Zoeva Eclectic eyes recenzija

05:04


U našu Sephoru je stigla i Zoeva, dosta tiho i neprimetno. Zoeva je brend koji želim da probam godinama, i drago mi je da je konačno došao i kod nas. Danas vam pričam o njihovoj novoj paleti koja je zvanično izašla pre svega nekoliko dana. Svakodnevno je testiram nekih 10ak dana, i kupila sam je sasvim slučajno, neznajući da je tek stigla. U pitanju je Eclectic eyes. To je jedina paleta u koju sam se iste sekunde zaljubila i poželela da je imam. Izbor nijansi je neobičan i prelep, tekstura je puterasta, ali hajde da se bacimo u svaki detalj pojedinačno. Limitirano je izdanje. Toliko je "sveža i nova" da nisam pronašla ni jednu njenu recenziju.





Pakovanje je meni prelepo, ekscentrično i deluje kao rad nekog umetnika. Uklapa se uz same nijanse senki, i nećete se razočarati kada je otvorite. Umesto ogledala tu je natpis ,,Let your eyes say what your lips cant". Dolazi u kartonskoj kutiji, i sama paleta je od čvrstog kartona. Što se mene tiče, to je plus jer je lagana, i pogodna za putovanja. Verujem da su štedeli na pakovanju, a ne na kvalitetu senki što je uvek za pohvalu. Unutra dobijate i čvrstu zaštitnu foliju. Zatvara se na magnet, i ne otvara se sama.

Paleta sadrži 10 senki različitih završnica. 6 senki teži 1,7 g, a četiri 1,3 g (15,4 g ukupno). To je dosta više nego u nekim drugim paletama. Kao referencu ću ostaviti ABH Modern Renaissance čije senke teže 0,7 g (9,8 g ukupno).
Cena joj je oko 3200 dinara.

Nijanse su jako dobro osmišljene. Sa njima možete postići ogroman broj kombinacija. Kako toplih, tako i neutralnih i hladnih. Sadrži 3 mat, 3 šimer, 2 šimer/duohrom, 1 metalik, i 1 gliter nijansu. Kao što vidite dobijate i veliki izbor završnica.
O svakoj ću vam posebno pisati, ali generalno tekstura im je puterasta, mekana i lako se blendaju. Takođe, sve su vrlo pigmentovane. Neke od njih se truse, ali meni to ne smeta. Trajnost je odlična. Kako ih stavim, ne mrdaju sve dok ne skinem šminku. Kao bazu sam koristila i korektore, i baze za senke, a većina najbolje funkcioniše sa NYX lepkom za gliter.
Dosta su mekane i potrebna je vrlo mala količina jer su toliko mekane da se razmazuju i lako je preterati sa količinom.




Prvi red

Limitless motions je mat bež nijansa. Opisuju je kao antique mauve rose. Deluje da je svetla, ali nije. Za one sa tamnijim tenom može da bude bazna senka, za nas sa svetlijim je sjajna kao tranziciona nijansa. Sa njom ne možete da pogrešite i preterate i preko nje je kasnije lako dodavati tamnije boje.



Language of light je metalik po meni, može se reći i šimerasta, negde je na prelazu. Zanimljiva je nijansa, roze zlato sa vrlo sitnim srebrnim šimerom. Puterasta, mekana, stvarno predivna.



Portraiture je izuzetno pigmentovana kraljevsko ljubičasta sa zlatnim odsjajom. Kada je stavite na kapke, nekako ukrade sve poglede, i pored nje je sve manje primetno i značajno.



Nuanced Brushstrokes je takođe jako pigmentovana duohrom senka. Osnova je između tirkizne i plave u kombinaciji sa zlatnom. Često je stavim u uglove oka jer daje vrlo neobičan ton.



No parti pris je mat zagasito tamno plava, gotovo siva nijansa. Na prvi pogled vam verovatno nije zanimljiva kao ostale, međutim, kada krenete da koristite paletu shvatite koliko je važna jer daje dubinu, i stapa ostale boje. Takođe, to je nijansa koja se ne viđa tako često.





Drugi red

Photogenic Painting je mat smeđa, vrlo korisna u svakoj paleti, posebno u ovoj. 



Catalyst of creation je zlatna-bež, tamna šampanjac nijansa. Rekla bih da je satenske završnice, a opisuju je kao metalik.



Illusory je bakarna karamel sa zlatnim šljokicama.



Dimensional play je duohrom zagasita tamno zelena sa zlatnim šljokicama.



Recoded luxe je možda i najzamiljivija u čitavoj paleti. Mat crna sa tirkiznim gliterom. Prelepa. Za nju je važno da imate lepljivu podlogu, da bi se i gliter lepo zalepio. Za smokey eyes je predivna, preko čitavog kapka ona, i siva u pregibu i imate šminku za veče.




Nuanced Brushstrokes je toliko mekana da mi se pomerila dok sam fotografisala swatch. Zato je najbolje nju nanositi na lepljivu podlogu u vrlo maloj količini. Takođe, mnogo su lepše boje uživo na koži, swatch ovde nije toliko relevantan. Osvetljenje me nije volelo dok sam ih slikala. Ukoliko uspem bolje da ih uslikam, ubaciću vam dodatnu fotografiju.



Sa paletom sam prezadovoljna, što zbog zanimljivih nijansi i završnica, što zbog neobične teksture. Mislim da je predivan poklon, i da je sjajna paleta za novogodišnju šminku, i praznike. U moru novih paleta koje svakodnevno izlaze Zoeva je uspela da napravi jednu posebnu što je izuzetno teško, i svaka im čast na tome.

Kako se vama dopada?

You Might Also Like

0 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels