Le Petit Marseiliais regenerator za kosu

10:05


Napokon vam pišem o svom omiljenom drogerijskom balzamu za kosu. Koristim ga već dobrih pola godine, i odavno sam shvatila da je jedan od najboljih koje sam probala. Na zahtev jedne divne Ljubice, ovaj post vam pišem pre nekih drugih koje sam planirala.

Drago mi je da je brend LPM stigao i kod nas. Bez obzira što je jedno vreme vladala opšta pomama za njihovim proizvodima, ja sam isprobala samo balzam za kosu. Pošto mi se on pokazao sjajno, verovatno bih trebala još po nešto da isprobam.

Postoji više vrsta, a ovaj o kom danas pišem jeste Balzam sa mlekom od slatkog badema i ekstraktom lanenog semena. Namenjen je normalnoj kosi sa lomljivim krajevima. Pomaže da kosa bude mekša, sjajnija i oporavlja je.
Koristi se tako što se nanese na čitavu dužinu i drži 1 minut, a potom ispere.

Cena je oko 250 dinara, za 200 ml, što ga čini vrlo pristupačnim. Dolazi u beloj tubi, i lako se koristi. Volim kada su regeneratori u tubi, i kada je otvor na dnu, jer se tako potroši sav proizvod.

Miris je ugodan, i pomalo me podseća na marcipan. Osećaju se i note badema. Zadržava se u kosi, što lično volim.


Bele je boje, i srednje gustine. Lako se nanosi, i rasporedjuje po kosi. Pravilo je da se drži 1 minut, ali sam ga ja često držala i duže. Nisam ga nanosila u blizini korena.
Već pri ispiranju se primeti koliko je kosa mekana. Lakše se rasčešljava, sjajnija je, i lakše se oblikuje. Kosa nije suva, deluje mnogo zdravije sa posle korišćenja ovog regeneratora. Takodje, ne otežava kosu, što je svima sa tankom kosom posebno važno.

U sastavu je na 4. mestu bademovo ulje, a odmah iza njega i seme lana. Ne volim kada na ambalaži piše velikim slovima kako proizvod sadrži nešto čega ako se pogleda u sastavu ili nema, ili ima u tragovima. Tako da mi se dopada što su može se reći visoko na listi sastava.

Sastav:


Opšti utisak

Ovaj regenerator vam neće u jednom danu oporaviti jako suvu (i oštećenu) kosu. Medjutim, ona će svakako delovati mnogo lepše. Mislim da je idealan za normalnu kosu, blago suvu, krajeve koji nisu preterano oštećeni, lomljivu kosu, kao i kosu koja se lako zapetljava. U svakom slučaju, ako se pronalazite u opisu toplo ga preporučujem


Da li ste probale ovaj regenerator, i ukoliko jeste, kako vam se dopao?

You Might Also Like

10 коментара

  1. Post je sjajan, kao i uvek. Veliki poljubac za tebe draga. :**

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ga probala, ali bih mogla posto teze rascesljavam kosu nakon pranja posto je prirodno loknasta. Obozavam miris badema tako da ako se oseca nota badema to je savrseno :D

    ОдговориИзбриши
  3. Drago mi je da tebi odgovara :). Ja sam se duboko razočarala, samo mi je otežavao kosu, nimalo je nije razmrsio niti mi je kosa bila sjajnija :/.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je žao pa ti nije odgovarao. :(

      Избриши
    2. Isti slucaj, kosa mi je bila teska i jako masna. :|

      Избриши
    3. Pa kako? :/ Meni se kosa baš brzo masti, a to mi se ni jednom nije desilo. :/ Da li si ga stavljala pri korenu kose?

      Избриши
  4. Sviđa mi se kako si ga opisala, i iako sam i dalje veoma zadovoljna omiljenim Insight maskama, probala bih i nešto ovakvo :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels