Dolce & Gabbana Pour Femme

05:55


Definitivno jedan od najtežih postova za napisati je recenzija parfema. Počevši od toga da je užasno individualna percepcija svakoga, do toga da ne želim da se tekst pretvori u sladunjavi sastav iz osnovne škole. Što nije teško da se desi, prosto je lako zaneti se u opisivanju mirisa. Ipak, u isto vreme mi je to i jedan od najdražih postova. Nema ih puno, pogotovo ne na našem jeziku, i pre nego što kupim neki volim da pročitam nečije utiske o njemu.
Njegova priča počinje negde 1992. godine kada je kuća Dolce & Gabbana izbacila Pour Femme parfem. 2012. ga je ponovo lansirala, i obogatila njegovu prvu verziju.

Stvarno su pogodili sa dizajnom bočice. Spolja plišan, tamno crveni, a zapravo jasnih linija i bez mogućnosti da se stavi u kalup. Verujem da su takve i žene koje ga nose.
Po meni prelepog izgleda. Jednostavnog, bez previše elemenata, sa svega par detalja uspeli su da ga načine raskošnim.

Njegove glavne note su mančmelou, vanila, malina, sandalovo drvo, cvet narandže, neroli, jasmin i mandarina.
Topao, nežan, zavodljiv, mazan.
Dosta je sladak, ali ima u sebi notu koja vanili daje drskost. Pored slatkoće koja se neminovno oseti, tu je i doza citrusa i drveta. Jedan od mirisa koji bi suprotni pol izabrao kao miris idealne devojke.
Prefinjen.
Mogu slobodno da kažem da nosi neku vedrinu u sebi, i ne mogu da zamislim da ga nosi osoba koja je tog dana loše raspoložena.


Mislim da nije jedan od onih parfema koje ili vole ili mrze. Pre bih rekla da je onaj koji ili obožavate, ili vam je presladak, i indiferentni ste na njega.
Takodje, mislim da je noć njegovo vreme, i da se jednako dobro snalazi i na niskim, i malo višim temperaturama.
Nije napadan, niti jak, i sigurno ga neće osetiti niko ko nije u vašoj neposrednoj blizini.
Kao manu bih mu navela trajnost, jer iako možete da ga osetite i na kraju dana, njegov intenzitet je gotovo neznatan.

Vrlo brzo je zauzeo mesto jednog od omiljenih mirisa. Ukoliko volite parfeme slične meni, vanilu pre svega, bacite pogled na njega.


Da li ste probali ovaj parfem? Kako se vama dopada?

You Might Also Like

0 коментара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels