Letnji must have - šljokice

01:35


Činjenica je da ovo leto bilo drugačije od očekivanog, ali lepše vreme se najavljuje. Toplo vreme zahteva nošenje kratkih majica, šorceva i ostale letnje odeće, kada koža tela dolazi do izražaja. Da bi je dodatno naglasili, i hm....taman ten, koristimo proizvode sa šljokicama. Neko može reći da je to detinjasto, ali zaista divno osveži ten. Ono što ih takodje ne čini igračkama za decu jeste što se sada mogu pronaći proizvodi sa sitnim, suptilnim sjajem.

Ono što morate znati pre korišćenja istih jeste da vam koža mora biti hidrirana, mekana i negovana. Samo na takvoj koži će se sjaj zadržati duže, i neće izgledati veštački. Imala sam momente sa istim proizvodima kada su delovali suvo na mojoj koži, a kasnije su trajali satima i, i dalje davali zdrav sjaj. Kasnije sam shvatila da je to zbog toga što mi je u tom periodu bila suvlja koža.
Dakle, prvo bar par dana se dobro mažite mazalicama za telo.


Multiactiv je verovatno mislio i na taj problem, i napravio losion za telo sa zlatnim šljokicama*. Imaju i verziju sa srebrnim (ili su bar imali), ali više preferiram ove druge.
Očekivala sam velike šljokice, ali baš naprotiv, u pitanju su sitne šljokice koje daju predivan zdrav sjaj telu. Iskreno me pozitivno iznenadio, jer je u rangu sa Sephora uljem u spreju što se sjaja tiče. Otprilike je ista količina šljokica, i dugo se zadržavaju na koži.
Losion se brzo upija, lagan je i nije mastan. Miris je prijatan, po malo puderast, i težak za definisanje, ali svakako mislim da bi se većini dopao.
Cena je oko 200-300 dinara za 250 ml, što je svakako odlično.
Jedina mana je sastav, koji je pun parabena.



Sephora ulje u spreju sa šljokicama je jedan predivan proizvod. Jako je hvaljen, ali sa razlogom. Daje za nijansu tamniji ten, zdrav i predivan sjaj koži i nekako ističe mišiće. Cenim da je tako sa svakim uljem, ali eto, da naglasim, sa ovim posebno. Miris je jako lep, na kokos ili tako nešto, uglavnom pravi letnji miris. 
Brzo se upija, a šljokice se zadržavaju na koži. Nisu krupne, već su baš onakve kakve trebaju biti.
Ima sprej što olakšava nanošenje. Može da se koristi i na kosi, što nisam probala. Suvo ulje je u pitanju. Ukoliko ste nešto takvo oduvek hteli probati, a niste znali gde ima kod nas da se kupi sada znate. I ja sam se oduševila kada sam ga ugledala.
Mana je cena (1500 dinara, 150 ml), ali se sporo troši. Ne sadrži parabene, a sastav je prilično dobar. Sadrži ulje groždja i cveta pasiflore. 


Sastav: Mineral Oil, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Parfum, Cl 77891, Cl 77491, Tocopheryl Acetate, Passiflora Edulis Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Hexyl Cinnamal, Linalool.


Zar nije predivno? :)


I stigli smo do Sephora ulja sa škljokicama, koje sam dobila na poklon, i nisam sigurna da li i dalje može da se kupi.
Ovo ulje se ne upija tako brzo kao prethodno, i ako ne sačekate da se upije, postoji mogućnost da se šetate kao da ste se namazali suncokretovim uljem. Kada se upije, ostavlja krpne šljokice, što mi se ne dopada toliko, ali koža deluje dosta negovanije i sjajnije.
Da li neko zna gde na Sephora proizvodima piše rok trajanja? Sve sam pretražila, ali ne mogu da nadjem. :/
Bočica je baš zanimljiva, i lepo izgleda, ali nije baš jednostavna za doziranje.
Cenu ne znam, ali mislim da je oko 1000 i nešto dinara. Ni on ne sadrži parabene.
Ako naletite na njega, a volite krupnije šljokice slobodno ga uzmite. Medjutim, meni se više dopada njihovo ulje u spreju.


Pokušala sam da uslikam sa više strana na sunčevoj svetlosti kako su lepe šljokice u bočici.





Sva tri:


*Proizvod je dobijen na promociji Multiactiv kolekcije za sunce.

Koristite li vi proizvode sa šljokicama? Koji su vam omiljeni? :)

You Might Also Like

10 коментара

  1. sephorino ulje u spreju je wooow! prekrasno izgleda na slici, mogu zamislit tek u zivo :)

    ОдговориИзбриши
  2. Koristila sam Multiactiv i nisam bila zadovoljna-ni kvalitetom a ni sljokicama...ovo Sephora u spreju deluje primamljivo

    ОдговориИзбриши
  3. -Jas S-
    Promenjena je formula, znam da sam pre kod drugarice probala i šljokice su bile baš krupne. Sada su jako sitne, nisam uspela aparatom da ih uhvatim. Ili si probala novu formulu, ali ne voliš sitne šljokice. :D U svakom slučaju, ako probaš Sephorino mislim da ćeš biti zadovoljna. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam probala nikada ulje sa nekim sljokicama ili mlijeko ali cu probat u buduce!:-)
    Imam jedno pitanje- skoro sam skinula gel i pocela da mazem nokte lakom Eveline 8 u 1 i toliko me boli povrsina nokta da je to stasno! :-( Znas li mozda zbog cega, da li gel bas toliko osteti noke? Povrsina nokta me ranije nikad nije boljela...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Cetinjanka-
      Nažalost, gel jako oštećuje nokte, odnosno njegovo skidanje. Previše su ti isturpijali nokatnu ploču, i nervni završeci su ti jako blizu, nisu zaštićeni i verujem da te i na jači stisak boli. Oni reaguju i na hemijske stimulanse kakvi su lakovi za nokte, a posebno ovakvi lakovi. Što bi se reklo, sve je to hemija. Savetujem ti da ne stavljaš više gel, promeniš salon, ili zamoliš kozmetičarku da ti ne turpija toliko nokte. Znaju se zaneti.. A za sada par nedelja nemoj da stavljaš lakove, niti Eveline lak, dok se nokti ne zacele. Mislim da bi bilo dobro da ponekad predješ sa prirodnim uljem preko njih, i unosiš što više vitamina. Nadam se da sam ti pomogla. :)

      Избриши
  5. Hvala na odgovoru, pomogla si mi..;-) Predpostavila sam da je zbog gela jer me nokatna ploca jako boli. Inace obozavam duge nokte i nikako da ih pustim, pa sam stavila gel. Vise necu sigurno jer mi ih je potpuno ostetio! :-(

    Veliki poz za tebe <3 :-*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Cetinjanka-
      Tu sam da pomognem. :) Ako sam uspela, onda mi je još draže. :) I sama sam bila jednom u iskušenju da stavim gel, ali kada sam videla kako nokti izgledaju kada se gel skine, i koliko im je potrebno da se oporave, odustala sam. :/

      Pozdrav :**

      Избриши
  6. I meni je za oko zapelo Sephorino ulje, bas mi je glamurozno!
    A samo cu se nadovezati na razgovor izmedju tebe i citateljice Cetinjanke - draga moja, nemoj vise stavljati Eveline dok ti se nokti ne oporave. Ali ozbiljno, Eveline, OPI Nail Envy i sl. tretmani sa formaldehidima su agresivni i mislim da sam cak negdje procitala da se ne preporucuje koristenje na noktima, ostecenim na bilo koji nacin.
    Molim te budi oprezna. I suosjecam zbog problema sa geliranim noktima. Uradila sam jednom i nikada vise. Cista trauma :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Selma Aganagic-Gabela-
      Baš jeste, to je prava reč! :)
      Što se gela tiče, sve se slažem. Drago mi je što si se uključila da podeliš svoje iskustvo i daš savet. :*

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saradnica na sajtu:

Translate

Labels