Bourjois Healthy Mix tečni puder i Healthy Balance puder u kamenu

06:32


Verujem da ste već čitale puno puta o ovom tečnom puderu, probale ga, ili makar čule za njega. Što se mene tiče isprobavam ga već par meseci, ali recenziju odlažem već neko vreme jer nisam bila na Ti sa njim. U isto vreme sam kupila i kameni jer su bili na odličnom popustu.
Ovo je sigurno najhvaljeniji puder drogerijskog ranga, a ja vidim i zašto. Odmah me je privuklo to što je na bazi voća, i što bi trebalo i da neguje kožu. Svakako da treba staviti kremu pre pudera, ali puderi često znaju biti teški i isušivati lice.
Piše da je trajnost 16h, ali naravno, testiranje je takvo da osoba ne dira prstima lice, ne jede, ne trči, na idealnoj je temperaturi... Tako da sate odmah prepolovite.

Sadrži: - kajsiju za blistav izgled,
            - dinju za hidrataciju,
            - jabuku kao antioksidans.

Odmah da napomenem da je miris predivan i voćni. Nekako vas osveži u trenutku dok ga stavljate, a podseća me na Garnier Triple activ dnevnu kremu.

Cena je oko 1500 dinara, 30 ml.

Dolazi u 6 nijansi kod nas, i čini mi se da sve imaju žućkast podton. 
Moja je najsvetlija, 52 Vanille što bi mi preko zime odgovaralo, mada bi mi sada trebala tamnija nijansa.

Ambalaža je staklena sa pumpicom, i jednostavna za korišćenje. Otprilike jedan do dva pritiska na pumpicu su dovoljna za celo lice.

Namenjen je suvoj i normalnoj koži kojoj bi ja mislim bio idealan. Razlog zašto dugo nisam mogla da formiram pravo mišljenje jeste zbog toga što je moja koža normalna ka mešovitoj. Medjutim, kada ga uklopim sa puderom u kamenu bude predivan stvarno.
Tekstura je srednje gusta, možda malo više tečna. Lako se razmazuje, ne suši se brzo, i jednostavan je za nanošenje. Ostavlja zdrav sjaj na licu, tkz. dewy završnicu. Lice je blistavo, sjajno i hidrirano. Milina jedna.
Vrlo je lagan, a prekrivanje mu je slabo ka srednjem.
Ono što mi se jako dopada jeste što nema SPF. Postalo je teško pronaći puder bez njega, a kako obično negde izlazim kada ga stavim i slikam se, na fotografijama mi lice ispadne belo, što mi se ni malo ne dopada. Ovaj puder se lepo slika, i to mu je veliki plus.



Osećaj na licu je svežina, i energija. Stapa se sa kožom, jako prirodno izgleda i ne naglašava suve delove lica.
Dugotrajnost bi na suvom licu bila dobra. Na mom normalnom ka mešovitom licu ipak kroz 2-3 h prosija, ali ukoliko koristim i kameni puder traje par sati više.
Ne bih ga preporučila mešovitom licu koje se jako brzo zasija bez dobrog mat pudera preko, a osobe sa masnom kožom mogu da zaborave na njega, jer iako je sjajan puder, prevelika muka bi bila svakih tridesetak minuta popravljati ga.
Dopada mi se i što ne oksidira, ne menja nijansu nakon stavljanja i ravnomerno se skida. Takodje, ne ostavlja fleke na odeći, rukama i ostalom kao što neki puderi znaju.
Moram da napomenem i da je jako lagan i da zaboravim da sam ga stavila.
Nije mi izazvao nikakve iritacije, a lice mi je blago osetljivo.


Dobre strane: - miris (mada ovo može nekome i smetati),
- sadrži voćne ekstrakte,
- hidirira lice,
- ne oksidira,
- odličan za suvu kožu,
- lagan je,
- nijansa se stapa sa tenom.

Loše strane: - nije za masnu kožu,
- nijanse nisu naklonjene hladnom podtonu kože.

Sastojci su jako sitni, tako da ću ih iskucati.

Sastojci: 
Aqua (Water), Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Aluminium Starch Octenyl Succinate, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Disteardimonium Hectroite, Disodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Alcohol Denat, Parfum, Propylene Glycol, Panthenol, Aluminium Hydroxide, Silca, Glycerin, Pyris Malus (Apple) fruit extract, Sodium Hyaluromate, Cucumus Melo (Melon) fruit extract, Prunus Armeniaca (Apricot) fruit extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Pantolactone, Sorbic Acid i može sadržati Cl 77891, Mica, Cl 77491, Cl 77499, Cl 77007.



Za nas koji ne želimo da odustanemo od ovog pudera, a imamo mešovitu kožu tu je Healthy Balance puder u kamenu. 
Obećava lak i prijatan osećaj na licu, bez efekta maske, da ne isušuje kožu i drži lice matiranim i do 10 h (ponovo prepolovite). Sa ostalim svim se slažem.

Takodje sadrži ekstrakte kajsije, dinje i jabuke (?) čija je slika na kutiji, ali ih nema u sastavu. Na našoj deklaraciji pišu ekstrakti ličija, nara, i goji bobica, dok ako se pažljivo zagledate na originalnu deklaraciju videćete da ipak sadrži ekstrakte kaki voća (azijsko voće koje izgleda kao nešto izmedju jabuke i paradajza) i ekstrakt juzua (koje takodje dolazi iz Azije).
Sad vi izaberite šta vam se svidja da sadrži..

Cena je oko 1000 dinara, i sadrži 9 g što je neki standard.

Dolazi u 4 nijanse, moja je 52 Vanille, koja mi odgovara uz 52 tečni puder.

Ambalaža je jednostavna i funkcionalna. Unutra je dovoljno veliko ogledalo, jedino mi smeta što nema neki sundjer u sebi, ili bar mesta za isti.

Miris je isti kao i kod tečnog pudera, voćni i prijatan.
Tekstira je fina, sitno mlevena, ne trusi se i jako lepo prijanja uz lice. Jako je lagan i ne stvara efekat maske. Ne isušuje kožu, niti izgleda brašnjavo. Ovo je zapravo jedan od najboljih kamenih pudera koje sam probala.
Što se matiranja tiče, matira sasvim dobro, neka sigurna 4h ste mirni ako imate mešovitu kožu, na masnoj bi manje izdržao.
Sjajan je i za fiksiranje tečnog pudera i korektora, i tako i oni duže traju. Nije mi izazvao nikakve iritacije.
Volim da ga nanosim velikom četkom za puder u prahu, jer tako ostavlja tanak sloj, mada se može nanositi i sundjerom, ili nekom drugom četkom.


Dobre strane: - miris,
- ogledalo,
- lagan je,
- matira,
- nije brašnjav, niti stvara efekat maske,
- tekstura je jako fina i ne trusi se,
- nijansa je prirodna,
- fiksira tčni puder,
- izgleda prirodno.

Loše strane: - za masnu kožu bi trebalo češće popravljanje,
- zbog praktičnosti i popravljanja u toku dana mu fali sundjer.

Sastojci:
Talc, Nylon-12, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Kaolin, Isostearyl Neopentanoate, Diphenil Dimethicone/Vinyl Diphenyl Dimethicone/Silsesquioxane Crosspolymer, Zinc Pca, Methylparaben, Parfum, Tocopheryl Acetate, Zinc Stearate, Aqua, Butylene Glycol, Propylparaben, Diospyros Kaki fruit extract, Citrus Junos fruit extract, može da sadrži Cl 77007, Cl 77499, Cl 77891.


Sve u svemu ja sam prilično zadovoljna sa oba pudera. Malo je duži post, ali to je zato što sam se trudila da ništa ne izostavim.

Da li ste probale ove pudere? Da li vam odgovaraju? :)

You Might Also Like

18 коментара

  1. Vec par godina koristim ovu kombinaciju i moram da priznam da sam prezadovoljna!
    Kako svi hvale Rimmel Stay Matte, kupila sam ga i probala ga umjesto Healthy Balance pudera u kamenu i apsolutno ne shvatam zasto je Rimmelov toliko popularan. Nos mi nije drzao pod kontrolom ni 2 sata a uopste nije izgledao prirodno na licu. Healthy Balance je mnogo finije samljeven i predivan je na dodir (dok mi je Rimmelov dosta brasnjav), po meni bi mu jedina mana bila sto se jako brzo trosi.
    Koristila sam i Healthy Mix Serum kojim sam bila prezadovoljna jer je bio izuzetno lagan na licu, ali kod nas su prestali da uvoze nijansu 52, pa sam presla na obicni Healthy Mix koji mi je takodje fantastican, a kad mi treba manje prekrivanja, koristim Vichy BB kremu u kombinaciji sa Healthy Balance puderom (Vichy i Rimmel se nikako ne slazu, lice izgleda kao americka Dolina smrti).
    U svakom slucaju, odlicna recenzija, slazem se sasvim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Dea-
      Nisam probala Rimmel, ali i ja sam čitala mnogo pohvala za njega. Čini mi se da sam čitala da je Serum bolji za masnu i mešovitu kožu, pa ga ne bi bilo loše probati. :) Hehehe, duhovita si. :D Hvala ti! :))

      Избриши
  2. Ja ne koristim tecne pudere na dnevnoj bazi, koristim CC kremu trenutno, ali za neku posebnu priliku kada mi treba veca pokrivenost, moj izbor je Healthy Mix Serum. Imam suvu kozu i prezadovoljna sam njime! Koristim i Healthy Mix korektor trenutno, stvarno sam zadovoljna celom tom linijom proizvoda. Odlicna recenzija, veoma informativna! Ako ne budem mogla ponovo da nadjem Healthy Mix Serum u nijansi 52 kada ovaj potrosim, verujem da cu preci na "obican" Healthy Mix :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Teodora-
      Drago mi je da ti odgovaraju. Hvala ti! :)) Nisam probala korektor, ali ga svi toliko hvale da ću morati. :)

      Избриши
  3. Koristila sam i koristim oba, i prilično sam zadovoljna :).

    ОдговориИзбриши
  4. Ja već duže vreme koristim ovaj healthy mix tečni puder i jako sam zadovoljna. :)

    ОдговориИзбриши
  5. -Koma Bunny-
    Jedan od retkih pudera da većini odgovara. :))

    ОдговориИзбриши
  6. HM tecni obozavam, godinama ga koristim, a verovatno kupujem i ovaj kameni. Super je sto pises i listu sastojaka! Blog ti je divan. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Kovrdžava Kosa-
      I meni se čini da ću nastaviti da ga kupujem. :) Hvala ti puno, to mi mnogo znači! :)) Nije mi potpuna recenzija bez liste sastojaka, i ja volim uvek da je pročitam. :)

      Избриши
  7. Imam i koristim oba, obožavam ih! :) Pre par dana mi se kameni polomio, ispustila sam ga, ali ga i dalje koristim (da je neki drugi u pitanju, sigurno bih ga bacila). Jedinu zamerku imam za pakovanje tečnog, baš brzo mi se "izliže" i izgleda ružno...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se jako dopadaju! :) Joj šteta, verujem i da bih i ja isto uradila. :) Meni se nije izlizalo, ali se jako brzo prlja. :/

      Избриши
  8. Joj, ja sam imala neki Bourjois tecni puder, ne znam da li je ovaj, ali mi sve izasle fleke po licu, i od tad me strah da probam neki njihov drugi.. Ni sa maskarama njihovim nisam nesto zadovoljna :( A opet imam jedan omiljeni karmin njihov i volim njihova pakovanja.. E, prokleto zensko, kad stalno gledam ambalazu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf :/ Žao mi je što ti se to dogodilo. :/ Maskare nisam probala. :) Haha, pa i ja isto tako. Mada, ovi puderi i CC krema su mi odlični od njih. :)

      Избриши
  9. ne znam sto su im takve nijanse, meni je 53 delovala odlicno za kameni kada sam probala na ruci, a na licu dobije neku narandzasto zuckastu boju, vanilla deluje svetlo dosta ali mi se cini da se stopi i ne vidi...

    ОдговориИзбриши
  10. Da li moze negde da se nadje 52 nijansa od HM seruma. Bas bih zelela da njega kupim,imala sam tamniju 56 za leto i super je ali ne znam da li je ovaj puder isti kao i taj serum :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ima li šanse da se sada pronađe neka povoljnija opcija pudera(hm foundation) Znam da je bio oko 1000 na akcijama, sada je 1800 na sajtu Jasmin parfimerije. Ima li neko Info gde je on malo jeftiniji?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda u nekoj manjoj parfimeriji. Još uvek nisam naišla da je negde jeftiniji. :/

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels