Omiljeni parfemi

13:42




Jedna od mojih velikih ljubavi su parfemi.. Probala sam ih dosta, i zadrzala se na 3 omiljena. Primetila sam da mi ne odgovaraju citrusni mirisi, ali ni oni teski, ,,zagasiti". Primetila sam i da mi je miris vanile omiljeni. :)
Mislim da se ukusi vremenom menjaju i da se sa godinama menjaju i parfemi. Ali ono sto ostaju su secanja. Kada osetite miris nekog starog vaseg parfema (kao sto se npr.desava sa mirisom kolaca) seticete se perioda kada ste ga nosili i ljudi koji su vas tada okruzivali. Jesam melanholik i priznajem to, ali verujem da se to i drugima desava. :)

1.parfem koji mi je i omiljeni je Christina Aguilera By Night. Mozda je i izvikan, cest parfem,nisam sigurna, ali mi stvarno odgovara. Imam ga vec godinama i ne znam vise ni sama koliko sam bocica potrosila. Probala sam vecinu ,,njenih" parfema, ali mi ni jedan nije lep kao ovaj.
Glavne note su: vanila, crvena jabuka, amber i sandalovo drvo.


2. je Versace Bright Christal, koji je bas jedan od onih koji vracaju vreme. Za mene je to miris nade. Secam se kako sam ga jos kao mala mirisala u parfimerijama i secam se kada sam ga dobila od jako drage osobe kojoj sam sve to pricala.
Glavne note su: Magnolija, yuzu, bozur, lotus i mosus.


I 3. je Chanel Mademoiselle
Malo jaci i markantniji parfem u odnosu na prva 2, ali mi se svidja njegova jacina.
Glavne note su: Narandza, paculi, turska ruza, mimoza, vanila i mosus.


Koji su vasi omiljeni parfemi? :)

You Might Also Like

25 коментара

  1. Bright crystal je meni nekako miris moje mladosti, toliko sam ga zelela i skupljala dugo pare da ga kupim. I dalje ga cuvam, bas mi je poseban. Kad god ga nosim uvek dobijem puno komplimenata. Divan, nezan, zenstven i vrlo postojan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja mislim da je bas poseban miris. :) Stvarno je opijajuci miris, nema osobe koja ne pita koji je to parfem kada ga oseti. :)

      Избриши
  2. Od ovih nemam ni jedan, ali je moj trenutni favorit ,,Midnight Fantasy'' od Britney Spears. Mnogo je sladak i vockast - pravi letnji. :) Sledeci koji zelim je Lancome Hypnose. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala taj od Britney, a Lancome mi je nekako klasik koji uvek treba imati tu negde, a i uvek imaju kvalitetne parfeme. :)

      Избриши
  3. Uh, ja ti ih imam nekoliko, bolje da ne nabrajam - Guerlain, Dior, Chanel, Zara... Sviđaju mi se tvoji parfemi :D Imala sam Chanelov Coco Mademoiselle, a ovaj Cristinin želim probati, imam onu običnu (dnevnu) verziju već godinama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja tu dnevnu verziju, ali mi se ova mnogo vise svidja. Vidim po tvojim parfemima da imas bas lep ukus :))

      Избриши
    2. Onda ću svakako probati i ovu "noćnu" verziju :D
      Hvala ti :D

      Избриши
  4. Nadam se da cu uskoro postati vlasnica mademoiselle, vec dugo mi je zelja, i divan je ,on je meni bas nezan pravi damski parfem. Ali za sad najomiljeniji mi je Chloe

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste stvarno, zavidim ti :)) Ja sam ga potrosila, i pocecu da skupljam parice za njega.. :))

      Избриши
  5. Volim sve tvoje omiljene parfeme ;)

    Trenutno sam luda za Chanel Chance <3 :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas mi je drago :)) Nisam ga probala, ali verujem da je lep, svi su mi njihovi divni :))

      Избриши
  6. Jao, ja nemam omiljeni trentno. Volim dosta parfema a od tvojih mi se sviđa Versace :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi to i od godisnjeg doba, i ja sam pre 100 parfema izmenjala :)) Divan je stvarno :))

      Избриши
  7. Meni je The one omiljeni a leti Chloe love florale. The one sadrzi vanilu pa ga probaj.

    ОдговориИзбриши
  8. Kako sam ovaj post preskocila? :) Parfemi i nakit su moje 2 velike ljubavi. Ahh.. ^_^
    Trenutno imam zalihe raznoraznih parfema, ali to je samo zato sto mi vecina njih brzo dosadi i zato sto mi sve zavisi od raspolozenja. Znas i sama, nekad neki prijaju, a nekad ne.
    Probala sam ova tvoja sva tri, ali nemam od njih nijedan, tako da, ne mogu bas da sudim. I ja volim citrusne i vanila parfeme, i volim gurmanske, i sve one sto zovu "pojedi me", ali volim i da ih menjam. Poslednjih meseci su mi omiljeni "crni" parfemi. Znaci, parfemi koji su u crnim jednostavnim bocicama ili na njima pise noir :) Oni uglavnom mirisu luksuzno, na jasmin, orhideje i ostale bogate note, i prilicno su jaki. Bulgari jasmin noir, Versace crystal noir i Tom Ford black orchid. Inace, otkrila sam neki Estee Lauder private collection kad sam bila u Becu, ima ga u 3 verzije sa nekim poludragim kamenjem na zatvaracu, al ga nema u Srbiji. :)
    A da. Moram da kazem da mi je jedan od omiljenih mirisa zapravo dezodorans Fa Ice tea, koji vec 15 godina ne mogu da nadjem, a mirise na ledeni caj od breskve. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam stvarno. :D :* I ja isto, ali u poslednjih par godina sam verna uglavnom 1 parfemu. :D Imam ih dosta koji su mi u steku ako ih opet pozelim. :D Da znas i meni se u poslednje vreme javila zelja za tim jacim pafemima. Koji mi preporucujes? :)
      EL zvuci predivno! :) Hehehe ne znam koji je, nisam ga probala. :D Obozavam tvoje komentare, daj napravi blog volela bih da te citam. :)))

      Избриши
    2. Jel' znas da sam razmisljala o tome? Ali vec ima puno blogera, a i to oduzima toliko vremena :) A ja volim i pratim toliko stvari da ne bih mogla da pisem samo o jednom :)
      Mada bih volela i da upoznam blogerke, sve ste mi toliko slatke i divne ^_^

      :*

      Избриши
    3. Jao kako si mila. :* Mislim da bi vodila sjajan blog. :*

      Избриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels