj nezi.
Nešto više o korišćenju kreme, kao i o tome kako zapravo aktivne supstance dolaze do željenih mesta, pročitajte u nastavku teksta.


Cena ove kreme je 1440 dinara, a sadrži 200 ml. Ambalaža je klasična za Estar, sa nešto izmenjenim fontom koji i sam podseća na zimu, i na pahulje.
Miris je vrlo puderast, nežan i topao. Kao nekakav bebi puder, i asocira na toplu pižamu, i ušuškanost. On se zadržava na koži nekoliko sati, a ukoliko se krema nanosi uveče, čitava posteljina miriši na nju.
Tekstura je vrlo lagana, što jeste neki vid iznenadjenja, jer se očekuje nešto gušće i teže. Brzo se upija, i ostavlja kožu jako nežnom i mekanom. Ne ostavlja masan trag, i možete se obući nakon nanošenja.
Krema je namenjena suvoj, i jako suvoj koži. Specijalno je dobra za zimsku negu, jer nam je tada svima koža u lošijem stanju, nego inače. Sadrži i ši puter, ulje jojobe i arganovo ulje.

Ono što je moja prva pomisao bila jeste kako će krema doći do dubljih slojeva kože. Poenta jeste da napravite dobar, i detaljan piling, kako bi koža što bolje apsorbovala kremu. Piling je jako bitan iz razloga što tako skidamo izumrle ćelije kože koje su grube. One pokrivaju funkcionalne ćelije, i tako onemogućavaju upijanje, i delovanje kreme. Kako ova krema sadrži i hijaluronsku kiselinu, koja aktivno deluje, vrlo je bitno osloboditi površinu kože.



Koristila sam je i sa i bez pilinga. Koža je bila mekana i bez njega, ali sa njim je efekat jači, posebno na izuzetno suvim delovima kakvi su kolena, laktovi i stopala. Za njih sam koristila F1 detox piling, i sjajno idu zajedno.

Što se mene tiče ova krema je zaista dobar proizvod, ali mislim da postoji par stvari na koje možda treba da obratite pažnju. Prvo jeste da je miris vrlo subjektivna stvar, i iako se meni dopada, i podseća me na bebi kreme, svako ima drugačije afinitete. Druga stvar je što sadrži parabene, za koje znam da se vode mnoge diskusije.

Sastav: voda, glicerin, ši puter, tricetaret 4 fosfat, ulje jojobe, cetearil alkohol, arganovo ulje, dimetikon, cetearil etilheksanoat, amonium akrilodimetilltaurate/VP kopolimer, miristil miristat, ciklometikon, natrijum hijaluronat, talk, parabeni u fenoksietanolu, miris, tetranatrijum EDTA.



F detox foot piling

Kremu sam za negu suvih delova tela koristila u kombinaciji sa ovim pilingom.
Takodje sadrži 200 ml, a cena je čini mi se oko 500 dinara.
Čim skinete poklopac zapljusnuće vas miris kamilice i lavande, i to vrlo snažan i bogat. Što nije ni čudo ako pogledamo sastav i vidimo da se kamilica nalazi na drugom mestu, odmah iza vode. Sve to mi nekako baš pruža osećaj spa tretmana. Kao što je već poznato, miris lavande ima opuštajuće dejstvo.
Tekstura je želatinasta, sa dosta sitnih zrnca. Nanosi se kao i svaki drugi piling, a čestice su malo gublje. One se ne rastvaraju u vodi, i kada završite, samo ih isperete.
Pogodan je za piling stopala, i zadebljenja kože, i sasvim dobro obavlja svoj posao.

Što se sastava tiče, kao što sam već spomenula, na 2. mestu je Matricaria chamomilla, što je latinski naziv za kamilicu. Odmah iza nje je Hamamelis virginiana, poznata po umirujućem efektu.
Sledi peg 7 glyceryl cocoate, lavanda, sodium hydroksid, propylen glycol, carbomer, parabeni, kvarcni pesak.






Da li ste probale neki od ovih proizvoda? :)

*PR proizvod, što ne utiče na iskrenost moje recenzije.

You Might Also Like

4 коментара

  1. Proizvodi mi se čine jako dobri, ali na žalost nisam ih probala? Gdje si ih kupila/dobila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogu se naručiti preko njihovog sajta (estarcosmetic.com), ili kupiti u njihovoj radnjici u Novom Sadu. :)

      Избриши
  2. Probala sam kremu i stvarno je dobra, ali slazem se da miris nekima moze zasmetati.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels