H and M Naked paleta

06:07


Planirala sam drugi post za danas, ali pošto ovaj već dugo najavljujem, i dosta vas je zanimao, a i trenutno je sniženje u H&M, odlučila sam da prvo njega objavim.
Odmah na početku da kažem da od kada sam kupila ove senke ne ispuštam ih, a zašto, saznajte u nastavku.
Najviše volim neutralne nijanse senki, i njih nekako i najviše koristim. Imam dosta paleti sa ovakvim bojama, ali nekako uvek se ponovo ,,zalepim" za slične. Najpraktičnije su, mogu se koristiti i za dnevnu i za večernju šminku, i kombinovati i sa jarkim karminima.
Cena ove palete je samo 4.99 €, i stvarno se isplati probati je. Sadrži 5 senki koje su zajedno teške 7,5g. Postoji još i kombinacija tamnijih braon i ljubičastih, ako se dobro sećam. Ono što je svakako mana, to je da se ne može kupiti kod nas. H&M nam još uvek nije uveo i kozmetiku. Nadam se da će i to stići kod nas uskoro.

Ova paleta je namenjena diskretnom šminkanju, mada se intenzitet boja može nadogradjivati. Senke su uglavnom hladnog podtona, mada primetićete da su svi zastupljeni. Neke su mat, a neke sadrže sitni shimmer, odnosno sjaj. Pigmentovanije su na očima, ne nešto jako, ali dovoljno. Sa bazom su odlične.
Truse se minimalno, mekane su, i lako se nanose. Vrlo lako se blendaju, što mi se posebno kod njih dopada. Trajnost je takodje super, pogotovo sa bazom. Sa njom traju čitav dan bez pomeranja. Moram da naglasim i da nemam masne, niti spuštene  kapke, tako da nisam sigurna kako bi se na njima ponašale. 
Pigmentacija im nije jača strana, medjutim nije ni preslaba. Što se dnevne šminke tiče, meni lično je sasvim dovoljna, a sa bazom se dosta pojačava. Svetlije nijanse su, kao i obično, slabije pigmentovane.


Kao što već rekoh, sadrže 5 vrlo nosivih nijansi koje se posebno lepo reflektuju na veštačkom svetlu. 



Prva, i najsvetlija nijansa je mnogo lepša uživo. Na dnevnom svetlu deluje kao da je potpuno bela, ali nije. U sebi sadrži vrlo sitne zlatne i svetlo roze šljokice, i idealna je kao highlighter senka, ispod obrva i u unutrašnjem delu kapka. Jako, jako lepa nijansa, i teška za pronaći. Žao mi je što ne može da se uhvati fotoaparatom.
Druga je u potpunosti mat, svetla boja ,,kože". Ona je ona osnovna i bazna senka svakog diskretnog šminkanja očiju. Nju koristim svaki dan, i mislim da ću je i najbrže potrošiti. Jedna od onih senki koje svaka devojka mora imati.
Treća je prelepa zlatna nijansa sa još puno sitnih, zlatnih šljokica. Zbog ove senke mislim da je paleta odlična i za neku jaču šminku.



Četvrta je hladna, tkz. taupe, nijansa izmedju braon i sive. I ona sadrži sitne šljokice, ali vrlo neprimetne na očima.
I peta (žao mi je što nemaju imena) je još tamnija nijansa, takodje izmedju braon i sive. I ona sadrži sitne šljokice, i nekako uokviruje i upotpunjava ovu paletu na pravi način. Ona se, kao i ostale, lako nadogradjuje.


Verujte mi na reč kada vam kažem da su bolje pigmentovane na kapcima, a pogotovo sa bazom. :)



Dobre strane: - čvrsta ambalaža,
- cena,
- izbor nijansi,
- mat i nijanse sa šljokicima,
- lako se kombinuju,
- toplog, neutralnog i hladnog podtona su senka, tj. svi su zastupljeni,
- može se koristiti na više načina, i sa drugim paletama.

Loše strane: - sadrži parabene,
- dostupnost.

Sastav svake senke je različit, ali sve sadrže methyl i propylparaben.

Da li ste probale nešto od H&M kozmetike? :)

You Might Also Like

9 коментара

  1. Malo previs simerasto za moj ukus, fali mi tu nekoliko mat nijansi, ali za tu cenu - superiska. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Tijana LeClaire-
      Slažem se, bila bi finija da je cela mat, medjutim nisu stvarno toliko strašne. :))

      Избриши
  2. Lijepa je, volim neutralna sjanila, ali mi je too much shimmera :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Mell's corner-
      Slažem se da možda ne opravdava naziv ,,Naked", medjutim, shimmer se ne vidi toliko kada se nanesu. :)

      Избриши
  3. Već ti rekoh da je obožavam i nadam se da će vrlo brzo uvesti H&M kozmetiku kod nas. Imam baš dosta njihovih paletica i prezadovoljna sam :) Super su slike!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Le prettiness-
      I ja se nadam, bukvalno sam 10 minuta birala šta ću da kupim. Drago mi je da se i tebi dopadaju. :) Hvala ti. :*

      Избриши
  4. Imam njihovu nude eyes paletu. Sadrži tri sjenila za oči i tri za obrve. Super su mi za svaki dn, ali je slaba pigmentiranost dvije svijetlije nijanse za oči, a vidim da je i ovdje to slučaj. Inače, za tu cijenu su super :D
    U ovoj paleti su stvarno divne boje, takve volim koristiti svaki dn

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Sweet About Me blog-
      Imam i tu paletu, i planiram i o njoj da pišem. :)) Slažem se da je slabija pigmentacija, ali takav je slučaj i kod ove. Medjutim, pošto ih uglavnom koristim sa bazom, ne smeta mi to toliko. :) I meni se obe paletice baš dopadaju. :)

      Избриши
  5. Mnogo lepa paletica :))
    Babylips giveaway kod meneeee http://kapege23.blogspot.com/2014/11/happy-birthday-to-my-blog-babylips-g-i.html <3 <3

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels