Alverde Vanille Mandarine body butter

00:20

 

Ovaj puter za telo sam dugo tražila, pažljivo motrila na policu u DM-u, i proveravala da li je stigao. Onda sam otišla u Hrvatsku i tamo me je mirno čekao. Kod nas je tek kasnije stigao, ali nema veze, bitno je da je sada tu.
Cena je oko 450 dinara za 200 ml, a kao što već verovatno znate Alverde proizvode možete pronaći isključivo u DM-u. Kutijica je čvrsta, i ima i zaštitnu foliju, tako da ste sigurni da ste dobili neotvaran proizvod. U pitanju je limitirana serija, i nisam sigurna koliko još dugo će se moći pronaći.
Miriše definitivno više na mandarinu, nego na vanilu i baš je osvežavajuć. Vanila mu verovatno daje notu mekoće, jer nije tipično citrusan miris. Miris se zadržava dugo na koži, i nije ni malo težak i zagušljiv. Naravno, miris je uvek stvar ukusa, ali verujem da bi se većini dopao.

Tekstura mu je kao maslac, lako se razmazuje i relativno brzo i upija. Mažem ga pre spavanja, pa se ne brinem za koliko vremena će se upiti. Preporučujem da se tako nanosi, jer je puter u pitanju i masniji je od ostalih losiona i mleka za telo. Vrlo lepo neguje čak i suvu kožu, i koža je nakon mazanja mekana, nežna i svilenkasta. Mislim da će preko zime biti idealan za sve tipove kože, a suvoj koži bi odgovarao preko svih godišnjih doba. 
Ako bih napravila komparaciju Alverde putera za telo sa bobičastim voćem iz prošle LE kolekcije i ovog, rekla bih da je ovaj masniji i više kao maslac, dok onaj teksturom podseća na jogurt.


Ono što ga izdvaja od drugih putera, i što garantuje njegovo delovanje je svakako njegov sastav. Ne sadrži sintetičke mirise, boje niti konzervanse. Sirovine su iz kontrolisanog biološkog uzgoja. Sadrži puter semena kakaa, ši puter, maslinovo ulje, ulje kanadske uljane repe, vodu mandarine, ekstrakt vanile, orahovo ulje, ekstrakt narandže i suncokretovo ulje. Meni se sastav jako dopada, posebno što se sve nalazi visoko na listi. Piše i da je ši puter poreklom iz Burkine Faso.

Sastav: Aqua, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Alcohol*, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Theobroma Cacao Seed Butter*, Butyrospermum Parkii Butter*, Olea Europaea Fruit Oil*, Canola Oil, Xanthan Gum, Citrus Tangerina Fruit Water*, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Juglans Regia Seed Oil*, Citrus Aurantium Dulcis Peel Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**, Citral**, Geraniol**, * ingredients from certified organic agriculture, ** from natural essential oils.


Dobre strane: - miris, 
- ambalaža,
- tekstura,
- nega,
- odličan je i za suvu kožu,
- sastav.

Loše strane: - nema.


Da li ste probale ovaj puter? :)

You Might Also Like

5 коментара

  1. Iako nisam fan Alverde proizvoda, ovo zapisujem na listu za kupovinu ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je bio malo previše gust i dugo se upijao... Doduše imala sam ga prije par godina, možda su i popravili formulu u međuvremenu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Lil'Mee-
      Moguće je da su izmenili malo i sastav sa ambalažom, često to rade. :)

      Избриши
  3. Nisam probala losione, ali sam čitala da je odličan sa kakaom čini mi se. Obično oni jesu slabiji, baš zbog toga. :) Šteta pa su im puteri LE, mada sam videla neki novi, roze pakovanje, i bila sam na ivici da ga kupim. Medjutim, imam ih baš dosta trenutno nepotrošenih. Čini mi se da je i taj baš fin. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels